Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα ρεκόρ που έσπασε ή ισοφάρισε η Liverpool με το 9-0

Τα ρεκόρ που έσπασε ή ισοφάρισε η Liverpool με το 9-0

Η Liverpool κατέρριψε κάθε είδους ρεκόρ στην εμφατική νίκη της με 9-0 επί της Bournemouth το Σάββατο και εδώ διαλέγουμε 7 από τα καλύτερα.

Οι Reds εξασφάλισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα σ’ αυτή τη σεζόν με στυλ, σε ένα πραγματικά αξέχαστο απόγευμα στο Anfield.

Αυτή ήταν η ομάδα του Jurgen Klopp που επέστρεψε στα καλύτερά της, μετά από ένα σερί από εξαιρετικά δυσάρεστα πρώτα 3 παιχνίδια στην καμπάνια της Premier League.

Με 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, 4 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και 6 ξεχωριστούς σκόρερ, η νίκη των Reds τους είδε να καταρρίπτουν ή να ισοφαρίζουν μια ολόκληρη σειρά από τρελά ρεκόρ.

Η Liverpool εντάχθηκε επίσημα στo club 9-0 και με αυτόν τον τρόπο έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης στην ιστορία της Premier League.

Αυτό το ρεκόρ έγινε για πρώτη φορά όταν η Manchester United κέρδισε την Ipswich τον Μάρτιο του 1995, προτού η Leicester βάλει 9 κόντρα στην Southampton το 2019.

Πέρυσι, η Southampton βρισκόταν σε μια άλλη ήττα με 9-0 απ’την Manchester United αυτή τη φορά προτού η Liverpool γίνει η τρίτη ομάδα που πέτυχε το ρεκόρ το Σάββατο.

Προς το τέλος του αγώνα ακούστηκαν κραυγές «θέλουμε 10» να ηχούν στο Anfield. Αν το είχαν καταφέρει, θα είχαν κάνει το απόλυτο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Premier League.

Η νίκη της Liverpool με 9 γκολ είναι η μεγαλύτερη διαφορά με την οποία έχει κερδίσει ποτέ αγώνα στην ιστορία της στην Premier League.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη νίκη τους ήταν με 7-0, με αντίπαλο την Crystal Palace τον Δεκέμβριο του 2020.

Μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει το ρεκόρ τα επόμενα χρόνια;

Το Anfield είδε άλλη μια νίκη της Liverpool με 9-0 πριν το Σάββατο.

Αυτό έγινε απέναντι στην Crystal Palace το 1989, με τους Steve Nicol, Steve McMahon, Ian Rush, Gary Gillespie, Peter Beardsley, John Aldridge, John Barnes και Glenn Hysen όλοι στο φύλλο αγώνα. Αυτό εγινε πριν υην δημιουργία της Premier League.

Εκτός απ’την πρώτη κατηγορία, η μεγαλύτερη νίκη που έχει δει το Anfield ήρθε όταν οι Reds πέτυχαν 11 γκολ κοντρα στην Stromsgodset στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων το 1974.

Αυτό ήταν επίσης το μεγαλύτερο περιθώριο νικών της Liverpool σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από την ίδρυση του συλλόγου.

Τις άλλες φορές που οι Reds κέρδισαν ένα παιχνίδι με 9 γκολ διαφορά ήταν σε μια νίκη με 10-1 επί της Rotherham Town το 1896 και σε εκείνη τη νίκη με 9-0 εναντίον της Palace το 1989.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Liverpool είχε σκοράρει 5 γκολ στα πρώτα 45 λεπτά ενός αγώνα πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβριο του 1958 εναντίον της Brighton.

Δεν ήξερε ότι θα ακολουθούσαν άλλα 4 στο δεύτερο ημίχρονο!

Η Liverpool είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο ενός ανταγωνιστικού αγώνα για μόλις δεύτερη φορά σε ολόκληρη την 130χρονη ιστορία του συλλόγου.

Η πρώτη φορά ήρθε σε έναν αγώνα εκτός πρωταθλήματος εναντίον της Higher Walton τον Σεπτέμβριο του 1892.

Ο Luis Diaz, ο Harvey Elliott, ο Trent Alexander -Arnold, ο Roberto Firmino και ο Virgil van Dijk ήταν οι σκόρερ σε αυτήν την περίσταση.

Ο Firmino απάντησε με στυλ στους πρόσφατους επικριτές του με 2 γκολ και 3 ασίστ και μαζί τους σημείωσε πολλά προσωπικά και συλλογικά ρεκόρ.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος παίκτης της Liverpool που έχει 3 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο οποιουδήποτε αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις στην εποχή της Premier League.

Τα 2 γκολ ανέβασαν τα γκολ του Firmino στα 100 για τη Liverpool. Στην 331η εμφάνισή του, έγινε ο 19ος παίκτης που πέτυχε τριψήφιο αριθμό γκολ στην ιστορία των Reds.

Γκολ, ρεκόρ και θέαμα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com