Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κινούνται νομικά κατά της UEFA οπαδοί της Liverpool

Κινούνται νομικά κατά της UEFA οπαδοί της Liverpool

Τη νομική οδό κατά της UEFA φαίνεται πως θα πάρουν ορισμένοι οπαδοί της Liverpool για όσα έγιναν στις 28 Μαΐου στο Stade de France.

Η Leigh Day, δικηγορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι διερευνά την πιθανή αξίωση για άτομα που υπέστησαν σωματικούς ή ψυχολογικούς τραυματισμούς, έχοντας έρθει σε επαφή με αρκετούς υποστηρικτές.

Η εταιρεία είπε ότι πιστεύει ότι 5.000-10.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να επηρεαστούν και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο αγώνα, που υποστηρίζει ότι η UEFA απέτυχε να εξασφαλίσει ένα προσιτό και ασφαλές περιβάλλον για όσους παρευρέθηκαν στον αγώνα.

Το βράδυ του τελικού της 28ης Μαΐου μεταξύ της Liverpool και της Real Madrid στο Stade de France, ο οποίος ξεκίνησε με καθυστέρηση μεγαλύτερη από μισή ώρα, είδε τους οπαδούς να κλειδώνονται έξω από το γήπεδο και στη συνέχεια να πέφτουν δακρυγόνα μετά από σοβαρά προβλήματα συμφόρησης.

Μετά τον αγώνα, οι οπαδοί παραπονέθηκαν ότι τους έκλεψαν τοπικές συμμορίες με την αστυνομία, η οποία νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει σκληρές μεθόδους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο ζήτημα του πλήθους, να μην τους προσφέρει προστασία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerald Darmanin, αρχικά υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η συρροή υποστηρικτών με πλαστά εισιτήρια.

Ωστόσο, μια έκθεση της γαλλικής Γερουσίας διαπίστωσε ότι οι υποστηρικτές της Liverpool είχαν κατηγορηθεί άδικα από τον Darmanin, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ήθελε «να αποσπάσει την προσοχή από την αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί επαρκώς τα πλήθη που ήταν παρόντα».

Η έκθεση περιέγραψε τη διαχείριση του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων από την UEFA ως «ακατάλληλη» και επέκρινε την έλλειψη εκπαίδευσης για τους υπεύθυνους ασφαλείας, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, γρήγορα σάστισαν.

Η UEFA όρισε τον Dr Tiago Bradao Rodrigues να ηγηθεί της επανεξέτασης μετά τον αγώνα, ο οποίος πρόκειται να παράσχει τα προκαταρκτικά ευρήματά του τον Σεπτέμβριο.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσίευσε επίσης μια δήλωση στην οποία είπε ότι επιθυμεί να ζητήσει «ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που έπρεπε να βιώσουν ή να γίνουν μάρτυρες τρομακτικών και οδυνηρών γεγονότων» πριν από τον τελικό.

Η νομική ομάδα που ερευνά καθοδηγείται από τους ειδικούς του νόμου περί καταναλωτών και ταξιδιών, Clare Campbell και Jill Paterson, οι οποίοι ανέφεραν σε δήλωση από τον Leigh Day: «Οι φίλαθλοι που είχαν πληρώσει για να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού θα έπρεπε να είχαν τη δυνατότητα να αναμένουν ότι θα τεθούν σε εφαρμογή ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας και επαρκείς αξιολογήσεις κινδύνου από την UEFA, κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται πως ίσχυσε».

«Πιστεύουμε ότι η UEFA απέτυχε να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον για όσους παρευρέθηκαν και διερευνούμε τη νομική τους ευθύνη έναντι εκείνων που υπέστησαν τραυματισμούς ως αποτέλεσμα».

«Ήταν πραγματικά σοκαριστικό να βλέπω πώς συμπεριφέρθηκαν στους οπαδούς της Liverpool και σε άλλους που είχαν ταξιδέψει για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League τόσο στον αγώνα όσο και μετά».

«Οι αφηγήσεις των εμπειριών τους δίνουν μια εικόνα μιας τρομακτικής κατάστασης όπου οι άνθρωποι φοβούνταν πραγματικά για τη ζωή τους».

Ο δια βίου υποστηρικτής της Liverpool, Mattie Douglas, πελάτης της Binghams Solicitors, είπε ότι υπέστη κάταγμα στα πλευρά και ψυχολογικό τραύμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Έχω υποστεί αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες) για εβδομάδες, έχω αποφύγει τα πλήθη και δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμος να παρακολουθήσω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σίγουρα δεν θα πάω ποτέ ξανά στο Παρίσι. » είπε ο 33χρονος.

«Έχω πάει σε περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια για να υποστηρίξω τη Liveprool. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα για τον εαυτό μου και την ασφάλεια των φίλων μου και των υπόλοιπων φιλάθλων».

Στο Παρίσι απέτυχε η UEFA και η τοπική αστυνομία.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com