Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επιστρέφει στην Premier League ο Karius με τα χρώματα της Newcastle

Επιστρέφει στην Premier League ο Karius με τα χρώματα της Newcastle

Ο Loris Karius ήταν χωρίς σύλλογο από τότε που έφυγε από τη Liverpool στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά η ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο που υπέστη πρόσφατα ο Karl Darlow, ανάγκασε τον Eddie Howe να φέρει για κάλυψη του Άγγλου Nick Pope.

Με τον Darlow να αναμένεται να μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Νοέμβριο, ο Karius έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί ως ρεζέρβα του Pope και να πείσει τον μάνατζερ της Newcastle να ενεργοποιήσει την επιλογή επέκτασης του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ήταν Μάιος του 2016 όταν η Liverpool έπαιρνε τον Karius. Εκείνη την εποχή, ο προπονητής των Reds, Jurgen Klopp, ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του κέρδισε τον ανταγωνισμό άλλων συλλόγων για να εξασφαλίσει την υπογραφή του.

Με τον Jurgen Klopp να δηλώνει τότε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέραμε να προχωρήσουμε με την μεταγραφή του, μετά από μια τόσο πετυχημένη σεζόν με την Mainz. Και φυσικά που ο Loris έχει δείξει τέτοια επιθυμία να έρθει στο Liverpool με πολλούς άλλους συλλόγους να ενδιαφέρονται για αυτόν.»

Ο Karius είχε ήδη ζήσει στην Αγγλία πριν την μετακίνησή του στο Merseyside, έχοντας δοκιμαστεί στη Manchester City ως έφηβος. Ο Γερμανός, που έκανε τόσους πολλούς φίλους στο Manchester, έζησε σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης μετά την ένταξή του στους Reds.

Μιλώντας στο ChronicleLive ο πρώην επικεφαλής της City Academy Jim Cassell, είπε όταν ρωτήθηκε για την περίοδο του Γερμανού στο Manchester:
«Ήταν πάντα υπό παρακολούθηση για να τον πείσουμε να έρθει στο κλαμπ. Είναι αστείο όταν ζητάς πολλά. Κάποιοι επωφελούνται από αυτό και κάποιοι άλλοι όχι. Ο Loris πιθανώς δεν ωφελήθηκε από αυτή την στάση του. Αν και δεν ασχολήθηκα μαζί του, ξέρω ότι τα παιδιά εκεί ήταν καλοί άνθρωποι και θα έχουν κάνει τα πάντα για να προσπαθήσουν να του δώσω την καλύτερη δυνατή ευκαιρία».

Η πρώτη εμφάνιση του Karius με τη Liverpool ήταν εκτός έδρας με την Derby County στο League Cup στα μέσα Σεπτεμβρίου και κράτησε τη θέση του για τον επόμενο αγώνα της Premier League εντός έδρας με τη Hull, πριν ξεκινήσει βασικός στους επόμενους 10 αγώνες πρωταθλήματος.

Ωστόσο, τα λάθη εναντίον της Bournemouth και της West Ham, θα ανάγκαζε τον Klopp να τον καθίσει στον πάγκο της Liverpool. Και εκτός από τις εμφανίσεις σε αγώνες του FA Cup και του League Cup, θα παρέμενε στον πάγκο για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ξεκίνησε τη σεζόν 2017/18 ως δεύτερη επιλογή πίσω από τον Simon Mingolet. Αλλά μετά από μια περίοδο εναλλαγής, ο Karius θα βρεθεί ως πρώτη επιλογή για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Σύντομα, μετά από μια καλή πορεία στο Champions League, ο Karius βρέθηκε να προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ο τελικός του Champions League με τη Liverpool να αντιμετωπίζει τη Real Madrid στο NSC Olimpiyskiy Stadium.

Εκείνο το βράδυ όλα πήγαν στραβά για την ομάδα και φυσικά για τον Karius, που είχε την ευθύνη για τα 2 γκολ από τα 3 που δέχθηκε η ομάδα. Ήταν στενοχωρημένος -φυσικά και ήταν- γιατί έφταιγε για όλα. Έπαιρνε κάθε λογής μηνύματα μίσους.

Όμως, παρά τη δημόσια «ασπίδα» που σήκωσε ο Klopp για τον Karius, η Liverpool ανακοίνωσε σύντομα την υπογραφή ενός νέου τερματοφύλακα. Ο Alisson Becker έφθασε από την A.S.Roma για 67 εκατομμύρια λίρες και ο Karius ήταν σύντομα καθ’ οδόν για την τουρκική Besiktas. Η Liverpool συμφώνησε έναν αρχικό διετές δανεισμό με την Besiktas να πληρώνει δάνειο 2,25 εκατομμυρίων λιρών. Η τουρκική πλευρά ήταν υποχρεωμένη να αγοράσει το τερματοφύλακα για επιπλέον 7,25 εκατομμύρια £ το 2020 σε σχέση με τον αριθμό των συμμετοχών και εάν ο σύλλογος προκριθεί στην Ευρώπη.

Με δύο χρόνια ακόμη να απομένουν στο συμβόλαιό του με τη Liverpool, ο Karius αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε άλλη συμφωνία δανεισμού. Αυτή τη φορά ήταν με την Union Berlin και επιστροφή στην πατρίδα του.

«Η Union είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος, που έχει κερδίσει μεγάλο σεβασμό, όχι μόνο με την άνοδο στην Bundesliga», είπε ο Κάριους. «Θα ήθελα να παίξω τον ρόλο μου σε αυτή τη θετική εξέλιξη και να βοηθήσω στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής στην Bundesliga».

Αλλά αν ο Karius πίστευε ότι θα ήταν βασικός στην ομάδα, έκανε λάθος καθώς έκανε μόλις τέσσερις εμφανίσεις για τον σύλλογο. Δεν ήταν έκπληξη που η συμφωνία δανεισμού του δεν μονιμοποιήθηκε στο τέλος της σεζόν. Μετά την επιστροφή του από την Γερμανία ο Klopp δηλωσε: «Πριν από τη σεζόν πήραμε μια απόφαση και προφανώς ήταν προς το συμφέρον του συλλόγου επίσης, να βρει ο Loris έναν νέο σύλλογο, αλλά αυτό δεν συνέβη.»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Klopp το Νο. 1 των Reds είναι ο Alisson το Νο. 2 μας είναι ο Kelleher το Νο. 3 είναι ο Adrian, ​​ο Νο. 4 είναι ο Marcelo [Pitaluga]. Έχοντας ήδη τέσσερις τερματοφύλακες θα ήταν υπερβολή να υπάρχει στο ρόστερ και πέμπτος.

«Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα, πήραμε την απόφαση και τα αγόρια προφανώς τα πάνε πολύ καλά. Νομίζω ότι όλοι είναι εντυπωσιασμένοι από την εξέλιξη του Caoimhin Kelleher που είναι έτοιμος για σχεδόν όλα.»

«Όλοι γνωρίζουμε για την ποιότητα του Adrian, τον αντίκτυπο που έχει στην προπόνηση, στα αποδυτήρια και θα ήταν πάντα έτοιμος οπότε χρειαστεί. Ο Marcelo είναι ένα απίστευτο ταλέντο. Αυτό είναι. Ο Loris του εύχομαι μόνο τα καλύτερα και να βρει σύλλογο είτε είναι τώρα είτε το καλοκαίρι και από εκεί θα συνεχίσει, είμαι πολύ σίγουρος».

Ωστόσο, ο Karius παρέμεινε στο Anfield πριν φύγει επίσημα από τη Liverpool τον Ιούνιο μετά την λήξη του συμβολαίου του.

«Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα. Είναι μέρος του παιχνιδιού, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά έχω εξελιχθεί ως άνθρωπος», σημείωσε ο Γερμανός τερματοφύλακας. «Θα πάρω την αποφασιστικότητά μου μαζί μου, στην επόμενη δουλειά μου. Είναι να έχεις ένα καλό συναίσθημα. Ο σύλλογος μπορεί να είναι στη Γερμανία, αλλά και στο εξωτερικό.»

«Απλώς πρέπει να νιώσω ότι η χημεία με τους υπεύθυνους είναι σωστή, ότι έχουν ένα καλό συναίσθημα για μένα και έχω μια καλη προοπτική μαζί τους».

Η τελευταία αγωνιστική εμφάνιση του Γερμανού ήταν τον Φεβρουάριο του 2021, με την Union Berlin και η μετακόμιση στη Newcastle αντιπροσωπεύει μια πολύτιμη ευκαιρία για τον Karius, να επαναφέρει την καριέρα του σε τροχιά. Είναι μια πρόκληση, αλλά είναι μια πρόκληση για την οποία ο Γερμανός είναι περισσότερο από έτοιμος, αν και ακόμη και το νέο του αφεντικό, Eddie How, πιστεύει ότι ο 29χρονος πλέον έχει κάτι να αποδείξει.

«Ένιωσα ότι ήταν η σωστή κίνηση για μένα και είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τους νέους προπονητές και τους νέους μου συμπαίκτες», είπε ο Κάριους αφού δημοσίευσε τη συμφωνία του με τη Newcastle.

«Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να πάρω μια απόφαση», είπε ο Karius, ο οποίος είχε ενταχθεί στη Liverpool από τη Mainz 05 το 2016. «Η Newcastle έχει σπουδαίο προπονητή και παίζει πραγματικά ελκυστικό ποδόσφαιρο.»

Πριν ο How πρόσθεσε: «Δεν έχω εμβαθύνει ακόμα προσωπικά μαζί του. Είναι εδώ μόνο για ελάχιστο χρόνο. Κάθε παίκτης που μπαίνει έχει κάτι να αποδείξει. Σίγουρα θέλουμε να τον βοηθήσουμε να φτάσει στο επίπεδο στο οποίο είναι ικανός. Από ό,τι έχω δει στην προπόνηση, εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτόν, όχι μόνο με τις εμφανίσεις του, αλλά και τη συμπεριφορά του και το πώς τα κατάφερε».

Επιστρέφει στην Premier League ο Karius με τα χρώματα της Newcastle
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com