Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Henderson: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των fans σε Παρίσι και Wembley»

Henderson: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των fans σε Παρίσι και Wembley»

Ο αρχηγός της Liverpool Jordan Henderson μίλησε για την συγκλονιστικά απαράδεκτη μεταχείριση των οπαδών στο Παρίσι και την αναταραχή των οπαδών στο Wembley.

Ο Jordan Henderson παραδέχεται ότι είχε πρόσφατα προβλήματα με τον κόσμο και τα γήπεδα, που τον έκαναν να ξανασκεφτεί να πάει με την οικογένειά του στο World Cup του Qatar.

Ο 32χρονος ήταν στον πάγκο καθώς η ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία επισκιάστηκε από τα επεισόδια των οπαδών στις εισόδους του Wembley.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Liverpool στον τελικό του Champions League με την Real Madrid την περασμένη σεζόν, έναν αγώνα που καθυστέρησε λόγω μιας σειράς προβλημάτων που εμπόδισαν τους θεατές να εισέλθουν στο Stade de France.

Η οικογένεια του Henderson παραλίγο να παγιδευτεί στην αναταραχή του Wembley, καθώς φίλαθλοι χωρίς να έχουν εισιτήρια εισέβαλαν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είχαν μερικές εμπειρίες που τους έχουν σοκάρει πραγματικά και πιθανότατα να μην πάνε σε μελλοντικούς αγώνες», εξήγησε. «Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον καθώς πλησιάζουν οι αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου. Αλλά όταν βλέπεις και ζεις τέτοιες σκηνές όπως αυτές στους τελικούς του Euro και του Champions League, σίγουρα δεν θα θέλουν να ξαναζήσουν μία τέτοια κατάσταση.»

«Η γυναίκα μου μαζί με τα παιδιά μου έπρεπε να προσπαθήσουν να μπουν από μια πλαϊνή πόρτα (στο Wembley) και δεν τους άφηναν να μπουν στην αρχή. Εγκλωβίστηκαν και αυτοί. Προσπαθούσε να απομακρύνει τα παιδιά από τα επεισόδια και νομίζω ότι μετά από περίπου 15-20 λεπτά, κάποιος την αναγνώρισε ότι είναι η γυναίκα μου και ήταν τυχεροί που τους άφησαν να μπουν γρήγορα μέσα στο γήπεδο. Αλλά αν δεν υπήρχε αυτό το άτομο, σίγουρα θα ήταν πρόβλημα».

«Ο πατέρας μου ασχολήθηκε λίγο και πιστεύω ότι κάποιοι από τους πατέρες των παικτών, όπως του Harry Maguire, στεναχωρήθηκαν πολύ. Νομίζω ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε με αυτό, ότι δεν ήταν υπέροχο. Ήταν μια κακή εμπειρία για πολλούς ανθρώπους σε αυτόν τον τελικό.
Μετά έρχεται το Παρίσι, το οποίο ήταν σίγουρα ακόμη χειρότερο.»

«Επομένως, δεν κατηγορώ κανέναν που δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση, για να είμαι δίκαιος, υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί λόγοι, αλλά αν ήμουν εγώ, δεν θα ήθελα να βάλω τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση.»

«Μετά τον τελικό του Champions League, ο πατέρας μου είπε ότι τελείωσε. Όμως, όσο πλησιάζει, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά μέτρα ασφαλείας και ίσως με όσα έχουν συμβεί πριν στο Qatar, θα προσπαθήσουν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς.»

Οι φόβοι του Henderson ήρθαν μαζί με τους φόβους ενός συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλία του Eric Dier, που δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε στη μητέρα του να τον συνοδεύει στα εκτός έδρας παιχνίδια λόγω, όπως ανέφερε, της αύξησης βίας στη συμπεριφορά των οπαδών.

Ωστόσο, καθώς ο Henderson και οι συμπαίκτες του στη Liverpool ανακάλυψαν ότι πριν από τον τελικό του Champions League στο Παρίσι, δεν ήταν μόνο οι οπαδοί άτακτοι που μπορούσαν να προκαλέσουν ένταση μέσα και γύρω από το γήπεδο.

Ο αγώνας μεταξύ της Liverpool και της Real Madrid στις 28 Μαΐου του τρέχοντος έτους στιγματίστηκε από μια σειρά οργανωτικών αστοχιών από την πλευρά της UEFA και των γαλλικών αρχών. Αφού διαδόθηκαν ψευδείς αφηγήσεις τη νύχτα σχετικά με τα επακόλουθα, η έκθεση της Γαλλικής Αστυνομίας για τα γεγονότα του αγώνα κατέληξε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι οι αρχές έκαναν λάθος που «κατηγόρησαν τους φιλάθλους της Liverpool».

«Νομίζω ότι αν οι οπαδοί στο Παρίσι δεν έδειχναν σεβασμό και αυτοσυγκράτηση, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά περισσότερα προβλήματα, για να είμαι σωστός, οπότε νομίζω ότι οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί.»

«Οι αρχές και εκείνοι που είχαν την ευθύνη εισόδου στο γήπεδο δεν πρέπει να δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Αλλά υποθέτω ότι ως οπαδός, αν πας σε ένα παιχνίδι και δεν νιώθεις ασφάλεια ή απειλείσαι από οποιαδήποτε κατάσταση, δεν θα θέλεις να ξαναπάς. Είναι κάτι πραγματικά τόσο απλό».

Ο Henderson κλήθηκε μετά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου, αλλά έμεινε εκτός αποστολής του Gareth Southgate για τον επερχόμενο διπλό αγώνα του Nations League με Italy και Germany.

«Πρώτο και κύριο, είναι να βεβαιωθώ ότι είμαι σε φόρμα και διαθέσιμος για να παίξω», λέει για τη συμμετοχή του στην τελευταία συγκέντρωση πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Το να έρχομαι εδώ αν δεν είμαι σε φόρμα είναι άσκοπο. Φυσικά ήθελα να είμαι παρών και για τα δύο μεγάλα παιχνίδια με Italy και Germany αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο.»

Henderson: «Απαράδεκτη η μεταχείριση των fans σε Παρίσι και Wembley»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com