Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η συνέντευξη του Κώστα Τσιμίκα

Η συνέντευξη του Κώστα Τσιμίκα

Μιλώντας στο επίσημο site των Κόκκινων ,ο Έλληνας scouser, Κώστας Τσιμίκας δήλωσε πως οι συμπαίκτες του νιώθουν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα σαιζόν.

Η ομάδα του Jurgen Klopp έχοντας ήδη 37 παίκτες στην αποστολή της, ξεκίνησε ήδη τα φιλικά προετοιμασίας την περασμένη Τρίτη με αντίπαλο την Manchester United -από την οποία ηττήθηκε με 4-0, και συνεχίζει στην Ασιατική tour παίζοντας με την Crystal Palace αυτήν την Παρασκευή.

Ο Τσιμίκας ο οποίος σκόραρε το αποφασιστικό πέναλτι στον Τελικό του Emirates FA Cup δήλωσε ότι η προσοχή του είναι πλέον απόλυτα εστιασμένη στις ευκαιρίες που θα του δοθούν τις επόμενες εβδομάδες ,γι’ αυτό και θέλει να είναι πανέτοιμος.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για:

Την ένταση στην προετοιμασία και το δύσκολο πρόγραμμα προπόνησης, είπε:

«Ειλικρινά είναι πολύ έντονο. Αλλά αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα αυτήν την περίοδο της προετοιμασίας. Πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά, πρέπει να βάλουμε τα όρια μας πολύ ψηλά αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας γιατί κάτι αφήσαμε την προηγούμενη σαιζόν και θα το κυνηγήσουμε σε αυτήν που έρχεται. Θα δώσουμε απολύτως τα πάντα γι’ αυτό.»

Για το αν η προηγούμενη σαιζόν είναι ακόμα στο μυαλό του, όταν η ομάδα του κυνηγούσε τέσσερα τρόπαια, είπε:

«Προσωπικά ήθελα κάτι περισσότερο για την ομάδα, την προηγούμενη σαιζόν, δεν κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα και το Champions League, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε τώρα ,είναι ότι είμαστε 100% ‘πεινασμένοι’ για την επόμενη σαιζόν και άρα πρέπει να δίνουμε τα πάντα καθημερινά στην προπόνηση γιατί αυτό μετράει τώρα . Να δώσουμε το 100% για την επόμενη σαιζόν.»

Για την περασμένη σαιζόν ,αν ήταν η καλύτερη της καριέρας του ως τώρα, είπε:

«Φυσικά, αν και είναι και η ομάδα. Όπως έχω πει πολλές φορές απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο εδώ με τα παιδιά- είναι η οικογένεια μου. Η πρώτη σαιζόν δεν ήταν τόσο καλή για μένα -όσο περίμενα δηλαδή, αλλά τη δεύτερη χρονιά έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου και ευτυχώς δεν είχα τραυματισμούς. Απόλαυσα όλους τους αγώνες στους οποίους συμμετείχα. Κάθε περίοδος προετοιμασίας είναι σκληρή και πρέπει να είναι πάντα έτσι. Όλα τα παιδιά δίνουν το 100% τώρα και είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα στις προπονήσεις, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας.»

Για το αν ένιωσε ότι ήταν σημαντικός παίκτης την σαιζόν που πέρασε, είπε:

«Κάθε μέρα προπονούμαι γι’ αυτό. Ήξερα πως όταν ήρθα εδώ έπρεπε να αντιμετωπίσω τον Robbo. Αυτό είναι από μόνο του πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε αριστερό μπακ στον κόσμο, αλλά μου δίνουν συνεχώς κίνητρο για να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά αν θέλω να κατακτήσω τους προσωπικούς μου στόχους. Αυτό έκανα τα δύο προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω και για την σαιζόν που έρχεται.»

Για το αν τον εντυπωσίασε ο μικρός Luke Chambers στην προετοιμασία, είπε:

«Το παιδί με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά. Είναι ένας πολύ, πολύ καλός παίκτης που εστιάζει πάντα στην προπόνηση. Η προσωπική μου συμβουλή γι’ αυτόν είναι ότι δεν θα πρέπει να σταματήσει να ονειρεύεται και να μην σταματήσει να εργάζεται σκληρά γιατί αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του είναι λαμπρό.»

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει στον τελικό του FA Cup.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com