Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mike Dean: «Από φέτος άλλαξε το Offside από το VAR»

Mike Dean: «Από φέτος άλλαξε το Offside από το VAR»

Ο Mike Dean εξηγεί γιατί δόθηκε το δεύτερο γκολ της Manchester United εναντίον της Liverpool, στο παιχνίδι για την Premier League, την Δευτέρα το βράδυ.

Η Manchester United νίκησε 2-1 τη Liverpool, με το γκολ του Marcus Rashford να είναι το αποφασιστικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Στις προηγούμενες σεζόν, το γκολ του Marcus Rashford εναντίον της Liverpool θα είχε «ακυρωθεί», σύμφωνα με τον διαιτητή Mike Dean.

Το γκολ του Rashford εξετάστηκε διεξοδικά από το VAR, καθώς ο Joe Gomez ήταν ο τελευταίος παίκτης της Liverpool. Ο αμυντικός εάν δεν έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, ο επιθετικός της United θα ήταν σχεδόν ξεκάθαρα οφσάιντ.

Ο Dean, πρώην διαιτητής της Premier League που αποσύρθηκε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, είναι πλέον επαγγελματίας διαιτητής του VAR. Αιτιολογεί τους λόγους για τους οποίους το γκολ μέτρησε, κάτι που θα μπορεί να είχε ισχύει και για τα επόμενα χρόνια.

«Πριν από δύο χρόνια, το γκολ του Rashford μπορεί να είχε ακυρωθεί», έγραψε ο Dean για την Daily Mail. «Είναι από εκείνα τα οφσάιντ με τα νύχια, που ίσχυε όταν το VAR έφτασε για πρώτη φορά στην Αγγλία.

Αλλά σε συμφωνία με τους συλλόγους, η Premier League και η PGMOL έκαναν τροποποιήσεις για χάρη του παιχνιδιού και θέλω να σας εξηγήσω αυτές τις αλλαγές καθώς και την τρέχουσα προσέγγιση.»

Ο Darren στην Αγγλία και οι συνάδελφοί του στο Stockley Park που ήταν στο VAR, έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στη στιγμή που ο Rashford ξεπέρασε την αμυντική γραμμή της Liverpool, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Old Trafford πανηγύριζε το γκολ της United έχοντας προβάδισμα 2-0.

«Πρώτον, επιβεβαιώνει το «σημείο λακτίσματος» ή το δεύτερο που ένας συμπαίκτης παίζει την μπάλα. Στη συνέχεια, το σύστημα θα αναβοσβήνει με πράσινο χρώμα για το onside ή κόκκινο για το offside αφού κλειδωθούν μέσα. Θα γίνεται πλέον αυτόματα. Είναι αλήθεια.

Ωστόσο, έγιναν κάποιες αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι στο σύστημα, ώστε εάν οι γραμμές αλληλεπικαλύπτονται, το πλεονέκτημα να πηγαίνει στον επιθετικό γιατί είναι πολύ κοντά, οι γραμμές όπως συνέβη με τον Rashford τη Δευτέρα το βράδυ στο Old Trafford.»

Mike Dean: «Από φέτος άλλαξε το Offside από το VAR»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com