Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ακατάλληλο κρίθηκε από την UEFA το Anfield για το Euro 2028

Ακατάλληλο κρίθηκε από την UEFA το Anfield για το Euro 2028

Το Anfield δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει κανέναν αγώνα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία κερδίσουν την υποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση του Euro 2028.

Οι αναφορές λένε ότι μπορεί να υπάρχουν μόνο έξι γήπεδα στην Αγγλία που θα φιλοξενούν αγώνες, με το Anfield να αποκλείεται από την τρέχουσα λίστα των 10 υποψήφιων επιλογών.

Σύμφωνα με τους Times, αυτά τα στάδια είναι το Wembley, το Totttenham Hotspur Stadium, το London Stadium, το Villa Park, το Old Trafford, το MK Stadium, το Etihad, το προγραμματισμένο να υλοποιηθεί γήπεδο Bramley Moore της Everton, το Stadium of Light της Sunderland και το St James Park της Newcastle United.

Γιατί λοιπόν δεν εξετάζεται το Anfield, παρά το γεγονός ότι σύντομα θα είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στάδιο στη χώρα μόλις ολοκληρωθεί η επέκταση του Anfield Road End;

Η διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του Anfield σημαίνει ότι δεν είναι ένα γήπεδο που απαιτείται από την UEFA, για τον ίδιο λόγο που δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους τελικούς του Europa League ή του Champions League.

Η επιφάνεια παιχνιδιού στο γήπεδο της Liverpool είναι μικρότερη από τις σταθερές διαστάσεις των 105 μέτρων επί 68 μέτρων που πρέπει να έχουν τα γήπεδα. Το Stamford Bridge της Chelsea έχει αποκλειστεί για παρόμοιους λόγους.

Η Liverpool είχε την ευκαιρία να κάνει διορθωτικές κινήσεις με την επέκταση της Anfield Road End, αλλά αυτό θα απαιτούσε προσαρμογές στην κάτω κερκίδα, συμπεριλαμβανομένης εκτεταμένης εργασίας στα σημεία εισόδου και εξόδου. Αντίθετα, η Liverpool αποφάσισε ότι οι εργασίες ανάπλασης δεν θα επηρεάσουν την κάτω κερκίδα.

Όπως έχουν τα πράγματα, το μήκος του γηπέδου του Anfield είναι 101 μέτρα μήκος, τέσσερα μέτρα λιγότερο από το κανονικό μέγεθος που απαιτεί η UEFA. Στην τεκμηρίωσή τους για το Euro 2024, οι πληροφορίες της UEFA σχετικά με τις απαιτήσεις γηπέδου αναφέρονται:

«Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να έχει τις τυπικές διαστάσεις 105m x 68m και να σέβεται τους νόμους του παιχνιδιού IFAB.

Η περιοχή γύρω από τον αγωνιστικό χώρο μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες (αλλά τουλάχιστον 3 μέτρα) πρέπει να είναι επίπεδη και να αποτελείται από φυσικό γρασίδι (ή τεχνητό χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας).

Η συνολική απόσταση μεταξύ του αγωνιστικού χώρου και της άκρης του καθίσματος των θεατών πρέπει να είναι τουλάχιστον 7,5 μέτρα (κατά προτίμηση 10 μέτρα) πίσω από κάθε τέρμα και τουλάχιστον 6 μέτρα (κατά προτίμηση 8,5 μέτρα) κατά μήκος των γραμμών του πλαγίου άουτ.

Αυτός ο χώρος χρειάζεται (των πλάγιων) ιδιαίτερα για τους πάγκους των αναπληρωματικών, τις θέσεις της κάμερας, τα μικρόφωνα, τους φωτογράφους και της διαφημιστικές πινακίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται μια ελάχιστη συνολική διαθέσιμη επιφάνεια 120m x 80m και μια προτιμώμενη συνολική επιφάνεια 125m x 85m.»

Το προτεινόμενο νέο στάδιο 52.888 θέσεων της Everton, στο οποίο έχει προγραμματιστεί να μετακομίσει πριν από το 2024/25, θα ταιριάζει με αυτές τις απαιτήσεις.

Εάν η διεκδίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για το Euro 2028 είναι επιτυχημένη, υπάρχουν όλες οι πιθανότητες να διεξαχθούν αγώνες στο Merseyside, αλλά όχι στο Anfield.

Ακατάλληλο κρίθηκε από την UEFA το Anfield για το Euro 2028
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com