Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένας τελικός-ντροπή για την UEFA (vids)

Ένας τελικός-ντροπή για την UEFA (vids)

Η Liverpool γνώρισε την ήττα το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Uefa Champions League με 1-0 από την Real Madrid στο Stade de France, σε ένα παιχνίδι που ο κόσμος θα θυμάται για λάθος λόγους.

Οι οπαδοί της ομάδας υπέστησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία, η οποία ξεκίνησε δύο και πλέον ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του τελικού και διήρκησε μέχρι και μετά τη λήξη του.

Στο Stade de France

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι φίλοι της ομάδας (όπως και δημοσιογράφοι) είχαν φτάσει έξω από το γήπεδο τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη προγραμματισμένη σέντρα, όμως security δεν υπήρχαν, κανένας δεν έλεγξε τα εισιτήρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές και στη συνέχεια να κλείσουν δύο από τις τρεις θύρες, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση.

Περίπου 20.000 οπαδοί της ομάδας περίμεναν υπομονετικά έξω από τις θύρες να εισέλθουν στο γήπεδο, τη στιγμή που μια μερίδα ντόπιων επιχείρησε να πηδήξει από τα σίδερα ή να ανοίξει τις θύρες και να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Αμέσως μετά, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού προς τη μεριά των Κόκκινων, παρότι μαζί τους βρίσκονταν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά.

Η Γαλλική αστυνομία είτε δεν ήξερε πως θα σταματήσει τους ντόπιους από το να εισέλθουν με «ντου» στο γήπεδο, είτε δεν ήθελε να το κάνει και προτίμησε να στρέψει την προσοχή της προς τον κόσμο της Liverpool, που περίμενε υπομονετικά την σειρά του. Φυσικά ορισμένοι Γάλλοι κατάφεραν τελικά να μπουν στο γήπεδο, αφού δεν έγινε ουσιαστική προσπάθεια από την αστυνομία.

Φυσικά με κλειστές θύρες ο κόσμος δεν μπορούσε να εισέλθει στο γήπεδο, η ώρα περνούσε και η σέντρα του τελικού πλησίαζε, με την UEFA να αποφασίζει να καθυστερήσει την έναρξη του, λόγω «της καθυστερημένης άφιξης των οπαδών», όπως ανέφερε η ίδια αρχικά.

Εννοείται πως αν και είχε κανονικό εισιτήριο, ένα μέρος του κόσμου δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο γήπεδο, όπως ο φίλος του Andy Robertson, ο οποίος είχε προμηθευτεί φυσικά το εισιτήριο από τον αμυντικό της ομάδας, όμως δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο, επειδή ήταν πλαστό!

Ασφαλώς και σε έναν τελικό Champions League κυκλοφορούν αρκετά πλαστά εισιτήρια, όμως φαντάζει απίθανο να προμηθεύτηκε ο φίλος του Robertson ένα, μέσω του συλλόγου, και αν όντως έχει γίνει, τότε μάλλον η UEFA έχει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε.

Το ότι υπήρχε οπλισμένη αστυνομική δύναμη μόνο στη μεριά της Liverpool, μετά τη λήξη του τελικού, μάλλον μοιάζει ως πταίσμα μπροστά σε όλα τα αλλά που έλαβαν χώρα χθες.

Στο fan park

Τα προβλήματα για τον κόσμο της Liverpool δεν σταμάτησαν όμως στο Stade de France και σε όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν τον τελικό από το γήπεδο, έχοντας πληρώσει το εισιτήριο τους.

Χιλιάδες κόσμου της Liverpool δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα «μαγικό χαρτάκι» για τον τελικό, οπότε θέλησαν να συγκεντρωθούν στο fan park που είχε στηθεί για την ομάδα στην τοποθεσία, Cour de Vincennes.

Κάτι τέτοιο δεν ήταν όμως εφικτό για όλο τον κόσμο της ομάδας, παρότι το fan park μπορούσε να φιλοξενήσει εώς και 45.000 κόσμο. Ο λόγος; επειδή η τοπική αστυνομία έκλεισε την είσοδο μια ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του τελικού και δεν άφησε κανέναν άλλον να εισέλθει.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, 10 δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του τελικού, οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους πρόκληση, προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι βρίσκονταν υπό την επήρεια των δακρυγόνων και εκείνη τη στιγμή επιχείρησαν να δράσουν διάφοροι ντόπιοι «πορτοφολάδες», με σκοπό να ληστέψουν τον κόσμο της ομάδας.

Παρόμοιες ήταν οι σκηνές και στο μετρό, με τους άπειρους ντόπιους να στοχεύουν και όσους οπαδούς της ομάδας είχαν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μέσο, για να επιστρέψουν στο κατάλυμα τους.

Επεισόδια με την αστυνομία σημειώθηκαν και σε μπαρ κοντά στο fan zone, όπως θα μπορέσετε να δείτε σε βίντεο παρακάτω.

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι της ομάδας και οι δημοσιογράφοι που τονίζουν πως είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής τους, ενώ μερίδα ορισμένων δεν θέλει να επιστρέψει ποτέ στο Παρίσι, μετά τα όσα βίωσε το Σάββατο.

Το μήνυμα του Courtois προς τον κόσμο των Reds

Ο Man of the Match της χθεσινής αναμέτρησης, Thibaut Courtois έστειλε μήνυμα μέσω Twitter το πρωί της Κυριακής προς τον κόσμο της Liverpool, αναφερόμενος στον τρόπο που τους συμπεριφέρθηκαν οι Γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις.

“ Λυπάμαι για τους οπαδούς της Liverpool και τον τρόπο που τους φέρθηκαν. Ελπίζω όλοι να φτάσουν σπίτι με ασφάλεια. ” Έγραψε ο Βέλγος.

Μαύρος τελικός για την UEFA.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com