Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η συνέντευξη τύπου του Jurgen Klopp ενόψει Fulham

Η συνέντευξη τύπου του Jurgen Klopp ενόψει Fulham

Ο Jürgen Klopp έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου, στο Προπονητικό Κέντρο ΑΧΑ, ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με την Fulham.

Ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε στα εξής:

Για τη διάθεσή και τον ενθουσιασμό του ενόψει της νέας σεζόν…

-Τα δικά μας συναισθήματα δεν είναι διαφορετικά από των υπολοίπων…ποτέ δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Μεγάλες προσδοκίες, όνειρα και όλα αυτά τα πράγματα. Είναι ωραία και σημαντικά αυτά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η πραγματική δοκιμασία έρχεται τώρα.
Για το εάν περιμένει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τις Manchester City, Chelsea, Tottenham και Arsenal…
Και από τις United και Newcastle… έτσι είναι. Πάντα έτσι είναι…Ναι, νομίζω ότι όλες οι ομάδες βελτιώθηκαν αρκετά. Όλοι προσπαθούν να βελτιωθούν στη μεταγραφική αγορά, χρησιμοποιώντας την εμπειρία από την περσινή σεζόν. Το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι τη δική μας κατάσταση και αυτό είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο.
Αν οι άλλες ομάδες δεν έκαναν κάτι καλύτερο από πέρυσι, για παράδειγμα και ήταν αρκετά δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε, τότε πρέπει να βελτιωθούμε ούτως ή άλλως και αυτό προσπαθούμε…με μικρές τροποποιήσεις. Με βάση τα πράγματα που ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και να φτάσουμε εκεί με λίγο περισσότερη ποικιλία στον τρόπο παιχνιδιού μας. Να είμαστε πιο κυρίαρχοι με και χωρίς τη μπάλα.
Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα αγόρια να το κάνουν αυτό μέσα από τις προπονήσεις. Απόλαυσα την προετοιμασία, στο μεγαλύτερο μέρος της, οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά θα δούμε.

Για την Fulham και τις πρόσφατες μεταγραφές μεταξύ των δύο ομάδων…

-Είναι σαν την περίπτωση της Southampton στο παρελθόν. Η Fulham πέρυσι τα πήγε εξαιρετικά καλά. Βρέθηκα με τον Marco [Silva] στη συνάντηση των προπονητών στο Λονδίνο. Το να ανέβεις κατηγορία παίζοντας ποδόσφαιρο είναι για μένα ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην Championship. Όλοι παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά είναι μια πραγματική ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο με περισσότερη κατοχή και έχει όλο τον σεβασμό μου για αυτό που έκανε. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Ο Fabio [Carvalho] ήταν ένα σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας. Ο Harry [Wilson] είναι σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας. Νομίζω ότι είναι τραυματίας, οπότε τέτοια πράγματα είναι φυσικά δύσκολα.
Μια βδομάδα πριν παίξουμε με μια ομάδα ή λίγες μέρες πριν, διαβάζω λίγα πράγματα για αυτήν, όχι μόνο βλέποντας αγώνες. Νομίζω ότι έχουν ακόμη μερικά προβλήματα να λύσουν στη μεταγραφική αγορά. Δεν είμαι σίγουρος, εάν αυτή είναι η τρίτη ή ίσως η τέταρτη συνεχόμενη φορά που παίζουμε με τον πρωταθλητή της περασμένης σεζόν της Championship, ο οποίος είναι πάντα ένας αντίπαλος γεμάτος αυτοπεποίθηση.
Τώρα θα παίξουμε και εκτός έδρας. Η Fulham θα είναι σίγουρα σκληρός αντίπαλος. Είμαι χαρούμενος που παίξαμε το παιχνίδι με την City, για να είμαι ειλικρινής, γιατί είχαμε μια μικρή γεύση του που βρισκόμαστε. Αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Για το πώς ο Fabio Carvalho προσαρμόζεται στην ομάδα του…

-Κορυφαίος παίκτης. Τεράστιο ταλέντο. Πραγματικά καλό παιδί και πολύ χαρούμενος που τον έχουμε, γιατί ποντάρουμε και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Δεν περιμένουμε μέχρι να γίνουν 22, 23 ή οτιδήποτε άλλο και να τους χρησιμοποιήσουμε. Όχι, όχι… Είναι έτοιμος όπως είναι έτοιμος και ο Harvey στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα. Αυτό είναι πραγματικά τέλειο. Όλοι χρειαζόμαστε τύχη στη ζωή με τους τραυματισμούς και τέτοια πράγματα, αλλά χωρίς αυτό θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς.

Για την περίοδο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλου στο Κατάρ….

-Με αυτά τα πράγματα, δεν ήμουν καθόλου θυμωμένος πριν, αλλά όταν αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό, θυμώνω πραγματικά. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορείς απλώς να έχεις παίκτες κορυφαίας ποιότητας και να τους παρακολουθείς συνεχώς. Αυτό δεν λειτουργεί. Είναι όπως με την κλιματική αλλαγή. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, αλλά κανείς δεν ρωτάει πραγματικά «τι πρέπει να κάνουμε;».
Απλώς να το κάνουμε σωστά και πείτε «κυρίες και κύριοι της FIFA, UEFA, Premier League, FA, παρακαλώ αρχίστε να μιλάτε μεταξύ σας!» Πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση όπου θα κάθονται όλοι μαζί και το μόνο θέμα θα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτού του παιχνιδιού: οι παίκτες. Αυτό δεν συνέβη ακόμα!

Επειδή εμείς οι προπονητές είμαστε μια εδώ και μια εκεί, γιατί να ανησυχούμε για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και τέτοια πράγματα; Τώρα είμαι λίγο περισσότερο εδώ, κάποιοι άλλοι επίσης, οπότε μιλάμε κατά καιρούς για αυτό, αλλά όλοι οι υπόλοιποι έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό το κάνει να μην είναι εύκολο.
Έτσι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται τη λάθος στιγμή, για λάθος λόγους. Αλλά όλα είναι καλά!

Για το αν ο Darwin Nunez είναι έτοιμος να ξεκινήσει παιχνίδια στην Premier League …

-Ο Darwin είναι έτοιμος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσει; Δεν γνωρίζω. Δεν πρόκειται για αυτό. Προφανώς έχουμε ακόμα διαφορετικές επιλογές και αυτές θα χρησιμοποιήσουμε, και ο Darwin χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει σε πολλά πράγματα, αλλά είναι ήδη μια πραγματική βοήθεια.

Το είπε ο ίδιος, ήταν πολύ νευρικός στην αρχή. Τον συμπονώ πολύ και είναι φυσιολογικό, απολύτως φυσιολογικό. Το έβλεπες αυτό, αλλά αυτό διευθετήθηκε πολύ γρήγορα, γιατί η ομάδα, όλοι οι παίκτες, όχι μόνο οι ισπανόφωνοι, τον πήραν κάτω από τα φτερά τους. Αυτό ήταν πολύ ωραίο, γιατί αισθάνεται σαν στο σπίτι του, μετά από μια σύντομη περίοδο. Είχε ήδη αντίκτυπο, καθώς σκόραρε στον πρώτο τελικό που μπορούσαμε να παίξουμε. Και η δουλειά δεν θα σταματήσει εδώ. Βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό μέρος.

Για τον τραυματισμό του Ibrahima Konate και εάν θα επηρεάσει το μεταγραφικό πλάνο…

-Ο Ibou θα είναι για λίγο εκτός. Ναι, μάλλον, θα επηρεάσει τις αποχωρήσεις θα έλεγα…

Για την κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών…

-Ο Ali είναι καλά. Ελπίζουμε με τον Curtis να το εντοπίσαμε την κατάλληλη στιγμή, έτσι είναι με τους νεαρούς παίκτες. Έχουν κάποιου είδους αντιδράσεις στρες μερικές φορές και, στη συνέχεια, αν το ξεπεράσουν επειδή δεν είναι τεράστιος πόνος, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι σοβαρό.
Ο Naby είναι άρρωστος, αλλά νομίζω ότι θα επιστρέψει σήμερα. Το υποτίμησα λίγο όταν είπα ότι σίγουρα θα είναι καλά. Μπήκε χθες και εξακολουθούσε να έχει κάποια μικρά συμπτώματα, όχι COVID φυσικά. Υποθέτω ότι θα επιστρέψει σήμερα.
Ο Κώστας στάθηκε άτυχος σε μια φάση στην προπόνηση. Τον είδα τώρα, ήταν έξω στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί να είναι -κατά τη γνώμη του πάντως- έτοιμος να προπονηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Oxlade είναι επίσης εκτός, φυσικά.

Η συνέντευξη τύπου του Jurgen Klopp ενόψει Fulham
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com