Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σταματούν το γονάτισμα πριν την έναρξη των αγώνων της Premier League

Σταματούν το γονάτισμα πριν την έναρξη των αγώνων της Premier League

Το καθιερωμένο πλέον αντιρατσιστικό γονάτισμα πριν την έναρξη των παιχνιδιών φαίνεται πως θα σταματήσουν οι ποδοσφαιριστές της Premier League. Μία κίνηση που ξεκίνησε το 2020 ως ένδειξη αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ και συνδέθηκε με το κίνημα Black Lives Matter.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ήταν αρκετοί οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δε προέβαιναν στην εν λόγω κίνηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο Wilfried Zaha, ο οποίος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη δήλωση είχε χάσει πλέον την επιρροή της άρα και το νόημα της.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς ανάμεσα στις ομάδες και στους αρχηγούς του πρωταθλήματος και εν τέλει αποφασίστηκε να χρησιμοποιήσουν άλλες πιο συγκεκριμένες στιγμές για να περάσουν το μήνυμα ότι ο ρατσισμός δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο ή στη κοινωνία εν γένει.

Συνεπώς, το γονάτισμα θα γίνει τη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν τον Οκτώβρη και τον Μάρτιο, μήνες οι οποίοι θα είναι αφιερωμένοι στη καμπάνια “No Room for Racism”, τη Boxing Day που θα γίνει λίγο μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και τέλος στους τελικούς του FA και EFL Cup.

Σταματούν το γονάτισμα πριν την έναρξη των αγώνων της Premier League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com