Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Champions League: Παλιοί γνώριμοι & παγίδες στο δρόμο για τα “αστέρια”

Champions League: Παλιοί γνώριμοι & παγίδες στο δρόμο για τα “αστέρια”

Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς, φίλος της Ομάδας, του site και μέλος στο group μας στο facebook.΄

Πλησιάζουμε σιγά σιγά σε εβδομάδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον θα στρέφεται σταδιακά και προς εκεί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Liverpool θα… ρίχνει από τώρα ‘κλεφτές’ ματιές προς το τρόπαιο και θα ονειρεύεται να κάνει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης ό,τι δεν κατάφερε στο Παρίσι τρεις μήνες πριν.

Φυσικά πάντα τέτοιες κουβέντες, Σεπτέμβριο μήνα, φαντάζουν μακρινές, αλλά… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και για αρχή, σε έναν… fast track όμιλο, που θα ολοκληρωθεί ελέω Μουντιάλ στις 2 Νοεμβρίου, με back to back αγωνιστικές εβδομάδες, οι Reds θα κληθούν παράλληλα με το ‘καρπούζι’ της Premier League να χωρέσουν επιδέξια και το ‘σεντόνι’ κάτω απ’ τη μασχάλη.

Ένας όμιλος ιδανικός από άποψη ταξιδιών, όπου συνδυάζει ωραία ματς σε ωραίους προορισμούς για τους φιλάθλους, ενώ δεν κρύβει μακρινά ταξίδια ταλαιπωρίας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πχ, με δύσκολες καιρικές συνθήκες., Από την άλλη, μόνο ως εύκολος δεν πρέπει να παρερμηνευτεί, με αντιπάλους ζόρικους που το παλέψουν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος.

Καλή ώρα, ο Ajax, ο πιο… ‘φρέσκος’ παλιός γνώριμος, από την σεζόν του Covid (20-21, δυο νίκες τότε με σκορ 1-0), αυτή τη φορά όμως με γεμάτη ‘Johan Cruyff Arena’. Σταθερά αξιόμαχη και επιθετική ομάδα ο Αίαντας, πρωταθλητής Ολλανδίας, με τεράστια ιστορία, πιθανώς όμως σε περίοδο μετάβασης και ανοικοδόμησης. Erik Ten Hag δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο, τη θέση του οποίου έχει πάρει ο Alfred Screuder, που οδήγησε πέρυσι στον τίτλο την Club Brugge στο Βέλγιο. Πήρε αρκετά χρήματα από τις πωλήσεις των Martinez και Anthony στη Manchester United, όπως και από τους Haller (Dortmund), Gravenberch και Mazrauoi(Bayern Munich), Μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις, το έχει η…μοίρα του, άγνωστο το πόσο θα καταφέρει να καλύψει επιδέξια τόσες απώλειες, σε κάθε περίπτωση δεν είναι ομάδα που μπορεί να υποτιμηθεί.

Για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η αρμάδα του Jurgen Klopp θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην… όχι και τόσο φιλόξενη Napoli, από την οποία έχασε δις (1-0 το 2018, 2-0 την επόμενη χρονιά), ενώ το πιο μακρινό 2010-11 για το Europa league απέσπασε ισοπαλία (0-0). Θετικός οιωνός μεν, καθώς τη σεζόν 2018-19, στο πρώτο ‘συναπάντημα’ στο Champions League, η Liverpool έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο καλό θα ήταν να μη φύγει πάλι χωρίς κάποιο βαθμό από τον ιταλικό Νότο. Ομάδα του Luciano Spalletti δε γίνεται να μην είναι σκληρή, να μη θέλει τη μπάλα στα πόδια της, αλλά θα πρέπει να ‘χτίσει’ χαρακτήρα, αφού η νέα σεζόν τη βρίσκει χωρίς Koulibaly, Mertens, Insigne, Ruiz. Ιδιαίτερη προσοχή στον νεοαποκτηθέντα Kvaratskhelia από τη Γεωργία, πηγή πολλών κινδύνων μεσοεπιθετικά για τους αντιπάλους. Σε κάθε περίπτωση, αίμα και άμμος σε δυο 90λεπτά..

Last but not least, οι Rangers, επιστρέφουν στα αστέρια μετά από 12 χρόνια, και δεν θα είναι ο ‘φτωχός συγγενής’ του ομίλου. Όλοι.. Πρόλαβαν να τους βγάλουν τέταρτους, χωρίς άγχος θα τα δώσει όλα και θα προσπαθήσει να ευχαριστηθεί την εμπειρία του Champions League που της έλειπε. Σε Anfield και Ibrox θα δούμε και τους γνώριμους μας Ben Davies και Ryan Kent. Συνεχίζει δυναμικά με τον Giovanni Van Bronkhorst στον πάγκο από εκεί που την άφησε ο Steven Gerrard. O Antonio Colak ξεχωρίζει στην επίθεση, αν και θα χρειαστεί να ενεργοποιήσει και πάλι τον Alfredo Morelos που δεδομένα θα τον χρειαστεί. Οι Reds θα δώσουν για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι με τους Gers, και πρώτη φορά θα βρουν και σκωτσέζικη ομάδα στο Champions League.

Eν κατακλείδι, το φετινό Group A σαφώς δεν τρομάζει, στο οποίο η Liverpool μπορεί να περάσει ως πρώτη και να ‘κλείσει’ θέση για τους ‘16’ μετά τον Χειμώνα. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει το να μην υποτιμηθεί κανένας αντίπαλος, και φυσικά το τί Liverpool θα δούμε, και το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στο ‘Τετάρτη-Κυριακή’ κάθε εβδομάδα. Αυτός είναι και ο γρίφος που θα ταλαιπωρήσει πλέον τον Jurgen Klopp.

Champions League: Παλιοί γνώριμοι & παγίδες στο δρόμο για τα “αστέρια”
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com