Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Premier League: Ρεκόρ μεταγραφών από τους συλλόγους της

Premier League: Ρεκόρ μεταγραφών από τους συλλόγους της

Οι σύλλογοι της Premier League έχουν σπάσει το ρεκόρ δαπανών για μεταγραφές για μια σεζόν μόνο το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Οι εκτιμήσεις του Sports Business Group της Deloitte, δείχνουν ακαθάριστες δαπάνες αυτό το καλοκαίρι ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων λιρών, ξεπερνώντας το ρεκόρ με διαφορά 487,8 εκατομμυρίων λιρών από το καλοκαίρι και τα περίοδο Ιανουαρίου μαζί από τη σεζόν 2017-18.

Σύμφωνα με την Deloitte, η ακαθάριστη δαπάνη είναι 67% υψηλότερη από την προηγούμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ύψους 1,1 δισ. λιρών, και 34% υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ (1,4 δισ. £ το καλοκαίρι του 2017).

«Η ακαθάριστη δαπάνη ήταν τόσο υψηλή μεταξύ των συλλόγων της Premier League αυτό το καλοκαίρι που, πριν από τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της φετινής σεζόν, η σεζόν 2022/23 έχει ήδη τις υψηλότερες δαπάνες μεταγραφών από την έναρξη της σεζόν των δύο περιόδων ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 3% (2017/18 1,86 δισ. £)», ανέφερε η ομάδα.

Η νέα ιδιοκτησία λειτούργησε ως καταλύτης για την αύξηση των δαπανών αυτό το καλοκαίρι, με την Chelsea να ξοδεύει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο σύλλογο της Premier League. £157,8 εκατομμύρια περισσότερα από ό,τι έκαναν το περασμένο καλοκαίρι (255,3 εκατομμύρια £ του 2022, 97,5 εκατομμύρια £ του 2021) και 53,3 εκατομμύρια £ περισσότερα από τους επόμενους μεγαλύτερους ξοδευτές (202 εκατομμύρια £ της Manchester United).

Οι αντίστοιχες κινήσεις της Liverpool και της Manchester United για επιθετικούς Darwin Nunez και Antony είναι οι πιο ακριβές αυτού του καλοκαιριού και οι δύο αξίας περίπου 85 εκατομμυρίων λιρών, με την Chelsea να υπογράφει τον αμυντικό Wesley Fofana από τη Leicester City στο ποσό των 70 εκατομμύρια £

Οι Μπλε και η United ήταν δύο από τους μεγαλύτερους δαπανητές του πρωταθλήματος, με τον νέο ιδιοκτήτη της Chelsea, Todd Boehly, να χρηματοδοτεί επίσης κινήσεις για τους Marc Cucurella (£60m), Raheem Sterling (£47,5m) και Kalidou Koulibaly (£34m), ενώ ο Casemiro (£60m) και ο Lisandro Martinez (57 εκατ. £) και του Antony να είναι στις 10 πιο ακριβές μεταγραφές της United όλων των εποχών.

Ο Zal Udwadia, βοηθός διευθυντής στο Sports Business Group της Deloitte, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA νωρίτερα: «Αυτό που έχετε δει πραγματικά αυτό το καλοκαίρι είναι ότι, έχετε την επιστροφή των θαυμαστών και νέες συμφωνίες μετάδοσης. Έχετε πραγματικά συλλόγους με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

«Έχετε έναν νέο κύκλο μετάδοσης που ξεκινά, όπου το διεθνές μέρος των δικαιωμάτων ξεπέρασε τα εγχώρια δικαιώματα για πρώτη φορά και αυτό πραγματικά υπογραμμίζει ξανά την παγκόσμια απήχηση της Premier League».

Οι σύλλογοι της Premier League υπέγραψαν 19 παίκτες από συλλόγους της Football League από μόλις έξι το καλοκαίρι του 2021, με το 68% αυτών των παικτών να έχουν υπογράψει έναντι αμοιβής.

Ο επιθετικός της Newcastle, Alexander Isak και ο νέος μέσος της West Ham Lucas Paqueta, ήταν μεταξύ των επτά παικτών που ήρθαν για πάνω από 50 εκατομμύρια £ αυτό το καλοκαίρι, ενώ 19 παίκτες υπέγραψαν για 30 εκατομμύρια £ ή περισσότερα, με εννέα διαφορετικούς συλλόγους να συνεισφέρουν σε αυτή τη λίστα.

Η μεταγραφική περίοδος του φετινού καλοκαιριού είδε επίσης διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία μεταξύ των συλλόγων, που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη Nottingham Forest που φέτος ανέβηκε, να καταγράφει ακαθάριστη δαπάνη 126,0 εκατομμυρίων λιρών, σηματοδοτώντας μόνο την τρίτη ομάδα που η Deloitte αναφέρει ότι ξόδεψε σύλλογος πάνω από 100 εκατομμύρια £ κατά την άνοδο. Αντίστοιχα με την Forest, στην Premier League η Aston Villa το 2019 124,9 εκατομμύρια £· και η Fulham το 2018 104,3 εκατομμύρια £).

Ο Udwadia πρόσθεσε: «Οι «έξι μεγάλοι» σύλλογοι ξοδεύουν για να σταθεροποιηθούν ή να μπουν σε αυτές τις τέσσερις θέσεις στο Champions League, για να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να καρπωθούν τις ανταμοιβές που φέρνει και έχουμε μια ολόκληρη σειρά συλλόγων που ξοδεύουν μόνο για να παραμείνουν στην Premier League, επειδή το κόστος του υποβιβασμού είναι τόσο υψηλό».

Premier League: Ρεκόρ μεταγραφών από τους συλλόγους της
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com