Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 12/6/1992 Γεννιέται ο Philippe Coutinho (vid)

Σαν σήμερα: 12/6/1992 Γεννιέται ο Philippe Coutinho (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Rio De Janeiro ο διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας και πρώην μεσοεπιθετικός της Liverpool, Philippe Coutinho Correia.

Ξεκίνησε την επαφή του με την μπάλα στις Ακαδημίες της Vasco da Gama, όπου πολύ γρήγορα αναδείχθηκε το ταλέντο του και τον Ιούλιο του 2008 η Inter Milan πλήρωσε στην Βραζιλιάνικη ομάδα το ποσό των 4 εκ. λιρών για να τον αποκτήσει. Τον άφησε όμως δανεικό στην ομάδα του Rio και το καλοκαίρι του 2010 ο Coutinho ενσωματώθηκε στην ομάδα του Μιλάνου επίσημα.

Θα ακολουθήσουν 2,5 δύσκολες χρονιές όπου δεν θα καταφέρει να καθιερωθεί στην Ιταλική ομάδα, χωρίς επίσης να εντυπωσιάσει και την χρονιά 2011/12 που ήταν δανεικός στην Espanyol.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2013 ο Philippe Coutinho θα υπογράψει στην Liverpool, με τους Κόκκινους να πληρώνουν το ποσό των 8,5 εκ. λιρών στην Ιταλική ομάδα. Τέσσερις μέρες αργότερα ανακοινώθηκε κι επίσημα η μετεγγραφή του στους Reds και του δόθηκε η φανέλα με τον αριθμό 10.

Την πρώτη του εμφάνιση με την famous Red shirt πραγματοποίησε στις 11 Φεβρουαρίου 2013, αντικαθιστώντας τον Stewart Downing στο παιχνίδι με την West Brom και το πρώτο του γκολ το σημείωσε 6 μέρες αργότερα εναντίον της Swansea City, παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησε βασικός.

Βασικό και αναντικατάστατο μέλος των Κόκκινων, ήταν ένας από τους σημαντικούς συντελεστές της ομάδας του Brendan Rodgers, που διεκδίκησε το πρωτάθλημα της χρονιάς 2013/14, το ποίο χάθηκε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Στην εποχή του Jurgen Klopp συνέχισε να είναι βασικό στέλεχος των Κόκκινων αλλά το καλοκαίρι του 2017 κατέθεσε αίτημα να αποχωρίσει από την Ομάδα, με προορισμό την Βαρκελώνη. Η Ισπανική ομάδα με αρκετά άκομψο τρόπο, κατέθεσε 3 προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν από τους Κόκκινους.

Τον Ιανουάριο του 2018 όμως οι Reds έκαναν δεκτή την προσφορά της Καταλωνικής ομάδας, ύψους 105 εκ. λιρών (με το ποσό να φτάνει στα 142 λίρες αναλόγως επίτευξης στόχων) κι έτσι ο «μικρός μάγος» μετακόμισε στην Βαρκελώνη, αφού συμπλήρωσε 201 εμφανίσεις με την famoys Red shirt κι έχοντας σημειώσει 54 γκολ. Η όλη ιστορία γύρω από την μετεγγραφή του στην Barcelona και η συμπεριφορά του Coutinho, δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους Red fans οι οποίοι δεν του συγχώρησαν για πολύ καιρό.

Στην Βαρκελώνη τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον «μικρό μάγο», ο οποίος δεν έγινε βασικός στους Καταλανούς, για να ακολουθήσει ο δανεισμός του στην Bayern Munchen, με την οποία κατέκτησε το Champions League 2019/20. Την χρονιά 2021/22 θα μετακινηθεί δανεικός στην Aston Villa στην οποία θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη και θρύλο των Reds Steven Gerrard, νυν manager των Villans ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και δεν τον διέψευσε. Έτσι η ομάδα του Birmingham στις 12 Μαΐου 2022 πλήρωσε στην Καταλωνική ομάδα το ποσό των 17 εκ. λιρών και τον έκανε μόνιμο μέλος της Aston Villa.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα γκολ του Philippe Coutinho με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 12/6/1992 Γεννιέται ο Philippe Coutinho
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com