Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Λυτρωτής Matip και νίκη οι Reds!

Λυτρωτής Matip και νίκη οι Reds!

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την Liverpool! Οι Reds πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση, επικράτησαν με 2-1 του Ajax στο Anfield για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Uefa Champions League!

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Salah και Matip.

Εξαιρετική απόδοση είχε ο Thiago που επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Matip να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, τον Κώστα Τσιμίκα στο αριστερό άκρο, τον Thiago στο κέντρο και τον Diogo Jota να ξεκινά για πρώτη φορά φέτος παρατάχθηκαν οι Reds κόντρα στον Ajax.

Η Liverpool μπήκε στον αγώνα με διάθεση να ψάξει ένα γκολ, για να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς και το βρήκε με την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 17’! Ο Diaz κέρδισε την κεφαλιά από το ελεύθερο του Alisson , ο Jota τροφοδότησε σωστά τον Salah και ο Αιγύπτιος, αφού βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, πλάσαρε σωστά για το 1-0!

Μετά το 1-0, οι Reds συνέχισαν να πιέζουν τους Ολλανδούς και δημιούργησαν ακόμη τρεις μεγάλες ευκαιρίες στα πέντε επόμενα λεπτά, αρχικά με εντός περιοχής πλασέ του Diaz, έπειτα με μακρινό σουτ του Jota και τέλος με προβολή του Salah. Όλες οι προσπάθειες κατέληξαν άουτ.

Το 2-0 δεν έγινε όμως ποτέ από την Liverpool και ο Ajax βρήκε φυσικά την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Berghuis ξέφυγε από τον Trent και γύρισε στην περιοχή για τον Kudus, για να σκοράρει ο τελευταίος, μετά από από όμορφη κίνηση και σουτ.

Σπουδαία ευκαιρία είχαν οι Reds με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, όταν μετά από κόρνερ του Trent, ο van Dijk πήρε την κεφαλιά, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Pasveer.

Ο Pasveer είπε «όχι» και στον Trent και μάλιστα δύο φορές στο 42’, όταν ο αμυντικός των Reds προσπάθησε να τον νικήσει με δύο σουτ από κοντινή απόσταση, ενώ μπλόκαρε σταθερά και την κεφαλιά του van Dijk ένα λεπτό αργότερα.

Β’ Ημίχρονο: Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε η επανάληψη, αφού πρώτα ο Ajax πάτησε περιοχή και προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι με τον Kudus και στη συνέχεια, ο Jota είχε τελική, με τον Pasveer όμως να μαζεύει σταθερά και πάλι.

Η Liverpool συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 65’, με τον Klopp να προχωρά σε δύο αλλαγές, με τους Nunez και Firmino να αντικαθιστούν τους Elliott και Jota.

Το παιχνίδι πήγαινε πάνω κάτω από την αρχή του ημιχρόνου και λίγο έλειψε ο Ajax με την πρώτη του τελική (στο δεύτερο) να πάρει προβάδισμα με κεφαλιά του Blind στο 75’, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ!

Στο 78’ ο Pasveer μπλόκαρε και το μακρινό σουτ του Thiago, δίχως πρόβλημα. 

Στο γκολ πλησίασε το σύνολο του Klopp με τον Nunez στο 82’, ωστόσο το πλασέ του επιθετικού από πολύ δεν ήταν αντάξιο των περιστάσεων. Από τα πόδια του ίδιου ξεκίνησε και η επόμενη φάση, με τον Diaz να μην προλαβαίνει να μετατρέψει σε γκολ την σέντρα του. 

Στο 89’ η Liverpool άγγιξε ξανά το γκολ, με τον Mo Salah, του οποίου το πλασέ βρήκε στον Bassey, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Από αυτό το κόρνερ ήρθε και η λύση για τη Liverpool, ο Τσιμίκας το εκτέλεσε, ο Matip πήρε την κεφαλιά, ο Tadic προσπάθησε να την απομακρύνει, ωστόσο εκείνη είχε ήδη περάσει τη γραμμή, με τον Dias να υποδεικνύει γκολ για το 2-1 στο 89ο λεπτό!

Οι Reds πήραν μια σπουδαία νίκη, με τον Bajcetic και τον Milner να περνούν αντί του Thiago και του Diaz στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Elliott (Firmino 66′), Thiago (Bajcetic 90+4′); Salah, Diaz (Milner 90+1′), Jota (Nunez 66′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Davies, Gomez, Phillips, Arthur, Carvalho

Ajax: Pasveer; Rensch (Sanchez 68′), Timber, Bassey, Blind; Alvarez, Berghuis, Taylor (Grillitsch 81′); Bergwijn, Tadic, Kudus

Επόμενος αγώνας για τους Reds σε 17 ημέρες εναντίον της Brighton.

Οι Reds επέστρεψαν στις νίκες.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com