Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μια ματιά στο προπονητικό επιτελείο του Jürgen Klopp

Μια ματιά στο προπονητικό επιτελείο του Jürgen Klopp

Ο Jurgen Klopp επανέφερε την Liverpool σε τροχιά επιτυχιών, αλλά, όπως και ο ίδιος δηλώνει, δεν θα το είχε καταφέρει, χωρίς την εξαιρετική ομάδα που τον πλαισιώνει.

Ο Γερμανός προπονητής φροντίζει πάντοτε να επαινεί την προπονητική του ομάδα και να αναδεικνύει τη δουλειά της. Ποιοι είναι λοιπόν οι αφανείς ήρωες πίσω από τις επιτυχίες της Liverpool;

Peter Krawietz – Βοηθός προπονητής Ο Krawietz είναι ο μακροβιότερος συνεργάτης του Klopp, αφού βρίσκεται δίπλα του από την θητεία του στη Mainz 05 και μετά στη Borussia Dortmund. Εξαιτίας της μεγάλης προσοχής που δίνει στη λεπτομέρεια απέκτησε το παρατσούκλι «The Eye». Εργάζεται συνεχώς παρασκηνιακά και εστιάζεται στην ανάλυση, το scouting και τα στημένα.

Pep Lijnders – Βοηθός προπονητής Το άλλο δεξί χέρι του Klopp, τον οποίο αποκαλεί και «energiser». Ο Ολλανδός ερχόμενος από την Πόρτο, το 2014, ανέλαβε προπονητής της ομάδας κάτω των 16 ετών, αλλά γρήγορα ανέβηκε στην ιεραρχία. Τον Ιανουάριο του 2018 αποχώρησε για να αναλάβει τον ρόλο του προπονητή στην NEC Nijmegen, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε και όταν χώρισαν οι δρόμοι του με τον ολλανδικό σύλλογο, οι Reds κινήθηκαν γρήγορα για να τον φέρουν πίσω στο Merseyside, αντικαθιστώντας τον πρώην βοηθό του Klopp, Zeljko Buvac, ο οποίος έφυγε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά. Όταν ο Klopp υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2022, επικαλέστηκε τον Lijnders ως «πιθανότατα τον κύριο λόγο για αυτό». «Ήμουν αρκετά τυχερός να γνωρίσω πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο παιχνίδι», δήλωσε ο Klopp. «Και δεν νομίζω ότι έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν με τέτοια ενέργεια και ενθουσιασμό για το ποδόσφαιρο».

John Achterberg – Προπονητής τερματοφυλάκων πρώτης ομάδας Ο Achterberg βρίσκεται στην Liverpool από το 2009 και είναι το μακροβιότερο μέλος της προπονητικής ομάδας του συλλόγου. Ο Ολλανδός, πρώην παίκτης και προπονητής της Tranmere, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο όσο αφορά στην εξέλιξη των τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Klopp, ο οποίος τον χαρακτήρισε «φανταστικό προπονητή τερματοφυλάκων».

Jack Robinson – Βοηθός προπονητής τερματοφυλάκων πρώτης ομάδας Εντάχθηκε στον σύλλογο το 2018 από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπου πέρασε δυόμισι χρόνια. Επίσης, εργάστηκε στις Manchester United, Crystal Palace και Leeds. Ο Robinson συνεργάζεται στενά με τους τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους αποφοίτους της ακαδημίας.

Claudio Taffarel – Προπονητής τερματοφυλάκων Ο «Taffa», όπως είναι γνωστός στο AXA Training Centre, εντάχθηκε στην Liverpool τον Δεκέμβριο του 2021, όταν οι Reds αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω την ομάδα των προπονητών τερματοφυλάκων. Ο διάσημος πρώην τερματοφύλακας της Βραζιλίας μοιράζεται τις ώρες του μεταξύ των Reds και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας. Ήταν το είδωλο του Νο.1 της Liverpool, Alisson Becker, με τους δυο τους να συνεργάζονται επί σειρά ετών σε διεθνές επίπεδο.

Vitor Matos – Προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών Ο Matos, άλλος ένας πρώην προπονητής της Porto, εντάχθηκε στην Liverpool τον Οκτώβριο του 2019, αναλαμβάνοντας τον προηγούμενο ρόλο του Lijnders, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας. Παρακολουθεί στενά τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, ενώ διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό των προπονήσεων της πρώτης ομάδας.

Andreas Kornmayer – Υπεύθυνος φυσικής κατάστασης Ο Γερμανός έφτασε στην Liverpool από την Bayern Munich –όπου είχε περάσει πάνω από 15 χρόνια– τη σεζόν 2016/17, το πρώτο καλοκαίρι του Klopp ως επικεφαλής. Ο Kornmayer έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις επιτυχίες των Reds υπό τον Klopp, διασφαλίζοντας ότι η φυσική κατάσταση των παικτών δεν πέφτει κάτω από τα υψηλά πρότυπα που απαιτεί ο Klopp για το – τέρμα τα γκάζια – στυλ ποδοσφαίρου του.

Dr Andreas Schlumberger – Επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης και απόδοσης Ο Schlumberger διορίστηκε το 2020 σε έναν νεοσύστατο ειδικό ρόλο ως επικεφαλής του τμήματος αποκατάστασης και απόδοσης. Ο Γερμανός είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Klopp στην Borussia Dortmund μεταξύ 2011 και 2015, ενώ αργότερα δούλεψε στις Bayern Munich, Borussia Monchengladbach και Schalke. «Σε αυτόν τον τομέα –αποκατάσταση, απόδοση, αποθεραπεία– είναι το Νο. 1 στη Γερμανία», είπε ο Klopp μετά τον ερχομό του Schlumberger.

Dr Jim Moxon – Γιατρός της ομάδας Ο Moxon εντάχθηκε για πρώτη φορά στους Reds ως επικεφαλής αθλητικής ιατρικής και φυσικής κατάστασης στην ακαδημία το 2016, προτού αναλάβει το ρόλο του γιατρού της πρώτης ομάδας το 2020. Έπαιξε ζωτικό ρόλο στον χειρισμό της πανδημίας του Covid-19 από τον σύλλογο και μπορεί συχνά να τον δει κανείς να περιποιείται παίκτες στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Lee Nobes – Επικεφαλής Φυσικοθεραπείας Έχοντας περάσει 11 χρόνια στη Manchester City, ο Nobes εργάστηκε υπό τους Sven-Goran Eriksson, Mark Hughes, Roberto Mancini, Manuel Pellegrini και Pep Guardiola, προτού ενταχθεί στην Liverpool το 2018. Ο Nobes ηγείται του φυσικοθεραπευτικού τμήματος και παρέχει τακτικά θεραπεία στους παίκτες πριν και μετά τους αγώνες.

Dr Conall Murtagh – Προπονητής φυσικής κατάστασης πρώτης ομάδας Μετά την ένταξή του στην ακαδημία το 2012, ο Murtagh ανέλαβε καθήκοντα στην πρώτη ομάδα το 2017 και είναι ζωτικό μέλος της προπονητικής ομάδας του Klopp. Ο Murtagh ήταν ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Εκπροσώπησε τη Βόρεια Ιρλανδία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες έως και κάτω των 21 ετών. Έπαιξε επαγγελματικά σε Hearts, Wrexham και The New Saints. Όπως δηλώνει και ο ίδιος: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε καινοτόμο αθλητική επιστημονική υποστήριξη στους παίκτες μας, η οποία θα τους επιτρέψει να μεγιστοποιήσουν τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και σωματικής τους απόδοσης».

Mona Nemmer – Υπεύθυνη διατροφής Ο Nemmer ήρθε στην Liverpool από την Bayern Munich το 2016 και έκτοτε έφερε επανάσταση στις διατροφικές συνήθειες των παικτών και του προσωπικού του συλλόγου, κερδίζοντας επάξια τον θαυμασμό όλων στο AXA Training Centre . Στα τέλη του 2021, η Nemmer κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «A Taste of the Liverpool Way», προσφέροντας στους οπαδούς μια εικόνα για το είδος των πιάτων που σερβίρει στους παίκτες, καθώς και πληροφορίες για τα οφέλη της διατροφής στον αθλητισμό.

Πολύτιμοι οι συνεργάτες του Jürgen Klopp.Liver
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com