Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Η απογοήτευσή μου για αυτό είναι αρκετά υψηλή»

Klopp: «Η απογοήτευσή μου για αυτό είναι αρκετά υψηλή»

Ο Jurgen Klopp παραδέχτηκε ότι η απόδοση της Liverpool στο ισόπαλο 2-2 με την Fulham το Σάββατο για την έναρξη της σεζόν στην Premier League ήταν κάτω από τα αναμενόμενα.

Οι Reds έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ στο Craven Cottage με τα γκολ του Aleksandar Mitrovic, αλλά επέστρεψαν και στις δύο περιπτώσεις ώστε να κερδίσουν έναν βαθμό από τον αγώνα.

Ο Darwin Nunez σημείωσε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα γκολ από τον πάγκο, καθώς ο Mohamed Salah ισοφάρισε μέσα από την περιοχή του πέναλτι με 10 λεπτά να απομένουν.

– Για την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου…

Λοιπόν ξεκινήσαμε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο που θέλαμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Με κάθετες πάσες από τον Robbo, ο Robbo προσπαθούσε να περάσει την μπάλα πίσω από την άμυνα. Δεν καταφέραμε τίποτα εκεί, αλλά είπαμε ότι πρέπει να σπάσουμε τις γραμμές και αυτό που κάναμε, ήταν να μην μπορούμε να σπάσουμε την άμυνα τους. Η Fulham προφανώς αμυνόταν με 4-4-2, είναι ένα πολύ καλό σύστημα, το καταλάβαμε μερικές φορές, ειδικά όταν ο αντίπαλος δεν παίζει αρκετά γρήγορα γιατί τότε έχεις πάντα τον εξτρέμ, το οκτάρι και τον επιθετικό εκεί σε μία κατάσταση που όταν πασάρεις την μπάλα στην άλλη πλευρά – είναι ένα πιεστικό σύστημα. Εξαιτίας αυτού, δεν βρήκαμε τρόπο στο παιχνίδι να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, όταν το παρακάναμε, σχεδόν πάντα ήμασταν μπροστά από το στόχο τους, αλλά και πάλι δεν αναπτυσσόμασταν καλά, δεν παίζαμε σωστά. Επειδή έχουμε συνηθίσει σε παιχνίδι με περισσότερη κατοχή μπάλας και δεν μπορούσαμε να το πετύχουμε σήμερα γιατί απλώς δεν παίξαμε αρκετά καλά, όχι αρκετά γρήγορα, όχι αρκετά ακριβείς στης πάσες όλα αυτά τα πράγματα μαζί.

Γι’ αυτό, όπως έχω πει ήδη μερικές φορές στο παρελθόν και δεν είναι η πρώτη μου συνέντευξη, τα καλύτερα νέα για αυτό το παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα, οπότε είμαι πολύ καλά με το θέμα. Ξέρω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αυτό όμως δεν έγινε με την απόδοσή μας σήμερα, εάν δεν γινόταν λίγο καλύτερη. Είμαι χαρούμενος για την τιμωρία που πήραμε χάνοντας δύο βαθμούς, αν θέλετε. Ξέρω ότι μπορείτε να το δείτε διαφορετικά – η Fulham μπορεί να πει ότι έχασε δύο βαθμούς – αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι μπορούμε να το δούμε με τον δικό μας τρόπο. Και πάλι όμως το πιο θετικό είναι το αποτέλεσμα.

-Για τον Nunez που έρχεται από τον πάγκο και σκοράρει ξανά…

Όλα καλά, έτσι πρέπει να είναι. Σε κάτι τέτοια παιχνίδια, όταν δεν βρίσκουμε πραγματικά έναν τρόπο μπροστά στο γκολ, χρειαζόμαστε αυτή την επιπλέον διαφορά (Nunez) και η διαφορά αυτή δυσκολεύει τον αντίπαλο προφανώς. Ναι, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, θα μπορούσε να βάλει κι άλλο ένα, ίσως δύο. Οπότε, εμπλέκεται σε πολλές φάσεις για να σκοράρει, αυτό είναι πολύ ωραίο και εκεί πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Τώρα φανταστείτε ότι, εάν θα παίζαμε καλά, πόσο συχνά θα μπορούσαμε να το κάνουμε τότε; Γιατί αυτό ήταν προφανώς το βασικό μας πρόβλημα, ότι η σέντρα μας τις περισσότερες φορές δεν ήταν αρκετά καλή. Eάν αυτό ήταν εντάξει θα είχαμε τεράστιες ευκαιρίες. Αν το παρακολουθούσα ξανά, αν παρακολουθούσατε τα highlights, θα μπορούσατε να παρατηρήσετε εντελώς ότι σε αυτό το παιχνίδι είχαμε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά μεταξύ αυτών των φάσεων δεν παίξαμε καλά.

-Στο πέναλτι που δόθηκε στη Fulham στο δεύτερο ημίχρονο…

Ήταν πέναλτι; Άκουσα ότι άγγιξε την μπάλα. Είπα ότι το σημερινό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο νέο. Ήταν φάουλ στον Hendo πριν το πρώτο γκολ; Κάθομαι εδώ και μιλάω για… Πρέπει και αυτή είναι η μόνη μου ανησυχία. Ναι, το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς προφανώς και θα ήθελα πολύ να πάρω τρεις βαθμούς, αλλά θα μου άρεσε πολύ περισσότερο να παίξω πολύ καλά, για να είμαι ειλικρινής και δεν το κάναμε αυτό. Γι’ αυτό έχω τώρα αυτή τη διάθεση που έχω. Είναι δική μου ευθύνη να μάθω γιατί παίξαμε το περασμένο Σάββατο ένα πολύ καλό παιχνίδι, ένα εκπληκτικά καλό παιχνίδι για τη στιγμή που βρισκόμαστε στην προετοιμασία και μετά επτά μέρες μετά μοιάζαμε εντελώς ανάποδα. Αυτό δεν έχει νόημα και είναι δική μου ευθύνη. Μόλις σου μίλησα τώρα, αλλά στην πραγματικότητα σκέφτομαι μόνο αυτό. Οπότε, πρέπει και θα καταλάβω τι πήγε στραβά σήμερα.

-Στην εμφάνιση του Luis Diaz….

Ο Lucho είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ένας φανταστικός παίκτης, αλλά σήμερα έχασε μια τεράστια ευκαιρία, σούπερ ευκαιρία. Κοιτάξτε, για τους επιθετικούς παίκτες μια τέτοια μέρα, δεν είναι πραγματικά εύκολο πράγμα γιατί οι αντίπαλοι αμύνονται μαζικά από το πώς είναι στημένοι, το πώς είναι οι σέντρες μας και δεν παίξαμε αρκετά καλά για να τους φέρουμε στις λάθος στιγμές. Αλλά όταν ήμασταν σωστοί στην ανάπτυξη μας τότε μπορείτε να δείτε αμέσως πόσο καλός είναι ο Lucho, πόσο στο one-one, κοντά στο δοκάρι. Δεν ξέρω πόσο κοντά ακριβώς, αλλά κοντά. Ναι, είναι λαμπρός παίκτης, αλλά μπορεί να παίξει καλύτερα από σήμερα όπως όλοι οι Νοτιοαμερικανοί.

-Για το «πόσο απογοητευτικό» ήταν το παιχνίδι…

Θέλετε πραγματικά να μάθετε σε μια κλίμακα από το ένα έως το 10; Δώδεκα. Πολύ. Πρώτα απ ‘όλα, το έχω πει μερικές φορές, αισθάνομαι πολύ πιο υπεύθυνος για τις ήττες από ό,τι για τις νίκες και δυστυχώς αυτή είναι η φύση μου. Η εμφάνιση μας ήταν ήττα – το αποτέλεσμα δεν είναι ήττα, αλλά η απόδοση ήταν ήττα και γι’ αυτό πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη. Μπορεί να συμβεί. Και πάλι, αν κερδίζαμε σήμερα δεν θα μαθαίναμε τίποτα από το παιχνίδι, πολύ χειρότερο από το να πάρουμε έναν βαθμό και να μάθουμε τα σωστά πράγματα – είμαι εντάξει με αυτό. Αυτό είναι λοιπόν που θα δουλέψουμε τώρα. Δεν είμαστε εμείς σήμερα, δεν ήμασταν ο εαυτός μας σήμερα. Δεν θέλω να αφαιρέσω τίποτα από τη Fulham , τα πήγαν πολύ καλά, αλλά για να είμαι 100 τοις εκατό ειλικρινής, θα ήμασταν μπροστά στο γκολ και έπρεπε να είχαμε σκοράρει, οπότε αυτή είναι και η αλήθεια. Παίξαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι και πήραμε έναν βαθμό, οπότε και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά το να παίζουμε όπως παίζαμε δεν είναι το πώς θέλουμε να παίζουμε και γι’ αυτό η απογοήτευσή μου για αυτό είναι αρκετά υψηλή.

Klopp: «Η απογοήτευσή μου για αυτό είναι αρκετά υψηλή»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com