Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Loan Watch: Τι έκαναν φέτος οι δανεικοί της Liverpool; (Μέρος 1ο)

Loan Watch: Τι έκαναν φέτος οι δανεικοί της Liverpool; (Μέρος 1ο)

Το liverpool.gr ρίχνει μια ματιά και σας παρουσιάζει τη πορεία των 13+1 δανεικών των Reds και αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον τους στο Anfield.

1. Nathaniel Phillips – AFC Bournemouth

Μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να παρουσιασθεί η παρουσία του Nat Phillips στη Bournemouth. O γεννημένος στο Bolton στόπερ, μπορεί να βρήκε θέση βασικού πέρυσι έπειτα από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο της αμυντικής γραμμής της ομάδας, όμως με τις επιστροφές των van Dijk, Matip και Gomez, αλλά και τη προσθήκη του Konate, πήρε πολύ λίγα λεπτά συμμετοχής και μοιραία αποχώρησε το Γενάρη ως δανεικός. Στην ομάδα της Championship, o Nat πρόλαβε να «γράψει» 18 συμμετοχές, βοηθώντας με την – σημαντική πια – εμπειρία του τα «Κεράσια» να επιστρέψουν στη Premier League.

Το μέλλον του στη Liverpool, όμως, δύσκολα θα είναι μακρύ. Αν και υπέγραψε τον Αύγουστο νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, ο 25χρονος Phillips πιθανότατα θα φέρει μια πρόταση κοντά στις 10 εκατομμύρια λίρες και θα αποχωρήσει, με τη Bournemouth να είναι και το φαβορί για την απόκτησή του.

2. Neco Williams – Fulham FC

Ο Neco είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Προϊόν της Κόκκινης Ακαδημίας, ο Ουαλός μπακ έπεισε με τις εμφανίσεις του και ανέλαβε το δύσκολο ρόλο της αναπλήρωσης του κορυφαίου παίκτη στη θέση του στο κόσμο, του Trent Alexander-Arnold. Βρήκε πολλές δυσκολίες και έχοντας τάσεις φυγής από το καλοκαίρι κιόλας, δεν δίστασε να αποδεχθεί τη πρόταση της Fulham και να βρει χρόνο συμμετοχής στη Championship. Ο Klopp μετά χαράς τον άφησε να φύγει, αφού έτσι βρήκε τρόπο να δώσει αρκετά λεπτά συμμετοχής και στον Joe Gomez. Ο Neco πέρασε όμορφα στο Craven Cottage, παίρνοντας ως πρωταθλητής την άνοδο, έχοντας 14 συμμετοχές με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Ο Williams θέλει να συνεχίζει να παίζει, αφού με το Παγκόσμιο Κύπελλο να έρχεται και την Ουαλία να έχει ένα ματς – τελικό για να κλειδώσει το εισιτήριο, δεν θα θέλει να χάσει τη θέση του. Η Liverpool βλέποντας τον Gomez να ανταπεξέρχεται άριστα στις απαιτήσεις, αλλά ούσα και πολύ κοντά στον Calvin Ramsay, δεν θα πει όχι σε κάποια πρόταση παρόμοια με του Phillips, η οποία και αυτή είναι πολύ πιθανό να έρθει από την ομάδα στην οποία ήταν μέχρι πρότινος δανεικός.

3. Sepp van den Berg – Preston North End

O «νέος van Dijk», όπως πολλοί βιάστηκαν να τον βαφτίσουν, ήταν ολοφάνερο ότι χρειαζόταν εμπειρία από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για αυτό πέρασε το τελευταίο ενάμιση έτος στο «σχολείο» της Championship με τη φανέλα της Preston. Έφυγε «βαρύς» και κάπως ατσούμπαλος, όμως τα βήματα προόδου του είναι εντυπωσιακά. Χρησιμοποιήθηκε πολύ ως δεξιός οπισθοφύλακας, σε ένα σύστημα όμως στο οποίο περισσότερο λειτουργούσε σαν δεξιό στόπερ. Οι φίλαθλοι της PNE έδειξαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πέρασμα του νεαρού, στον οποίο η ομάδα έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη, όπως μαρτυράνε οι 45 συμμετοχές με την λευκή φανέλα.

Έχει ενδιαφέρον η περίπτωση του Sepp. Έφυγε, βρήκε ακριβώς αυτό που ήθελαν αυτός και η ομάδα και επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι για να αξιολογηθεί από το τεχνικό επιτελείο, με έναν νέο δανεισμό, στη Premier League αυτή τη φορά, μάλλον να φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο για τον 20χρονο.

4. Ben Davies – Sheffield United

Ίσως η πιο παράξενη μεταγραφή όλων των εποχών για τη Liverpool, o Ben Davies έφτασε στο Anfield τη τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Γενάρη του ’21, ελέω των προβλημάτων στην άμυνα, με την Preston να παίρνει ως αντάλλαγμα τον van den Berg για έξι – αρχικά – μήνες. Ο Ben δεν έπαιξε ούτε λεπτό με τη κόκκινη φανέλα παρά τα έξτρα προβλήματα που εμφανίστηκαν (π.χ. ο τραυματισμός του Kabak) και έφυγε το καλοκαίρι ως δανεικός για τη – μόλις υποβιβασμένη – Sheffield United. Ξεκάθαρα ένας παίκτης για την Championship, o Davies δεν καπάρωσε τη θέση του βασικού, όμως βρήκε 22 συμμετοχές σε μια ομάδα που δεν πήρε για πολύ λίγο το εισιτήριο για τον επερχόμενο τελικό των play-offs.

Είναι δεδομένο πως ο Davies δεν είναι ένας παίκτης Premier League, πόσο μάλλον για τη Liverpool. Ο ίδιος μάλλον θα εύχεται να είχε ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με τη Celtic και να είχε γίνει κάτοικος Γλασκόβης το χειμώνα του 2021. Θα αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα, με τη Championship να είναι ο πιθανότερος προορισμός.

5. Sheyi Ojo – Millwall FC

Ξεκίνησε τη καριέρα του στους Reds ως το νέο μεγάλο όνομα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, πήρε πολλές ευκαιρίες στις πρώτες μέρες του Klopp, όμως η έλλειψη επαγγελματισμού του τον έφεραν στα 24 να πηγαινοέρχεται ως δανεικός. Φέτος βρέθηκε στη Millwall, έπειτα από ένα καλό πέρασμα πέρυσι στη Cardiff, όμως το ένα γκολ και οι δύο ασίστ σε 21 συμμετοχές μαρτυρούν πως η χρονιά δεν πήγε καλά. Ειδικά από τα τέλη Γενάρη και μετά, αφού από τότε και μέχρι το τέλος της χρονιάς έπαιξε μόλις 23 λεπτά σε δύο διαφορετικά παιχνίδια (11′ + 12′), ενώ βρέθηκε εκτός αποστολής στα 13 από τα 21 παιχνίδια!

Δεδομένα, ο Ojo δεν έχει μέλλον στη Liverpool, ενώ άγνωστο είναι το πια ομάδα θα τον εμπιστευθεί για να αναγεννήσει τη καριέρα του, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από «εκλάμψεις» και ουδέποτε από σταθερότητα.

6. Ben Woodburn – Hearts of Midlothian

Ίσως το πιο εντυπωσιακό ταλέντο που βγήκε τα τελευταία χρόνια από το Kirkby, μετά τους Jones και Alexander-Arnold, αλλά με πορεία ανάλογη του Ojo είναι ο Woodburn. Το ξεπέταγμά του ήταν ηχηρό, ο παίκτης έδειχνε στοιχεία ανάλογα του Coutinho στο παιχνίδι του και οι φίλαθλοι ήταν δικαίως ενθουσιασμένοι. Το καλοκαίρι του 2017 έφυγε ως δανεικός στην Sheffield, όμως δεν προσαρμόστηκε ποτέ. Αποτέλεσμα ήταν ο νέος δανεισμός, στη League One αυτή τη φορά, με την Oxford United. Το ξεκίνημα ήταν καλό, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και ένα σπάσιμο στο πόδι του τελείωσε άδοξα τη χρονιά. Μέτρια ήταν και η χρονιά στη Blackpool το 2019/20, όμως φέτος βρήκε σταθερότητα με τη Hearts στη Σκωτία, κάνοντας 30 εμφανίσεις, με τρία γκολ και δύο ασίστ.

Το πλήρωμα του χρόνου έχει περάσει για τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Μπορεί να είναι μόνο 22, όμως αντικειμενικά θα έπρεπε να έχει βρει ήδη συμμετοχές σε υψηλότερο επίπεδο. Το συμβόλαιό του λήγει και πάρα πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί.

7. Anderson Arroyo – CD Mirandes

Πιθανότατα ο Arroyo είναι ένα όνομα το οποίο δεν έχετε ξανακούσει. Μεταγραφή – αποτέλεσμα του παγκόσμιου σκάουτινγκ της ομάδας, Ανακαλύφθηκε στη Fortaleza CEIF της Κολομβίας το Γενάρη του 2018 και λόγω της αδυναμίας του να βγάλει άδεια εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφυγε κατευθείαν δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Mallorca. Ακολούθησαν τρεις δανεισμοί στις Gent, Mlada Boleslav και Salamanca, προτού καταλήξει φέτος στη Mirandes της LaLiga2. Αν και μέχρι τώρα είχε βρει σταθερά λεπτά συμμετοχής μόλις στο τελευταίο του δανεισμό, ο Arroyo κατάφερε να γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας παίζοντας σε 39 από τα 42 παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχοντας και άλλα τρία στο κύπελλο. Αγωνίζεται ως δεξιός μπακ ή ως στόπερ σε τριάδα, αφού δεν είναι ψηλός (μόλις 1.76 στο ύψος).

Ο Arroyo είναι 22 και δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην ομάδα, αφού είναι άγνωστο το αν έχει συμβόλαιο με ισχύ πέρα του καλοκαιριού. Αν έχει, ίσως δοθεί και πάλι δανεικός με σκοπό την άνοδο της χρηματιστηριακής του αξίας.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com