Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μεγάλη πτώση στην τιμή των Liverpool NFTs

Μεγάλη πτώση στην τιμή των Liverpool NFTs

Όταν η Liverpool κυκλοφόρησε τη συλλογή NFTs «LFC Heroes Club», η απόφαση επικρίθηκε ευρέως και τώρα οι φόβοι, οι οποίοι εκφράστηκαν για αυτή την κίνηση φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Τον περασμένο Μάρτιο 171 072 «Hero» tokens και 24 μοναδικά «Legendary» tokens διατέθηκαν προς πώληση μέσω του ιστότοπου δημοπρασιών Sotheby’s.

Αρχικά, η πώληση τους αναμενόταν να αποφέρει στον σύλλογο περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια λίρες, αλλά τελικά, πουλήθηκαν μόνο 9 721 «Hero» tokens προς περίπου 57 λίρες το ένα, ενώ η πώληση των «Legendary» απέφερε ένα ποσό λίγο πάνω από 567 000 λίρες.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση του περασμένου Μαρτίου σημείωνε τα εξής:
«Το LFC Heroes Club είναι η ευκαιρία σας να συμμετάσχετε στην πιο καινοτόμο κοινότητα οπαδών του ποδοσφαίρου στον κόσμο. Θα αποκτήσετε ένα μοναδικό ψηφιακό συλλεκτικό υλικό, θα ασχοληθείτε με τη μεγαλύτερη οικογένεια του ποδοσφαίρου και θα αποκτήσετε πρόσβαση σε συναρπαστικά προνόμια, όλα σε μια κοινότητα NFT».

«Κάθε ψηφιακό συλλεκτικό υλικό είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης. Κανείς άλλος δεν θα έχει το ίδιο NFT με εσάς. Επιπλέον, θα συμμετάσχετε σε μια παθιασμένη κοινότητα, με πρόσβαση σε ένα φόρουμ οπαδών, μοναδικές εμπειρίες, εικονικά hang-out, διαγωνισμούς, εμφανίσεις επώνυμων επισκεπτών, ενημερώσεις από το LFC Foundation και εκπτώσεις σε προϊόντα LFC».

Η Liverpool προσπάθησε να περάσει το μήνυμα στους οπαδούς ότι τα NFTs δεν έπρεπε να θεωρηθούν επενδύσεις, αλλά ήταν τέτοια η φύση τους που έγιναν γρήγορα ευρέως γνωστά και αποκτήθηκαν ως επένδυση.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Joey D’Urso της The Athletic UK κάνει εκτενή αναφορά για το τρέχον κραχ κρυπτονομισμάτων και τις οικονομικές απώλειες, τις οποίες έχουν υποστεί πολλοί οπαδοί με την απόκτηση τους.

Ο D’Urso αναφέρει ότι ορισμένα tokens διατίθενται μέσω της αμερικανικής διαδικτυακής πλατφόρμας OpenSea για μόλις 8,96 λίρες, καταγράφοντας μια απώλεια περίπου 48 λιρών!

Η Liverpool δεν είναι ο μόνος σύλλογος, του οποίου οι οπαδοί -ή οι επενδυτές- έχουν επηρεαστεί, με την πλειονότητα των ομάδων της Premier League να βιώνουν παρόμοια κατάσταση και, όπως προσθέτει ο D’Urso, «σχεδόν όλα τα NFTs έχουν καταρρεύσει θεαματικά τις τελευταίες εβδομάδες».

Επιπρόσθετα, ο δημοσιογράφος David Lynch αναφέρει ότι «δεν υπήρξε περαιτέρω επαφή από τον σύλλογο» με εκείνους τους οπαδούς που αγόρασαν tokens από το «LFC Heroes Club».

Αυτή η ευκαιρία για αλληλεπίδραση με τον σύλλογο διαφημίστηκε, άλλωστε, ως το μεγάλο κίνητρο για τους οπαδούς να προβούν στην απόκτηση των συγκεκριμένων NFTs.

Η αναφορά του Lynch υποδηλώνει, λοιπόν, ότι τελικά οι υποσχέσεις του συλλόγου για «πρόσβαση σε φόρουμ οπαδών, μοναδικές εμπειρίες, εικονικά hang-out, διαγωνισμούς, εμφανίσεις επισκεπτών, ενημερώσεις από το LFC Foundation και εκπτώσεις σε προϊόντα LFC», δεν τηρήθηκαν.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες κρυπτονομισμάτων σχετικά με μια πιθανή συμφωνία χορηγίας φανέλας, μετά τη λήξη του συμβολαίου με την Standard Chartered το 2023.

Απομένει να δούμε εάν το κραχ της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα επηρεάσει αυτές τις συζητήσεις, κάτι που φαίνεται πολύ πιθανό.

Αποτυχημένη κίνηση της ομάδας με τα NFTs.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com