Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Pepijn Lijnders μιλάει για την μεταγραφή του Joel Matip

Ο Pepijn Lijnders μιλάει για την μεταγραφή του Joel Matip

Ο βοηθός προπονητής της Liverpool Pepijn Lijnders, έκανε μια τολμηρή εκτίμηση για την αξία του Joel Matip στον σύλλογο, περιγράφοντάς τον ως «ίσως την καλύτερη ελεύθερη μεταγραφή που έγινε ποτέ».

Ο Matip οδεύει στην έβδομη σεζόν του με τους Reds το 2022/23, έχοντας κάνει περασμένη σεζόν περισσότερες εμφανίσεις από οποιαδήποτε προηγούμενη σεζόν από τότε που ήρθε στον σύλλογο

Σε 43 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις τελείωσε, ο κεντρικός αμυντικός αψήφησε τη φήμη του ως επιρρεπής σε τραυματισμούς και καθιερώθηκε ως ο πρώτος συνεργάτης του Virgil van Dijk.

Με τον Ibrahima Konate να βρίσκεται εκτός ενδεκάδας πρόκειται επίσης να ξεκινήσει τη νέα σεζόν στην ομάδα του Jurgen Klopp, και να περνει τη θέση του στην ενδεκάδα εναντίον της Fulham στις 6 Αυγούστου.

Παρά τα προβλήματα φυσικής του κατάστασης κατά τη διάρκεια της σεζόν κατάκτησης του τίτλου της Λίβερπουλ και την επακόλουθη άμυνά της, ο Matip έχει αποδειχθεί ένα εξαιρετικό απόκτημα – και ένα από τα καλύτερα της εποχής του Klopp.

Το ότι έφτασε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Schalke 04 τον καθιστά αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Σε συνέντευξή του στο The Coaches’ Voice, ο Lijnders περιέγραψε ακόμη και τον Matip ως «ίσως την καλύτερη ελεύθερη υπογραφή ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Φυσικά, υπάρχει ένα μέτρο υπερβολής σε αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά σκιαγραφεί την πίστη στον Matip στο επιτελείο του Klopp, χωρίς να υπάρχουν ανησυχίες για την ικανότητά του.

Μπορεί ακόμη να υποστηριχθεί ότι υπάρχει καλύτερη ελεύθερη υπογραφή στην τρέχουσα ομάδα της Λίβερπουλ, με τον James Milner να έρχεται επίσης στον σύλλογο μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Manchester City στις 4/6/15

Αλλά το συναίσθημα παραμένει, με τον Matip να είναι ξεκάθαρα δημοφιλής παίκτης τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου

Υπήρξε μια πραγματική αίσθηση ανάπτυξης στο Νο. 32 τα έξι χρόνια στην ομάδα τις Liverpool από την μεταγραφή του από τη Schalke 04 όπου είχε περάσει ολόκληρη την καριέρα του πριν από την ένταξή του στους Reds.

Έφτασε ως νεαρός αμυντικός με ανθισμένη φήμη, αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αξιόπιστους και σεβαστούς σέντερ μπακ στην Ευρώπη.

Υπήρξαν λίγοι καλοί παίχτες στη Liverpool από τότε που ανέλαβε ο Klopp το 2015, με τον Lijnders να εξηγεί τις προοπτικές.

«Οι καλές στιγμές συμβαίνουν μόνο λόγω της δουλειάς που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο Ολλανδός.

«Πάντα το ίδιο μήνυμα, πάντα οι ίδιες ιδέες και η εύρεση παικτών που μπορούν να ταιριάζουν σε αυτό.

«Εκείνο το πρώτο καλοκαίρι μετά την άφιξη του Jurgen, βρήκαμε μερικά από αυτά».

Ο Pepijn Lijnders μιλάει για την μεταγραφή του Joel Matip
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com