Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Ιστορία των Κόκκινων Untouchables

Η Ιστορία των Κόκκινων Untouchables

Οι οπαδοί πάντα τιμούν το παρελθόν αλλά και το παρόν κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων, με σημαίες και πανό που αναφέρονται όχι μόνο στον Jurgen Klopp και τους παίκτες του αλλά και με αναφορές στους Bill Shankly, Bob Paisley, Kenny Dalglish αλλά και σε παλιότερους θριάμβους στην Ευρώπη.

Τον Απρίλιο, το Kop καλωσόρισε μια νέα προσθήκη από αυτούς που δεν θα αφήσουν ποτέ την ιστορία να ξεχαστεί.

Εκατό χρόνια μετά την αρχική του εμφάνιση ,μια σημαία-ωδή κυριολεκτικά , στους Untouchables της Liverpool, κυμάτισε στο Kop , την ίδια μέρα που η Manchester United γνώριζε τη συντριβή με 4-0.

Το 1922 οι Κόκκινοι είχαν σιγουρέψει ήδη τον τίτλο της First Division , που μάλιστα ήταν ο 2ος συνεχόμενος (1921-22 και 1922-23)-κάτι που η ομάδα θα πετύχαινε ξανά μετά από 50 χρόνια.

Η εκπληκτική αυτή επιτυχία – δεν είχε συμβεί ξανά από την ίδρυση της ομάδας, είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας σημαίας , η πρώτη του είδους που παρατηρήθηκε και αποτέλεσε τον οδηγό για τις επόμενες γενιές.

«Κανένας δεν μπορούσε να τους ανταγωνιστεί στο Αγγλικό Ποδόσφαιρο» είπε ο Jeff Goulding στο Liverpoolfc.com.

«Έγιναν γνωστοί στον τύπο ως οι Untouchables. Η σημαία αναφερόταν στα προγράμματα και σε άρθρα εφημερίδων(της εποχής) ως η ‘σημαία Πρωταθλήματος’ αλλά οι σύγχρονοι οπαδοί θα την ονόμαζαν πανό.» συνέχισε.

Οι Jeff Goulding και Kieran Smith χαρτογράφησαν την άνοδο και κατέγραψαν τις ιστορίες από εκείνη την ομάδα -που ξεπέρασε τις προσδοκίες αλλά και τα εμπόδια τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, για να κυριαρχήσει για δύο χρόνια στο Αγγλικό Ποδόσφαιρο, με την από κοινού συγγραφή του βιβλίου “ Untouchables: Anfield’s Band of Brothers”.

«O πυρήνας εκείνης της ομάδας είχε μαζευτεί πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος προφανώς διέκοψε την ανάπτυξη της.» συνέχισε ο Goulding.

«Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, όταν επέστρεψαν από τον πόλεμο, έπρεπε να ξεπεράσουν και την Πανδημία της Ισπανικής Γρίπης του 1919».

«Είναι μια απίστευτη ομάδα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνδρες έπρεπε να ξεπεράσουν τους τρόμους του πολέμου και της πανδημίας, να επιβιώσουν, να έχουν αξιοπρεπείς ζωές και να πετύχουν τέτοια αθλητική υπεροχή στην κορυφή είναι αξιοθαύμαστο

«Ήταν μια ομάδα η που αποτελούνταν από πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, και οι οποίοι συνεργάστηκαν

Οι Untouchambles όπως τους αναφέρουν στοργικά -για τα κατορθώματα τους στο Merseyside, αξίζουν τη θέση τους στην ιστορία της Liverpool γιατί εκτόξευσαν τους Κόκκινους στην κορυφή του Αγγλικού Ποδοσφαίρου.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λάτρης του Bill Shankly από μένα.» είπε ο Goulding.

«Η Liverpool είχε κερδίσει μόνο 5 τρόπαια πριν την άφιξη του. Και έχει κερδίσει άλλα 45 στα επόμενα 60 χρόνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έφερε την επανάσταση στην ομάδα αλλά δεν ξεκίνησε από το μηδέν

«Υπάρχει η αίσθηση ότι στεκόταν στους ώμους γιγάντων. Υπήρχε ήδη ένα ήθος στην ομάδα πριν φτάσει ο Shankly και υπήρχε ένα ήθος και στους οπαδούς. Πάντα έλεγαν ότι το Kop ακουγόταν περισσότερο όταν η ομάδα επέστρεφε στην έδρα της. Υπήρχε ένα συλλογικό πνεύμα ήδη στην ομάδα στο μακρινό 1920

«Αν ψάξουμε λεπτομερώς σε εκείνη την περίοδο θα διαπιστώσουμε πόσο σημαντικοί ήταν εκείνοι οι άνδρες, όχι μόνο από πλευράς ποδοσφαίρου αλλά και γενικά για τους ανθρώπους της πόλης

«Συνειδητοποιήσαμε (οι συγγραφείς) τη συνεισφορά αυτών των παικτών στο Liverpool αλλά και στο Anfieldκαι σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πραγματική τραγωδία να χάνονταν τα ονόματα τους

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για εκείνη την ομάδα.

Ιστορίες θριάμβου, τραγωδίας-σε μερικές περιπτώσεις, ηρωικών δράσεων στον πόλεμο αλλά και θλίψης για κάποιους που δεν τα κατάφεραν στη ζωή, μετά από εκείνη την ιστορική περίοδο.

Υπάρχει η ιστορία του manager ,David Ashworth που παραιτήθηκε στα μισά της θριαμβευτικής για τους Κόκκινους , σαιζόν 1922-23 αλλά και του Bill Shankly που με την άφιξη του συνάντησε δυο από εκείνους τους παίκτες ,τους George Patterson και Ephraim Longworth να συνεχίζουν να εργάζονται για την ομάδα.

Ο Shankly μάλιστα αναφερόταν σε εκείνους τους δύο ως «walking piece of Liverpool history» αλλά και «proverbial bunch of sticks» υπό την έννοια ότι τον καθέναν μόνο του μπορούσες να τον ‘σπάσεις’ αλλά σε καμία περίπτωση και τους δύο μαζί.

«Αυτό που κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα την ιστορία τους είναι ότι καταρχήν κατάφεραν να γυρίσουν από τον πόλεμο. Ο ένας μάλιστα ,ο Danny Shone τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιά- από σφαίρες, και κόντεψε να πεθάνει.» συνέχισε ο Goulding.

«Ο Jock McNab …Ήταν ήρωας. Κέρδισε μετάλλια ανδρείας στο πεδίο της μάχης

«Μετά υπήρχε ο Elisha Scott. Τεράστιος χαρακτήρας, από το Ιρλανδικό ποδόσφαιρο και ο πρώτος King of theKop αδιαφιλονίκητα σύμφωνα με όσα ακούγονταν τότε στο Anfield

«Ήταν μια παρέα γεμάτη αστέρια για διαφορετικούς λόγους, αλλά κατάφεραν να συνεργαστούν σε μια μεγάλη ομάδα»

«Υπήρχε και ένας τύπος που τον έλεγαν Walter Wadsworth και μας θύμισε πολύ τον Jamie Carragher. Παίκτης με τεχνική αλλά και σκληρός αμυντικός που δεν ήθελε πολλά για να αρπάξει. Μας ανέφεραν ένα περιστατικό όπου σε εκτός έδρας αγώνα, κάποιος οπαδός της αντίπαλης ομάδας τον έβρισε. Ο Wadsworth, έτρεξε έξω από τον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες και του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο

«Ο Tom Bromilow είχε το ίδιο στάτους που είχε και ο Steven Gerrard στο Merseyside. Όταν παντρεύτηκε στο Kirkdale η ατμόσφαιρα θύμιζε Beatlemania. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι και εμφανίστηκε η αστυνομία για να ελέγχει το πλήθος

Η σημαία που κατασκευάστηκε και εμφανίστηκε στο Kop τον Απρίλιο μοιάζει πάρα πολύ στην αρχική, αν και πλέον έχει πάνω της όλα τα ονόματα των παικτών .

«Από όσο γνωρίζουμε -και πιστέψτε μας το έχουμε ψάξει, αυτή ήταν η πρώτη σημαία που εμφανίστηκε στο Anfield.» είπε ο Goulding.

«Οι παίκτες αυτοί αξίζουν τη θέση τους στην ιστορία και τώρα σίγουρα την έχουν.» ολοκλήρωσε.

Η Ιστορία των Κόκκινων Untouchables.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com