Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πώς μπορεί ο Κώστας Τσιμίκας να βοηθήσει τον Darwin Nunez?

Πώς μπορεί ο Κώστας Τσιμίκας να βοηθήσει τον Darwin Nunez?

Μπορεί ο Ουρουγουανός επιθετικός Darwin Nunez να μη κατάφερε να βρει δίχτυα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της Liverpool για τους ομίλους του Champions League, όμως η χρησιμοποίηση του Κώστα Τσιμίκα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ βοηθητική για τον υψηλόσωμο φορ στο άμεσο μέλλον.

Τα χαρακτηριστικά του Έλληνα αριστερού αμυντικού μοιάζουν αρκετά με εκείνα του αναμφισβήτητα βασικού αριστερού αμυντικού της ομάδας, Andy Robertson. Μετά τον μικροτραυματισμό του δεύτερου, ο πρώτος άρπαξε την ευκαιρία με ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι εναντίον του Ajax, όπου έδωσε και την ασσίστ στο νικητήριο τέρμα της ομάδας του.

Ο Τσιμίκας μοιάζει αλλά δεν είναι ίδιος με τον Robertson, κυρίως στις επιθετικές αρετές και στις δημιουργικές του ικανότητες. Είναι και οι δύο κινητικοί, με επιθετικές διαθέσεις, δημιουργικοί αλλά διαφέρουν ως προς τη προσέγγιση τους προς την επιθετική ανάπτυξη.

Ο Έλληνας διεθνής διαθέτει εξαιρετικές σέντρες, συστημένες πολλές φορές στα πόδια ή το κεφάλι των συμπαικτών του. Στοχεύει και εκτελεί τις στημένες φάσεις με πολύ δύναμη ώστε κάθε επαφή να είναι επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία. Έχει την ευχέρεια να σημαδεύει το σημείο του πέναλτι, ακόμη και σε κανονική ροή παιχνιδιού από διάφορα σημεία της αριστερής πτέρυγας και να δίνει την ευκαιρία στους επιθετικούς να εκτελούν από πλεονεκτικές θέσεις.

Ο Σκωτσέζος από την άλλη δε διαθέτει τόσο υψηλά επίπεδα τεχνικής κατάρτισης, είναι όμως αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος μαχητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο με εξαιρετικές διαγώνιες μεταβιβάσεις και ατελείωτα συνεχόμενα 90λεπτα στη πλάτη του. Βρίσκει πάντα τους κενούς χώρους και τους εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Με τον Τσιμίκα σε τόσο καλή κατάσταση και τον Robertson τραυματία, θα περιμένουμε να δούμε εάν οι σέντρες και οι επιθετικές αρετές του 26χρονου Έλληνα θα δώσουν την ευκαιρία στο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού Darwin Nunez, να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Με τη ποικιλία των επιλογών που του προσφέρει ο Τσιμίκας, ο Nunez θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ποικίλους τρόπους για να σκοράρει και να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του.

Με τη παρουσία του υψηλόσωμου φορ, ο Jurgen Klopp θα αναγκαστεί να προσαρμόσει αναλόγως το επιθετικό του πλάνο και να προσθέσει στο παλμαρέ του και τις ψηλές σέντρες, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν.

Πώς μπορεί ο Κώστας Τσιμίκας να βοηθήσει τον Darwin Nunez?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com