Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jurgen Klopp: «Δεν είναι φιλικό απέναντι στη Manchester United»

Jurgen Klopp: «Δεν είναι φιλικό απέναντι στη Manchester United»

O Jurgen Klopp παραχώρησε εκτεταμένη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα των Reds, στην οποία αναφέρθηκε για την επιστροφή στις προπονήσεις, τα σχέδια της ομάδας για τις επόμενες εβδομάδες, τις αξιοσημείωτες αποχωρήσεις και τις πρόσφατες ανακοινώσεις νέων συμβολαίων.

Συγκεκριμένα ο προπονητής των Reds απάντησε στα εξής:

Για το εάν νιώθει αναζωογονημένος από το διάλειμμα που είχε από τον τελικό του Champions League έως τώρα…

Ναι, ήμουν χαρούμενος όταν τελείωσε η σεζόν – όχι ακριβώς όπως τελείωσε, αλλά παρόλα αυτά χαρούμενος που μπορούσαμε να πάμε διακοπές. Είμαι κάτι παραπάνω από φορτισμένος. Εντάξει, χαρούμενος που επέστρεψα, όλα είναι καλά.

Για τη βραδιά του τελικού στο Παρίσι, η οποία ήταν απίστευτα δύσκολη για τους οπαδούς…

Συνάντησα μόνο λίγους που ήταν τυχεροί. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς μου, συνάντησαν τεράστια προβλήματα έξω. Νομίζω είναι σαφές ότι όποιος και να ήταν ο υπεύθυνος δεν ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτό. Η οικογένειά μου έστειλε μηνύματα πριν από το παιχνίδι, «Είμαστε στο γήπεδο, καλή τύχη» και όλα αυτά τα πράγματα – αλλά δεν βρίσκονταν στο γήπεδο. Νομίζω ότι όλα τα πράγματα που συνέβησαν εκεί κατέστησαν πιθανό ότι το μικρότερο πρόβλημα που είχαμε εκείνο το βράδυ ήταν ότι χάσαμε τον τελικό – απίστευτο εάν αναλογιστεί κανείς…μετά από έναν τελικό Champions League. Προφανώς ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήμουν έξω, αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι μου είπαν την αληθινή ιστορία και ήταν σχεδόν η ίδια ιστορία, οπότε ξέρω τι συνέβη.

Για τις αποχωρήσεις των Sadio, Divock, και Taki…

Ευχαριστούμε πολύ τα αγόρια, ήταν απολύτως υπέροχοι, η συνεισφορά τους ήταν εξαιρετική – όλοι συνείσφεραν με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Ο Div ήταν εδώ πριν από μένα, δανεικός και άλλα τέτοια, αλλά είχε μια απίστευτα επιτυχημένη παρουσία εδώ, ακόμα κι όταν δεν τον έπαιζα τόσο συχνά. Το έλεγα αρκετά συχνά: φταίω εγώ, και λίγο όλη η ποιότητα στην ομάδα. Αλλά είναι σίγουρα ένας θρύλος της Liverpool. Όταν σκέφτεσαι τον Divock, δεν μπορείς να μην χαμογελάσεις, γιατί τόσες πολλές μεγάλες στιγμές ήταν δυνατές μόνο εξαιτίας του. Όπως η κεφαλιά εναντίον της Newcastle, τα γκολ κόντρα στην Everton, o τελικός του Champions League. Απολύτως υπέροχο. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Αυτό του είπα όταν τον αγκάλιασα μετά τον τελευταίο μας αγώνα στην Premier League: «Όπου κι αν πας, ξέρω ότι θα έχεις επιτυχία και σου εύχομαι καλή τύχη στη ζωή γιατί το αξίζεις».

O Sadio, τι να πούμε για τον Sadio; Τι παίκτης! Παίκτης παγκόσμιας κλάσης! Τον χρησιμοποιήσαμε ως Νο.9 την τελευταία σεζόν, στην οποία έπαιξε εξαιρετικά. Μου αρέσει ο τρόπος που έγινε τώρα γιατί ήταν εντελώς καθαρό. Ξέραμε, μας είπε ο ατζέντης του, ήθελαν να φύγουν, ήθελαν να έχουν μια νέα πρόκληση, να βρουν έναν νέο σύλλογο. Δεν είναι ποτέ εύκολες διαπραγματεύσεις – όλα είναι καλά μέχρι να μιλήσουμε για χρήματα, αλλά και αυτό λειτούργησε πολύ καλά. Είναι ένας θρύλος της Liverpool, ένας από τους μεγάλους όλων των εποχών της Premier League, θα έλεγα, με τα νούμερα που έχει. Φανταστικό άτομο επίσης. Λοιπόν, πολύ χαρούμενος για αυτόν που βρίσκεται τώρα στον σύλλογο όπου θέλει να είναι. Είναι πολύ ευγνώμων για όλα όσα κάναμε, και είμαστε πολύ ευγνώμονες. Τώρα είναι σε άλλο κλαμπ.

O Taki μπορεί να μην βρισκόταν τόσο πολύ καιρό εδώ, αλλά είχε παρόμοια επιρροή στα πράγματα που κάναμε. Κέρδισε μεγάλα τρόπαια εδώ. Γίναμε πρωταθλητές μαζί όταν ήρθε τον χειμώνα και μετά κατακτήσαμε μαζί τα εγχώρια κύπελλα, τα οποία δεν θα είχαμε κερδίσει χωρίς αυτόν, αυτή είναι η 100% αλήθεια. Έτσι είναι. Και για αυτόν, AS Monaco, καλός σύλλογος, θα παίξει εκεί, θα κάνει μεγάλη καριέρα από εδώ και πέρα. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος όταν επιστρέψει, 100 τοις εκατό, ένας φανταστικός άνθρωπος.

Για την σιγουριά του στο θέμα επέκτασης του συμβολαίου του Salah…

Ήξερα ότι θα συμβεί, ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι ο Μο θέλει να μείνει – αυτό ήταν πάντα το μήνυμα. Του μίλησα προφανώς και ήταν πάντα ξεκάθαρο: «Θέλω να μείνω…» Αλλά είναι ένα σημαντικό συμβόλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη διαφορετικά πράγματα και αυτό είναι που χρειάζεται χρόνο μερικές φορές. Δεν μπορούμε πάντα να εκπληρώνουμε τις προσδοκίες του έξω κόσμου – υπάρχει ένα συμβόλαιο που λήγει, οπότε τακτοποιήστε το τώρα. Τα πράγματα θέλουν χρόνο. Αλλά προφανώς είμαστε αρκετά έμπειροι για να αντιμετωπίσουμε τέτοια πράγματα. Είναι πολύ χαρούμενος τώρα που μπορεί να παρατείνει τον χρόνο του εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Φανταστείτε να πρέπει να αποκτήσετε τον Mo Salah τώρα, ο οποίος είναι σε άλλη ομάδα και θέλεις έναν παίκτη με τους αριθμούς που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι εφικτό. Αλλά τον έχουμε και θέλει να μείνει – πολύ καλά νέα.

Για τα νέα συμβόλαια των James Milner και Joe Gomez…

Φανταστικό, απολύτως φανταστικό – έτσι χτίζεις μια ομάδα. Ο Millie είναι απίστευτα σημαντικός για εμάς. Όποιος δεν το ξέρει ακόμα ή δεν το πιστεύει ακόμα, πρέπει απλώς να διαβάσει το νέο βιβλίο του Pep Lijnders, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Αυγούστου νομίζω. Είναι σαν ένα γράμμα αγάπης προς τον James Milner – που το άξιζε, παρεμπιπτόντως!

Και ο Joey είναι πραγματικά ένας αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, χωρίς αμφιβολία. Πιστεύει σε αυτό το έργο, πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να συνεχίσει να είναι παίκτης της Liverpool FC. Και θέλουμε να μείνει προφανώς. Θα χρειαστούμε την ποιότητα και έχουμε την ποιότητα. Και ο Joe Gomez όταν έπαιζε ήταν εξαιρετικός για εμάς και θα είναι εξαιρετικός για εμάς.

Για την έντονη επιθυμία του Gomez να παραμείνει, παρότι δεν πήρε πολλές ευκαιρίες την περασμένη σεζόν…

Πέρυσι είχαμε τρεις αμυντικούς που επέστρεψαν από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό. Τα πράγματα πρέπει να εξηγηθούν, δεν είναι τόσο δύσκολο. Ο Virgil προφανώς –δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε πραγματικά– ξεκίνησε σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Ο Joel ήταν αυτός που μπήκε πρώτος και μπορούσε να προπονηθεί περισσότερο, και δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για την ποιότητά του. Ο Ibou είχε επίσης έναν μακροχρόνιο τραυματισμό, παρεμπιπτόντως, και έπρεπε να βρει τα πόδια του λίγο στην ομάδα. Ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή, αλλά ήταν ακόμα νέος και έπρεπε να προσαρμοστεί σε μερικά πράγματα. Ο Joey χρειαζόταν λίγο περισσότερο ρυθμό και [είχε] ένα τραυματισμό ξανά – τίποτα σημαντικό αλλά κάτι που είναι φυσιολογικό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής. Αυτό τον έφερε πίσω για λίγο, αλλά νομίζω ότι όλοι ξέρουμε πόσο καλά έπαιζε, ειδικά στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Όπως είπα, είναι αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, χωρίς αμφιβολία.

Για τον αν αλλάζει κάτι στην φετινή προετοιμασία δεδομένου της διακοπής του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο…

Όχι πραγματικά. Η προετοιμασία μας είναι για κάποιους αρκετή, από πλευράς χρονικής διάρκειας, και για κάποιους όχι αρκετή. Πρέπει λοιπόν να επεκτείνουμε ξανά την προετοιμασία μέσα στη σεζόν, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί έχουμε τα χρονικά μας όρια. Είμαι πάνω από 20 χρόνια τώρα στην δουλειά, στην ίδια θέση λίγο πολύ, και ξέρουμε πόσα πρέπει να κάνουμε στην προετοιμασία για να δημιουργήσουμε μια βάση για όλη τη σεζόν. Αυτή τη φορά έχουμε δύο διαφορετικές ομάδες, αν θέλετε, αλλά μόνο από τον Νοέμβριο και μετά. Γιατί έχουμε έναν όμιλο παικτών που θα έχουν τη μεγαλύτερη σεζόν ποτέ και αν πάνε μέχρι τον τελικό ή τους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι τρελό, απολύτως τρελό. Και έχουμε τον άλλο όμιλο παικτών, για τους οποίους υπάρχει ένα αρκετά σωστό διάλειμμα τον Νοέμβριο. Αλλά μέχρι τότε όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Οι παίκτες που πηγαίνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο προφανώς πρέπει να είναι έτοιμοι και εκεί. Θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε μετά, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να είναι μια χαρά.

Στην προετοιμασία δεν άλλαξε τίποτα. Έχουμε το ταξίδι μας στην Ασία, για το οποίο ανυπομονούμε, γιατί δεν ήμασταν εκεί για πολύ καιρό. Από την άλλη πλευρά, ελπίζω να μπορέσουμε να προπονηθούμε – ξέρουμε ποια εποχή του χρόνου είναι εκεί, οπότε δεν νομίζω ότι θα γλυτώσουμε τη βροχή. Αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να προπονηθούμε. Δοκιμάσαμε τα πάντα για να προετοιμαστούμε καλά. Οι οργανωτές εκεί προσπαθούν να προετοιμάσουν τα πάντα. Στο τέλος, χρειαζόμαστε λίγη τύχη και εκεί.

Τα δύο παιχνίδια είναι σημαντικά, επομένως δεν μπορούμε να παίξουμε εναντίον της United και να πούμε ότι είναι φιλικό. Δεν είναι φιλικό. Αλλά είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας και πρέπει να δούμε ποιον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή. Τα παιδιά που επέστρεψαν από διεθνή καθήκοντα τώρα, θα είναι αύριο μαζί μας και κάποιους θα τους συναντήσουμε απευθείας εκεί. Από εκείνη τη στιγμή θα είναι στην προπόνηση, αλλά δύο μέρες αργότερα είναι το παιχνίδι, οπότε θα δούμε αν μπορούμε να τους δώσουμε 10 ή 15 λεπτά ή οτιδήποτε άλλο. Μετά για το παιχνίδι με την Crystal Palace ίσως λίγο περισσότερο. Μετά επιστρέφουμε, έχουμε πέντε μέρες εδώ και πηγαίνουμε στην Αυστρία. Από την Αυστρία, σχεδόν απευθείας στο Community Shield. και μια εβδομάδα μετά ξεκινάμε τη σεζόν. Άρα είναι σκληρό.

Αυτό εννοώ, λέγοντας ότι πρέπει να επεκτείνουμε την προετοιμασία μέσα στη σεζόν. Παίζουμε το Σάββατο με την Fulham και μετά παίζουμε [την επόμενη] Δευτέρα, οπότε είναι μια μεγάλη, μεγάλη εβδομάδα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για προπόνηση. Μετά πάλι παίζουμε Δευτέρα νομίζω, έτσι αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να προπονηθούμε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν μπορούμε να προπονηθούμε – παίζουμε κάθε τρεις μέρες, οπότε αναρρώνουμε. Αλλά αυτή είναι η στιγμή που πραγματικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια βάση για το υπόλοιπο της σεζόν.

Mo Salah και Jürgen Klopp στο Da Luz.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com