Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ποια η σύνδεση των φετινών εργομετρικών τεστ με τη διάγνωση για το άσθμα;

Ποια η σύνδεση των φετινών εργομετρικών τεστ με τη διάγνωση για το άσθμα;

Η φετινή έναρξη της προετοιμασίας επέφερε μία σημαντική τροποποίηση στα εργομετρικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο AXA Training Center.

Τις πρώτες δύο μέρες λοιπόν, στο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο της ομάδας, διενεργήθηκαν τα καθιερωμένα τεστ φυσικής κατάστασης καθώς και οι αιματολογικές και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Μέσα στο πρόγραμμα των εργομετρικών, υπάρχει και αυτό που μετράει τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος στους μυς του κάθε ποδοσφαιριστή.

Αποτελεί ένα τεστ πάρα πολύ απαιτητικό που κατά το παρελθόν έχει οδηγήσει παίχτες – «μηχανάκια» όπως τον Andy Robertson να «νιώθουν άρρωστοι, εξαιρετικά εξαντλημένοι και με τάση για εμετό». Συνήθως αυτό το «βασανιστήριο»  αποτελούνταν από συνεχόμενους γύρους τρεξίματος μέσα στο γήπεδο και την λήψη αίματος από το αυτί μόλις ολοκληρωνόταν το εκάστοτε επίπεδο.

Όμως τη φετινή χρονιά υπήρξε μια καινοτόμα προσέγγιση από τη μεριά του ιατρικού επιτελείου και του προπονητικού τιμ, καθώς το τεστ διενεργήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο με τη βοήθεια τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του άσθματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες ήταν δεμένοι με ηλεκτρόδια στο στήθος τους, παλμικά οξύμετρα στα πόδια και τους καρπούς τους και μια μάσκα άσκησης για να παρακολουθούν την αναπνοή τους.

Στη συνέχεια τους ανατέθηκε να τρέξουν κατά διαστήματα σε έναν ειδικό διάδρομο, με μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις αίματος και τα όργανα παρακολούθησης καρδιακών παλμών για τη μέτρηση του γαλακτικού οξέος και της καρδιοπνευμονικής παροχής.

Συνεπώς, για πρώτη φορά υπήρξε η δυνατότητα να αξιολογηθεί με τόση ακρίβεια η φυσική κατάσταση και ο όγκος της παροχής οξυγόνου των ποδοσφαιριστών υπό άσκηση.

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν θα παρασχεθούν στη συνέχεια στο ιατρικό επιτελείο του συλλόγου και στο τμήμα αθλητικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας Andreas Kornmayer, ο οποίος επιβλέπει τα τεστ.

Αυτές θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να μετρηθεί με ακρίβεια η φυσική κατάσταση κάθε παίκτη, όχι μόνο για να διαμορφωθεί αναλόγως το πρόγραμμα της προετοιμασίας, αλλά και της μεγάλης σεζόν που ακολουθεί.

Η συγκεκριμένη καινοτομία αποτελεί ακόμα μία στη μακρά λίστα των πλεονεκτημάτων που έχει πλέον η ομάδα του Jurgen Klopp για να έχει το προβάδισμα σε πολλούς τομείς ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες του πλανήτη.

Εξετάστηκαν και για το άσθμα οι Κόκκινοι.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com