Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανυπόμονος ο Nunez για την πρεμιέρα στη Premier League

Ανυπόμονος ο Nunez για την πρεμιέρα στη Premier League

Το πρώτο ανταγωνιστικό παιχνίδι του επιθετικού Darwin Nunez για τους Reds, το περασμένο Σαββατοκύριακο εναντίον της Manchester City στο FA Community Shield, έληξε με τον ίδιο στο φύλλο αγώνα και να σηκώνει ένα τρόπαιο μετά τη νίκη με 3-1.

Είναι πράξεις που θέλει να επαναλάβει σταθερά η καλοκαιρινή άφιξη από την Benfica καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022-23, με τους άνδρες του Jürgen Klopp να ξεκινούν την εκστρατεία τους για το εγχώριο πρωτάθλημα στη νέo – προβιβασμένη Fulham το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Είναι πάντα υπέροχο συναίσθημα να κερδίζεις πράγματα, έτσι δεν είναι;» o Nunez είπε στο Liverpoolfc.com στο Εκπαιδευτικό Κέντρο AXA. «Και αυτό που σηκώσαμε τις προάλλες ήταν το πρώτο που κέρδισα.»

«Λοιπόν τώρα θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα στις προπονήσεις γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή.»

«Είναι ένας μακρύς δρόμος μπροστά, ο οποίος είναι επίσης γεμάτος σκαμπανεβάσματα, και γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστώ καλά, γιατί θέλω να συνεχίσω να σηκώνω τρόπαια και να κερδίζω πολλούς τίτλους».

Διαβάστε για το υπόλοιπο της συνομιλίας μας με τον Νο. 27 καθώς σκέφτεται τα πρώτα στάδια της καριέρας του στο Liverpool και κάνει προεπισκόπηση του ταξιδιού στο Craven Cottage…

Darwin, πώς βρήκες τις πρώτες σου εβδομάδες στη Liverpool;

«Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Ήμουν λίγο νευρικός στην αρχή, αφού ήταν καινούργιο στην αρχή. Είναι λίγο σαν όταν φεύγεις από ένα σχολείο για να πας σε ένα νέο, με όλους τους νέους συμμαθητές – ήταν λίγο πολύ το ίδιο. Αλλά μετά, καθώς περνούσαν οι μέρες, ένιωθα πραγματικά χαλαρός με τους συμπαίκτες μου. Πραγματικά έδωσαν ένα υπέροχο, θερμό καλωσόρισμα. Γιατί όταν είσαι ο νέος παίκτης, νιώθεις λίγο νευρικός και ακόμη περισσότερο όταν δεν ξέρεις τη γλώσσα. Θέλεις να επικοινωνήσεις και απλά δεν μπορείς. Θέλεις να προσπαθήσεις να καταλάβεις, αλλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα όταν μιλάνε. Αλλά μετά ο Μilner μιλάει ισπανικά, ο Τhiago και τα βραζιλιάνικα παλικάρια, καθώς και ο Luis Diaz, που κατέφτασε μόλις πριν από λίγο καιρό. Λοιπόν, τώρα νιώθω πολύ καλά και πολύ πιο χαλαρός και άνετος εδώ, και σίγουρα όχι τόσο νευρικός όσο ήμουν τις πρώτες μέρες.»

Ποια μέλη της ομάδας σας βοήθησαν να εγκατασταθείς και να προσαρμοστείς;

Ο Firmino, ο Fabinho, ο Luis Diaz και ο Fabio (Ψαρωαληο), που ήρθαν μόλις πρόσφατα. Στη συνέχεια και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, όλοι με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου, όλοι τους. Δεν μιλάω ή καταλαβαίνω πραγματικά αγγλικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής, κάνουμε ο ένας τον άλλον να καταλάβει χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα! Ήταν οι Νοτιοαμερικανοί που με βοήθησαν περισσότερο εκείνη την εποχή όταν ήρθε η ώρα να ενσωματωθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά πάει καλά. Ακόμη και τώρα είναι οι τύποι με τους οποίους τείνω να συναναστρέφομαι περισσότερο γιατί έτσι μπορώ να συνομιλήσω άπταιστα, γιατί δύσκολα μπορώ να μιλήσω αγγλικά αυτή τη στιγμή.

Αλλά όσο περνάει ο καιρός, θα προσπαθώ να μάθω αγγλικά και μετά θα μπορώ να συνομιλώ περισσότερο με τους αγγλόφωνους παίκτες. Θέλω πραγματικά να μάθω αγγλικά γιατί τα αγγλικά είναι πολύ σημαντικά σε όλα. Έτσι, όταν μάθω περισσότερα από τη γλώσσα, θα μπορώ να μιλήσω σε όλους στα αγγλικά.

Ήσουν μέρος της ομάδας που ταξίδεψε στην Αυστρία – πόσο ωφέλιμο ήταν να μπορείς να μάθεις πώς παίζει η ομάδα, αλλά και να περάσεις τόσο πολύ χρόνο με τους νέους συμπαίκτες σου;

«Ναι, ήμασταν στην Αυστρία για επτά ή οκτώ ημέρες, αν θυμάμαι καλά και ήταν υπέροχο γιατί εκεί συνήθιζα περισσότερο τις προπονήσεις, καθώς και οικοδόμησα μεγαλύτερη κατανόηση με τους παίκτες επίσης. Για παράδειγμα, με τον Salah που παίζει επίσης μπροστά, καθώς και με τα παιδιά που παίζουν στη μεσαία γραμμή, όπως ο Fabio και επίσης με τον Hendo. Ο Hendo αφιερώνει πολύ χρόνο μιλώντας μαζί μου.

Ο Τhiago με βοήθησε πάρα πολύ όταν έφτασα. Πάντα μεταδίδει τις οδηγίες του προπονητή όταν κάνουμε μια άσκηση στην προπόνηση και πρόκειται να δουλέψουμε σε κάτι και δεν λαμβάνω καθόλου την εξήγηση. Πηγαίνω και στέκομαι δίπλα στον Τhiago ή στα παιδιά απ’ την Βραζιλία και τους ρωτάω τι πρέπει να κάνουμε και μετά μου το εξηγούν.

Οπότε ναι, αυτή η προετοιμασία ήταν πολύ χρήσιμη για να με βοηθήσει να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Καθώς οι μέρες περνούν, νιώθω όλο και πιο άνετα και άνετα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ήρεμος και χαλαρός και νιώθω πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.»

Μια υπέροχη φωτογραφία εμφανίστηκε με ένα τεράστιο ψάρι στην Αυστρία αφού μια ομάδα από εσάς πήγατε για ψάρεμα. Να είσαι ειλικρινής, έπιασες τίποτα εκείνη τη μέρα;

«Να σου πω την αλήθεια, ήταν ο Κώστας που έπιασε εκείνο το πρώτο που ζύγιζε 120 κιλά και ήταν πολύ μεγάλο για να μπορεί να το σηκώσει μόνος του! Έχουμε τη φωτογραφία για να το αποδείξουμε, με όλους να κρατάμε το ψάρι. Μετά ήρθε η σειρά μου και έπιασα μόνος μου το ψάρι που κρατούσα στη φωτογραφία. Τότε ο Alisson έπιασε το ψάρι που κρατούσε στη φωτογραφία του. Έτσι λίγο πολύ όλοι όσοι πήγαιναν για ψάρεμα έπιασαν κάτι, αλλά ο Κώστας ήταν ο πραγματικός νικητής καθώς το δικό του ήταν το μεγαλύτερο.»

Πόσο απόλαυσες το πρώτο σου γκολ εναντίον της RB Leipzig;

«Το χάρηκα πάρα πολύ γιατί δεν περίμενα να πετύχω τέσσερα γκολ. Αφού ο Salah μου έδωσε το πέναλτι, αυτό ήταν υπέροχο από την πλευρά του, ήταν μια πολύ ωραία χειρονομία και του αφιέρωσα το πρώτο γκολ, γιατί μου έδωσε την μπάλα. Ένιωθα σιγουριά, οπότε την άρπαξα και σούταρα. Και μετά ήρθαν τα άλλα τρία γκολ που ακολούθησαν, τα οποία ήταν λίγο έκπληξη, δεδομένου ότι ήμασταν απέναντι σε μια καλή ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Ευτυχώς, κατάφερα να πετύχω τα τέσσερα γκολ και έτσι επέστρεψα στο ξενοδοχείο νιώθοντας πολύ ικανοποιημένος και πολύ χαρούμενος. Όλοι οι συμπαίκτες μου με έδιναν συγχαρητήρια, οπότε εκείνη τη στιγμή νιώθεις πραγματικά περήφανος και ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, τα πρώτα άτομα που μπήκαν στις σκέψεις μου ήταν ο γιος μου και η σύντροφός μου.»

Αισθάνθηκες πίεση να σκοράρεις νωρίς στην καριέρα σου στη Liverpool ή είσαι επιθετικός που κοιτάζει τη μεγαλύτερη εικόνα και όχι απλά γκολ;

«Νομίζω ότι ένας επιθετικός ζει πάντα από το να σκοράρει γκολ, αλλά νομίζω ότι προσπαθείς να βγεις στο γήπεδο για να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να βοηθήσεις την ομάδα. Εάν οι στόχοι έρθουν, με κάθε τρόπο, τότε εντάξει. Αλλά αν δεν έρθουν, τι θα κάνουμε, εκτός από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι; Πρέπει να πεις ότι αυτό είναι πραγματικά μόνο η αρχή. Τα πράγματα πήγαν καλά για μένα το περασμένο Σάββατο κόντρα στη City, κατάφερα να βάλω ένα γκολ και κέρδισα το πέναλτι, αλλά δεν χρειάζεται να νιώθω πρόσθετη πίεση αυτή τη στιγμή που πρέπει να παίξω καλά και να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι.

Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προπονούμαι κάθε μέρα και όταν έρθει η ημέρα του αγώνα, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε τα πράγματα να πάνε καλά για εμάς ως ομάδα. Γιατί εδώ κερδίζουμε μαζί και όταν χάνουμε, χάνουμε μαζί. Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, τότε υποφέρουμε μαζί. Είναι αυτό που λέω πάντα, αυτή είναι μια ομάδα παικτών και πρέπει πάντα να παραμένουμε μαζί ως ένα. Είναι υπέροχο που εδώ η υποστήριξη που λαμβάνεις από τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου είναι τεράστια.»

Έκανες μεγάλη απήχηση στο Community Shield – πόσο σου άρεσε αυτή η εμπειρία;

«Όταν μπήκε το γκολ, δεν ήξερα πώς να το πανηγυρίσω. Έβγαλα τη φανέλα μου και άρχισα να πανηγυρίζω με μια τεράστια έκλυση αδρεναλίνης και μανίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκείνη τη στιγμή και, όπως πάντα, αφιέρωσα το γκολ στη γυναίκα μου και στον γιο μου.»

Τι περνούσε από το μυαλό σου όταν έτρεξες να πανηγυρίσεις το γκολ σου;

«Έλεγα στον εαυτό μου, “Πόσο καλό είναι αυτό, να παίζεις με τη City και να σκοράρεις το πρώτο σου γκολ σε έναν τελικό;” Πολλές σκέψεις έρχονται στο μυαλό σου σε μια τέτοια στιγμή. Πρώτο γκολ, εναντίον μιας κορυφαίας ομάδας, σε ένα μεγάλο παιχνίδι, απλά δεν ήξερα πώς να το πανηγυρίσω! Οπότε σκέφτηκα, να βγάλω τη φανέλα μου και να το κάνω και να το πανηγυρίσω στο μέγιστο, γιατί ήταν βασικός στόχος σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την καριέρα μου και είμαι σίγουρος ότι θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.»

Πώς ήταν να γιορτάζεις μπροστά στους νέους οπαδούς σου; Ξέρεις αν σκοράρεις αυτό το Σαββατοκύριακο, πρέπει να κρατήσεις τη φανέλα σου…

«Όχι, όχι, θα είμαι πιο ψύχραιμος και ήρεμος από εδώ και πέρα. Ήταν ακριβώς τότε που δεν ήξερα τι να κάνω για να το γιορτάσω και, όπως είπα και πριν, ήταν η αδρεναλίνη που με έκανε να σκίσω τη φανέλα μου. Τώρα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Liverpool γιατί όταν βγήκα για να ξεκινήσω το ζέσταμά μου, φώναζαν το όνομά μου, «Nunez, Nunez» και ανατρίχιασσ. Τραγουδούσαν επίσης το όνομά μου κατά τη διάρκεια του ίδιου του παιχνιδιού και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη, καθώς σε ηρεμεί και σου δίνει ώθηση στην αυτοπεποίθηση και στο γήπεδο. Ευχαριστώ, λοιπόν, όλους τους για άλλη μια φορά γιατί με έκαναν να νιώσω πολύ καλά.»

Τι σε ενθουσιάζει όταν ξεκινάς τη ζωή στην Premier League στη Fulham το Σάββατο;

«Πρώτον, πρέπει να προπονηθούμαι σκληρά το υπόλοιπο αυτής της εβδομάδας και να προετοιμαστούμε καλά για το παιχνίδι. Πάντα λέω ότι δεν υπάρχουν καθόλου εύκολα παιχνίδια και η Premier League είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γεμάτο καλές ομάδες. Κάθε παιχνίδι είναι μια πρόκληση και πρέπει να πας εκεί έξω από το πρώτο κιόλας λεπτό με όλη την επιθυμία στον κόσμο για να προσπαθήσεις να κερδίσεις το παιχνίδι. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Μπορείς να παραχωρήσεις και μετά ανεξάρτητα από το πώς συνεχίζεις να προσπαθείς, η άλλη ομάδα μπορεί να αμυνθεί καλά και βρίσκεις τους τρεις βαθμούς να ξεφεύγουν. Αυτό θα ήταν κάτι που θα ήταν πραγματικά απογοητευτικό, φυσικά, αν προσπαθείς τόσο σκληρά και τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτό το παιχνίδι εξαιτίας ενός ατυχούς σφάλματος.

Θα είναι μια εξαιρετική σεζόν και πολύ ανταγωνιστική, και πρέπει να είμαστε σωστοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά γιατί έχουμε το πρωτάθλημα και το Champions League, που αφαιρούν πολλά από σένα ως παίκτη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε κορυφαία φόρμα σε σώμα και πνεύμα.»

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος αυτή τη σεζόν;

«Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν έβαλα πραγματικά στόχους στον εαυτό μου. Φυσικά, είναι υπέροχο και πολύ ευπρόσδεκτο να ρέουν τα γκολ και να σκοράρω. Αλλά όχι, ποτέ δεν έθεσα ακριβή αριθμό. Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να πάνε καλά τα πράγματα για μένα και να δώσω ό,τι έχω για την ομάδα και αυτό το γκρουπ παικτών και ότι στο τέλος της σεζόν μπορούμε να σηκώσουμε ένα τρόπαιο. Αυτό θέλω και αυτό θέλουν όλοι εδώ στη Liverpool.»

Ανυπόμονος ο Nunez για την πρεμιέρα στη Premier League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com