Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Loan Watch: Τι έκαναν φέτος οι δανεικοί της Liverpool; (Μέρος 2ο)

Loan Watch: Τι έκαναν φέτος οι δανεικοί της Liverpool; (Μέρος 2ο)

Το liverpool.gr ρίχνει μια ματιά και σας παρουσιάζει τη πορεία των 13+1 δανεικών των Reds και αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον τους στο Anfield.

8. Adam Lewis – Livingston FC

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Ο κατά κανόνα αριστερός μπακ Adam Lewis έφυγε ως δανεικός στη Γαλλία και την Angers προ διετίας, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Πήρε πολύ περισσότερο χρόνο στη League One και την Plymouth Argyle και φέτος έπαιξε στη Σκωτία και τη Livingston. Χαρακτηρίζεται για τη καλή του τεχνική αλλά κυρίως για τις αθλητικές του ικανότητες. Παρόλα αυτά, η χρονιά και πάλι δεν πήγε καλά. Πήρε μόλις 13 συμμετοχές, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν στο πρωτάθλημα, με έναν τρίμηνο τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς σίγουρα να τον επηρεάζει.

Γυρνώντας στο Kirkby, θα δει τον Owen Beck να τον έχει προσπεράσει στις επιλογές και με έναν χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του, πιθανότατα θα αποχωρήσει και πάλι ως δανεικός με σκοπό να μπορέσει να βρει χρόνο συμμετοχής, έχοντας κατά νου την αναζήτηση νέας μόνιμης στέγης από το καλοκαίρι του 2023.

9. Paul Glatzel – Tranmere Rovers

Από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα των τελευταίων χρόνων από την ακαδημία, ο Αγγλογερμανός δημιούργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα δυάδα με τον Bobby Duncan στην επίθεση των νεαρών Reds. Μπορεί ο δεύτερος να υπέκυψε στη «δηλητηρίαση» του μάνατζέρ του και να έφυγε για τη Fiorentina – από την οποία έφυγε σε ένα χρόνο και τώρα βολοδέρνει στη Derby County – αλλά ο Glatzel έμεινε και συνέχισε να σκοράρει σταθερά. Το καλοκαίρι του 2019, και ενώ η χρονιά αναμενόταν να είναι αυτή που θα έπαιρνε τις πρώτες του ευκαιρίες, έκοψε το χιαστό του σε φιλικό με την Tranmere Rovers, ενώ το Νοέμβρη του 2020 αντιμετώπισε άλλο ένα πρόβλημα στο ίδιο γόνατο. Πήγε φέτος δανεικός στη Tranmere (πώς τα φέρνει η ζωή, ε;) και ενώ έπαιρνε ευκαιρίες στην αρχή, δεν έβρισκε γκολ. Το έκανε στη μέση της σεζόν, όμως στο τέλος έμενε μόνιμα εκτός αποστολής. Τελείωσε τη σεζόν με 21 συμμετοχές, έξι γκολ και πέντε ασίστ.

Δύσκολη η πρόβλεψη για το μέλλον του. Σίγουρα τον περιμένει κι άλλος δανεισμός, όμως το σε ποια κατηγορία, μένει να φανεί.

10. Vitezslav Jaros – Notts County

Μοναδική περίπτωση στη λίστα ο Τσέχος τερματοφύλακας μιας και η χρονιά του είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η δεύτερη – αλλά πολύ ιστορική – ομάδα του Nottingham είναι στη Vanarama National League και διεκδικεί μέσω play-off την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Jaros επέστρεψε το Νοέμβρη από ένα πολύ πετυχημένο πέρασμα με την St. Patrick’s Athletic της Ιρλανδίας και από το Γενάρη έχει βρει 15 συμμετοχές στη Notts County.

Μόλις στα 20 του, ο Jaros θα βρει σίγουρα πάλι ομάδα για να πάει δανεικός και να συνεχίσει τη πρόοδό του ως ποδοσφαιριστής.

11. Jakub Ojrzynski – Caernarfon Town

Άλλος ένας τερματοφύλακας, αυτή τη φορά Πολωνός. Έφυγε το καλοκαίρι του για τη πρώτη του εμπειρία σε ποδόσφαιρο πρώτης κατηγορίας στην ημιεπαγγελματική Ουαλία και τα κατάφερε μια χαρά, σημειώνοντας 31 συμμετοχές, με την οποία κατάφερε να κατακτήσει τα play-off και να κερδίσει έτσι μια θέση στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League του επόμενου έτους.

Μόλις στα 19, ο Πολωνός θα ξαναφύγει και αυτός ως δανεικός για να πάρει μια γεύση από επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

12. Liam Hughes – Stalybridge Celtic

Ένας παράξενος δανεισμός για τον τερματοφύλακα Liam Hughes, αφού έφυγε για να πάρει παιχνίδια στην 7η κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, παρά τα 20 του χρόνια. Γνωρίζουμε ότι αγωνίζεται σταθερά, χωρίς όμως να υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά.

Σίγουρα, οι τερματοφύλακες έχουν πιο αργά το peak τους, όμως το επίπεδο παραμοιάζει χαμηλό για την ηλικία του Hughes, ο οποίος έχει κληθεί στην Εθνική Ανδρών της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα ακολουθήσει και νέος δανεισμός, σε επίπεδο κοντά στη National League, για τον πρώην γκολκίπερ της Celtic.

13. Jake Cain – Newport County

Στα 19 έτη του ο χαφ της Liverpool Jake Cain έφυγε για πρώτη φορά δανεικός. «Στέγη» του για φέτος ήταν η ιστορική Newport County της Ουαλίας, η οποία όμως αγωνίζεται στη League Two του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πρώτος δανεισμός, πρώτο επιτυχημένο τεστ για τον μικρό, αφού μετά από 28 εμφανίσεις και δύο ασίστ, μπορεί να είναι ικανοποιημένος με τη πρώτη του γεύση επαγγελματισμού, σε ένα πολύ σκληρό, απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ο Cain έχει βρεθεί ανά καιρούς σε αποστολές της πρώτης ομάδας, δείγμα του ότι τον πιστεύει ο Klopp. Θα ξαναφύγει δανεικός, ή στη League One ή στη Championship, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο θα κρίνουν το καλοκαίρι στη Liverpool ότι ταιριάζει.

14. Matteo Ritaccio – Charleston Battery

O +1  της λίστας, αφού ο Αμερικανός χαφ δεν θα επιστρέψει στο Liverpool μέχρι και τον Νοέμβριο. Είναι μέλος της Liverpool από το 2018 και φέτος έφυγε δανεικός για τη τρίτη κατηγορία των HΠΑ (δεν υπάρχει όμως προβιβασμός/υποβιβασμός) και την Charleston Battery, η οποία λειτουργεί ως ομάδα υποδομών της Atlanta United του MLS.

Είχε έρθει ως ενδιαφέρον όνομα όμως στα 20 του παίζει σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όταν επιστρέψει ίσως επιχειρηθεί να ξαναδοθεί δανεικός, αυτή τη φορά σε αγγλικό έδαφος, όμως το μέλλον του δεν φαίνεται να είναι «κόκκινο».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com