Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Και όμως νικήθηκε από τον Courtois…

Και όμως νικήθηκε από τον Courtois…

Και όμως η Liverpool νικήθηκε σε τελικό Champions League μόνο από τον Thibaut Courtois… Οι Reds έχασαν με σκορ 1-0 από την Real Madrid στο Παρίσι.

Η Liverpool ολοκληρώνει την σεζόν της με δύο τρόπαια, δεύτερη θέση στην Premier League και έναν χαμένο τελικό Champions League.

Ο Vinicius το καθοριστικό γκολ για την Real που είχε μόνο μια ευκαιρία σε έναν ολόκληρο τελικό.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Fabinho και Thiago να παίρνουν φανέλα βασικού από τον Jürgen Klopp, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τους και τον Ibrahima Konate να προτιμάται από τον Joel Matip ξεκίνησαν οι Reds στον τελικό του Stade de France.

Η έναρξη του τελικού όπως θα γνωρίζετε καθυστέρησε για περισσότερη από μισή ώρα, λόγω της έλλειψης οργάνωσης των Γάλλων, οι οποίοι δεν άφησαν τον κόσμο να μπει εγκαίρως στο γήπεδο και προχώρησε μάλιστα σε χρήση χημικών προς τους οπαδούς της Liverpool, οι οποίοι είχαν κανονικά εισιτήρια για τον αγώνα.

Καλύτερα μπήκαν οι παίκτες του Klopp στον τελικό, έχοντας την κατοχή από τα πρώτα λεπτά και τις τρεις πρώτες ευκαιρίες στο 16’ και στο 17’, όταν ο Courtois απέκρουσε πρώτα το μονοκόμματο πλασέ του Salah και έπειτα μπλόκαρε εύκολα του Thiago. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αιγύπτιος απείλησε ξανά, όμως και πάλι ο Βέλγος keeper τον σταμάτησε.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την Liverpool και στα επόμενα λεπτά, με το σουτ πρώτα του Trent να φεύγει ψηλά και εκείνο του Mane να σταματά στο δοκάρι, αφού πρώτα ο Courtois είχε κάνει επαφή με την μπάλα.

Οι Reds απείλησαν και στο 33’, ξανά με τον Mo Salah, του οποίου όμως την κεφαλιά μπλόκαρε σταθερά και πάλι ο Courtois, ενώ εκτός έφυγε η εκτός περιοχής προσπάθεια του Henderson στο 40’.

Η Liverpool παρότι δεν είχε απειληθεί καθόλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του, όταν μετά από λάθος στην Κόκκινη άμυνα, τροφοδοτήθηκε ο Benzema, μέσω του Fabinho και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στη συνέχεια, όμως καλυπτόταν μόνο από τον Robertson και συνεπώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ήταν ένα καλό πρώτο ημίχρονο για τους Reds, με μια όμως αμυντική ασυνεννοησία στο τελευταίο του λεπτό.

Β’ Ημίχρονο: Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με την Liverpool να μην έχει όμως μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, παρά μόνο δύο σουτ του Salah που σταμάτησαν στα σώματα παικτών της Real.

Οι Μαδριλένοι φυσικά εκμεταλλεύτηκαν τις χαμένες Κόκκινες ευκαιρίες και στην κυριολεξία με την πρώτη δική τους, άνοιξαν το σκορ, στο 59’. Ο Valverde επιχείρησε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά και ο Vinicius πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την πλάτη του Trent, για να τη στείλει στα δίχτυα.

Η Liverpool προσπάθησε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα με εκτός περιοχής πλασέ του Salah, όμως ο Courtois είχε και πάλι απάντηση, όπως και στο 68’ για να σταματήσει με τα πόδια τον Αιγύπτιο από πλάγια θέση.

Ο Jürgen Klopp προχώρησε σε δύο αλλαγές μέχρι το 77ο  λεπτό, με τους Jota, Firmino και Keita να παιρνούν αντί των Diaz, Thiago και Henderson.

Η Liverpool δεν σταμάτησε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, έχοντας πάντα την μπάλα στα πόδια της, όμως έβρισκε απέναντι της, τον Courtois, όπως ο Salah στο 83’ που δεν μπόρεσε να σκοράρει με το δεξί από πλάγια θέση.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Klopp προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, δέχθηκαν όπως ήταν λογικό αρκετές αντεπιθέσεις, όμως ούτε γκολ βρήκαν, ούτε άλλη μεγάλη ευκαιρία.

Χαμένος τελικός Champions League για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com