Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι 10 καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών της Liverpool

Οι 10 καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών της Liverpool

Ένα ρητό λέει ότι «τα γκολ κερδίζουν παιχνίδια» και στη μακρά, λαμπρή ιστορία της, η Liverpool έχει κερδίσει πολλά παιχνίδια χάρη σε μερικούς από τους υπέροχους σκόρερ που έχουν κοσμήσει την κόκκινη φανέλα.

Άς δούμε τους 10 παίκτες με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Liverpool.

10. Harry Chambers – 151 γκολ

Ο Henry «Harry» Chambers ήταν ο πρώτος σκόρερ της Liverpool και στις τέσσερις σεζόν μεταξύ 1919/20 και 1922/23.

Έπαιξε ζωτικό ρόλο στους συνεχόμενους τίτλους των Reds, στην First Division, το 1922 και το 1923, με 41 γκολ σε 71 αγώνες.

Στα εννέα χρόνια παρουσίας του στην Liverpool, ο Chambers σημείωσε 151 γκολ σε 339 εμφανίσεις, με έναν πολύ εντυπωσιακό δείκτη 2,25 αγώνων ανά γκολ.

9. Mohamed Salah – 156 γκολ

Αναμφίβολα ο Mohamed Salah θα μείνει ως ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία της Liverpool, κάτι που γίνεται πιο εντυπωσιακό από το γεγονός ότι δεν είναι καθαρόαιμος κεντρικός επιθετικός.

Ο Αιγύπτιος έχει 156 γκολ σε 254 συμμετοχές μέχρι σήμερα και φαίνεται έτοιμος να ανέβει περαιτέρω θέσεις, σε αυτή τη λίστα, τη σεζόν 2022/23.

Ακόμα κι αν είναι η τελευταία του σεζόν με τον σύλλογο, ο Salah θα μείνει στη μνήμη των οπαδών για την εκπληκτική του συνέπεια μπροστά στο αντίπαλο τέρμα και τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε σε όλες τις επιτυχίες του συλλόγου στην εποχή του Jurgen Klopp.

8. Michael Owen – 158 γκολ

Το γεγονός ότι ο Michael Owen εμφανίζεται ακόμη και σε αυτή τη λίστα είναι πολύ αξιοσημείωτο, αν σκεφτεί κανείς ότι άφησε τους Reds για την Real Madrid σε ηλικία 24 ετών.

Πολλοί οπαδοί της Liverpool αναρωτιούνται τι περισσότερο θα είχε καταφέρει να πετύχει με τους Reds, εάν δεν αποχωρούσε το 2004.

Ο γεννημένος στο Chester ποδοσφαιριστής σημείωσε και τα 158 γκολ του στην Liverpool πριν από την αναχώρησή του για την Ισπανία, αλλά ταλαιπωρήθηκε από επίμονους τραυματισμούς για μεγάλο μέρος της καριέρας του.

7. Kenny Dalglish – 172 γκολ

Ο King Kenny θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ την κόκκινη φανέλα.

Πέτυχε το πρώτο του γκολ επτά λεπτά μετά το ντεμπούτο του εναντίον της Middlesbrough και σημείωσε τα υπόλοιπα 171 σε σύνολο 515 εμφανίσεων.

Ο Dalglish αγαπήθηκε από το Kop και για τον εμβληματικό πανηγυρισμό του, με τα χέρια ψηλά και το αστραφτερό χαμόγελο.

Από τα πιο αξιομνημόνευτα γκολ του ήταν αυτά εναντίον της Chelsea και της Tottenham, τα οποία οδήγησαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Κέρδισε οκτώ τίτλους πρωταθλήματος με την Liverpool ως παίκτης.

6. Robbie Fowler – 183 γκολ

Ο γεννημένος στο Toxteth Fowler είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο εμβληματικούς επιθετικούς που έχει δει ο σύλλογος.

Ήταν γνωστός υποστηρικτής της Everton σε νεαρή ηλικία μέχρι που τον εντόπισε ο σκάουτερ της Liverpool Jim Aspinall.

Ένα από τα πρώτα του παιχνίδια για τον σύλλογο τον είδε να σκοράρει και τα πέντε γκολ σε μια νίκη 5-0 στο League Cup εναντίον της Fulham.

Σημείωσε 183 γκολ σε 369 εμφανίσεις σε δύο χρονικές περιόδους με τους Reds.

5. Steven Gerrard – 186 γκολ

Ο Gerrard θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χαφ του παιχνιδιού.

Στο απόγειο της καριέρας του έγινε μια αξιόπιστη πηγή τερμάτων για τους Reds και κουβάλησε στις πλάτες του μια ομάδα που είχε σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερες επιδόσεις, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αρχηγός του συλλόγου.

Αποτέλεσε τρομερό δίδυμο με παίκτες όπως οι Fernando Torres και Luis Suarez, ολοκληρώνοντας την καριέρα του με 186 γκολ και 145 ασίστ σε 710 συμμετοχές.

4. Billy Liddell – 228 γκολ

Ο Liddell είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που ξεπέρασαν το όριο των 200 γκολ στην ιστορία της Liverpool.

Γεννημένος στο Townhill της Σκωτίας, υπέγραψε στην Liverpool έναντι 200 ​​λιρών το 1938.

Στα πρώτα του χρόνια στο σύλλογο, σπούδασε ως λογιστής παράλληλα με τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις, με τους γονείς του να θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα είχε εναλλακτική επιλογή, εάν η ποδοσφαιρική του καριέρα δεν προχωρούσε.

Τελικά ο Liddell έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς στην ιστορία των Reds.

3. Gordon Hodgson – 241 γκολ

Ο Hodgson είναι ο παίκτης με την καλύτερη αναλογία αγώνων προς γκολ στην ιστορία της Liverpool, σημειώνοντας 241 γκολ σε 377 εμφανίσεις – ή ένα κάθε 1,56 συμμετοχές.

Ο γεννημένος στο Johannesburg επιθετικός έφτασε για πρώτη φορά στην Αγγλία σε ηλικία 19 χρονών και προσέλκυσε γρήγορα τα βλέμματα των σκάουτερ της Liverpool, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Hodgson έπαιζε «σαν έμπειρος επαγγελματίας».

Πέρασε 11 χρόνια στον σύλλογο μεταξύ 1925 και 1936 και είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της Liverpool και της Football League.

2. Roger Hunt– 285 γκολ

Ο Sir Roger ήταν ο πρώτος σκόρερ των Reds σε οκτώ συνεχόμενες σεζόν μεταξύ 1962 και 1969. Έσπασε το ρεκόρ του Hodgson με το 242ο γκολ του εναντίον της Man United.

Τα 244 από τα 285 γκολ του Hunt για τους Reds σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο σκόρερ της Liverpool στην εν λόγω διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του με τον σύλλογο κέρδισε δύο τίτλους στην First Division, έναν στην Second Division και ένα FA Cup.

1. Ian Rush – 346 γκολ

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Liverpool με διαφορά. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να επισκιάσει το εκπληκτικό ρεκόρ των 346 τερμάτων του Rush!

Το Anfield φιλοξένησε μερικούς απίστευτους σκόρερ, με καλύτερο όλων τον Rush, ο οποίος μάτωσε τα δίχτυα με απίστευτη συχνότητα στις 660 εμφανίσεις του με τους Reds.

Ο Ουαλός έχει 61 γκολ μπροστά από τον Hunt στην κορυφή αυτής της λίστας και 160 μπροστά από τον καλύτερο σκόρερ της σύγχρονης εποχής, τον Gerrard.

Steven Gerrard και Sir Kenny Dalglish βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com