Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Βλέπεις Nunez; Είναι καλό!

Βλέπεις Nunez; Είναι καλό!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Benfica, Darwin Nunez αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Liverpool.

Ο παίκτης φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με την ομάδα και οι δύο σύλλογοι φέρονται να συμφωνούν εν αρχή στο συνολικό ποσό της μεταγραφής (παρότι βέβαια παραμένουν υπό διαπραγμάτευση τόσο οι επιμέρους δόσεις όσο και ο χρόνος καταβολής του συνολικού ποσού). Έτσι οι Reds δείχνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τον δεύτερο Ουρουγουανό επιθετικό της ιστορίας τους. Όλοι, βέβαια, θυμόμαστε πως δικαίωσε ο πρώτος την επιλογή του.

   Πρόκειται για μία μεταγραφή με αρκετές θα έλεγα ιδιαιτερότητες. Ας δούμε τις βασικότερες από αυτές. Ξεκινάμε από το ποσό. Η FSG δεν μας έχει συνηθίσει στη δαπάνη τέτοιων ποσών. Πάνω από εξήντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδεφτεί μόνο για τον Alisson Becker και τον Virgil Van Dijk. Με άλλα λόγια έχουν ξοδευτεί για έναν εκ των δύο – τριών καλύτερων τερματοφυλάκων στον κόσμο (εάν όχι για τον καλύτερο) και για τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό στον κόσμο. Και για τους δύο προαναφερθέντες η ομάδα επένδυσε στους παίκτες που θα μπορούσαν να γίνουν για εκείνη και εν τέλει έγιναν. Αυτόματα καθίσταται ευκρινές πως η Liverpool αξιολογεί τον Darwin ως next big thing ακολουθώντας παράλληλα τη συνταγή πως για να έχεις ομάδα που πρωταγωνιστεί οφείλεις να έχεις έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, έναν κορυφαίο κεντρικό αμυντικό και έναν πρωτοκλασσάτο επιθετικό.

   Δεύτερον: Ναι αλλά θα δώσουμε 100 εκατομμύρια για έναν παίκτη από το Πορτογαλικό πρωτάθλημα και χωρίς να έχει 3-4 «γεμάτες» σεζόν; Εκατό εκατομμύρια είναι υπερβολικά χρήματα για οποιονδήποτε παίκτη στην ηλικία των 22 ετών αλλά σε μία διαπραγμάτευση δεν είναι εφικτό να αναμένουμε την αλλαγή της αγοράς. Οι διαπραγματεύσεις ακολουθούν την αγορά και όχι το αντίστροφο. Ως προς το πρωτάθλημα προέλευσης είναι το ίδιο πρωτάθλημα από το οποίο αγοράστηκε και ο Luis Diaz και είδαμε όλοι εάν στην περίπτωση του η συγκεκριμένη αντίρρηση ήταν βάσιμη. Και ως προς τις γεμάτες σεζόν αρκεί να δούμε αρκετά πανομοιότυπα παραδείγματα παικτών όπως ο Ederson ή ο Ruben Dias. Ο εξαιρετικός παίκτης θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικός παίκτης και σε διαφορετικό πρωτάθλημα. Αρκεί να ενσωματωθεί σε μία ομάδα «δεμένη» και έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στην αλλαγή χώρας και περιβάλλοντος. Εξάλλου το ποσοστό επιτυχημένης επιλογής παικτών επί θητείας Klopp δεν στερεί το δικαίωμα στην επιφύλαξη και την αντίρρηση ως προς την επιλογή ενός παίκτη αλλά σίγουρα προβάλλει πειστικό και ισχυρό αντίλογο.

   Τρίτον: πρόκειται για έναν παίκτη που θυμίζει και δεν θυμίζει το στυλ παικτών στο οποίο επενδύει η Liverpool  επί Klopp για την επιθετικής της γραμμή. Το καλούπι του φέρνει σε έναν επιθετικό που ο Γερμανός εκουσίως προτιμούσε μόνο στη Borussia με τον Lewandowski ή τον Lucas Barrios. Πέραν τούτου πρόκειται για την πρώτη μεταγραφή ενός παίκτη που πρωτίστως αγωνίζεται στο «9» στην εποχή Klopp.

   Πάμε, όμως, και σε αυτά που θυμίζουν τους παίκτες που αρέσουν στον Γερμανό και το επιτελείο του. Είναι ένας ακόμη παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στο κέντρο της επίθεσης όσο και στα αριστερά (σε αρκετά παιχνίδια με την ομάδα της Λισαβόνας αγωνίστηκε στα αριστερά όταν αγωνιζόταν π.χ. ο Ουκρανός Yaremchuk στην κορυφή της επίθεσης). Είναι εξαιρετικά γρήγορος παρά το ύψος του και έχει εξαιρετική επιτάχυνση. Σημειώστε σε αυτό το σημείο πως στο περυσινό Champions League κατέγραψε τη δεύτερη υψηλότερη ταχύτητα πιάνοντας τα 36.5 χιλιόμετρα / ώρα. Δουλεύει πολύ σκληρά σε όλο το πλάτος και το μήκος του γηπέδου. Θυμάμαι ακόμη χαρακτηριστικά τη φάση στο Liverpool – Benfica όπου σε χώρο ευθύνης πλησίον του αμυντικού χαφ κυνηγά το Fabinho. Επίσης είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται πειστικά στους αρκετά στενούς χώρους.

   Τέταρτον. Η συγκεκριμένη προσθήκη ενδεχομένως να μας προσφέρει στο μέλλον και μία νέα τακτική προσέγγιση. Ο Klopp φέτος σε αρκετά παιχνίδια υιοθέτησε στην πορεία αρκετών αγώνων που είχαν κολλήσει το 4-4-2. Γεγονός όλως ασυνήθιστο. Η προσθήκη Nunez δημιουργεί προϋποθέσεις και για το αγαπημένο επί των ημερών του του Klopp  στο Signal Iduna Park 4-2-3-1. Εξάλλου ας μη γελιόμαστε. Ο μόνος τρόπος να μείνει η ομάδα ανταγωνιστική σε κορυφαίο επίπεδο και για τα επόμενα χρόνια είναι να προσθέτει κάθε χρόνο στο παιχνίδι της και νέα στοιχεία.

   Πέμπτον. Ο Ουρουγουανός μπορεί να δώσει αυτό το εύκολο γκολ που έλλειψε σε κρίσιμες περιπτώσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα πει κάποιος είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος πως έλλειψε το εύκολο γκολ από μία ομάδα που πέτυχε 143 γκολ σε 63 παιχνίδια; Ναι, γίνεται. Κακώς το «εύκολο γκολ» γίνεται αντιληπτό μόνο με το πόσο σκοράρεις. Θυμίζω σε αυτό το σημείο πως φέτος σε τρεις τελικούς η ομάδα μας είχε συνολικά 6.12 expected goals στους τρεις αυτούς τελικούς και εν τέλει δεν κούνισε το πλεκτό ούτε μία φορά πλην της διαδικασίας των πέναλτι!! Αν μάλιστα είχε σκοράρει πρώτη στον τελικό του Παρισιού, δύσκολα θα έχανε το τρόπαιο στα 90 λεπτά.

    Σημειώνω σε αυτό το σημείο πως μόνο ο Robert Lewandowski (84.31 λεπτά) είχε καλύτερη συχνότητα για γκολ ανά λεπτά στο τερέν απ’ ότι ο Nunez (83.49 λεπτά) στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένης και της πορτογαλικής λίγκας. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε τα πέναλτι από την εξίσωση, τότε ο Ουρουγουανός είναι πρώτος. Επίσης ο Ουρουγουανός είναι ο παίκτης με το υψηλότερο ποσοστό μετατροπής σουτ σε γκολ (conversion rate) ανάμεσα σε όλους τους παίκτες με τουλάχιστον 55 σουτ (μη συμπεριλαμβανομένων των πέναλτι) με ποσοστό 27.2% στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα συμπεριλαμβανομένης και της πορτογαλικής λίγκας.

   Ο Nunez θα επωμιστεί σημαντικό βάρος προς τη μετάβαση στη νέα εποχή της front three της Liverpool η οποία δεν έχει την πολυτέλεια να αστοχήσει ως προς την πίστη της στον Ουρουγουανό. Εν αντιθέσει με την μεταγραφική πολιτική άλλων ομάδων η δαπάνη τόσων χρημάτων απαιτεί άμεσες λύσεις. Περιπτώσεις σαν εκείνη του Jack Grealish δεν επιτρέπονται. Τα μέχρι στιγμής αγωνιστικά δείγματα δημιουργούν πεδίο αισιοδοξίας.

    Η Liverpool δεν χρειάζεται να ψάχνει να βρει έναν νέο Mane διότι απλούστατα δεν θα τον βρει. Η μετάβαση παρόλα αυτά σε μία νέα εποχή απαιτεί επένδυση σε ταλέντο που μπορεί άμεσα να κάνει τη διαφορά και προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμαστεί και κάτι νέο. Μπορεί ο Ancelotti μετά τον τελικό του Παρισιού να εξέφρασε όλως εκ του ασφαλούς την πεποίθηση πως η Liverpool ήταν περισσότερο προβλέψιμη από άλλες ομάδες, αλλά η δήλωση αυτή ενέχει και μισή αλήθεια. Την ανάγκη για περαιτέρω εξέλιξη και για ενίσχυση του στοιχείου του απρόβλεπτου.

     Εφόσον πάντα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή, το πρώτο στοίχημα για το τεχνικό επιτελείο είναι να βρει τον τρόπο να εξυπηρετήσει έναν παίκτη στον οποίο ποντάρει πολλά. Εάν τα καταφέρει, το στοίχημα μετάβασης στη μετά Mane και πιθανώς Salah εποχή να καταστεί μία πρόκληση με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους.

Όλα δείχνουν πως ο Darwin Nunez θα καταλήξει στη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com