Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επέκταση της συμφωνίας ανάμεσα στη Liverpool και την Zone7

Επέκταση της συμφωνίας ανάμεσα στη Liverpool και την Zone7

Η σεζόν 2020-2021 σημαδεύτηκε από τους πολλούς τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών των Reds, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη αποψίλωση της αμυντικής τους γραμμής και ανάγκασε τον Jurgen Klopp να προβεί σε αρκετούς πειραματισμούς μέχρι να αποφασίσει να εμπιστευθεί τους Nat Phillips και Rhys Williams, χάρη στη συμβολή των οποίων, η Liverpool, εξασφάλισε τελικά την τρίτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Στην αρχή της φετινής σεζόν, η Liverpool για να εξαλείψει την πιθανότητα επανάληψης παρόμοιας κατάστασης, στράφηκε στην αμερικανική εταιρεία Zone7, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει και να διαχειριστεί τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.
Η Zone7 αναλύει τα δεδομένα των παικτών, από το παιχνίδι και την προπόνηση, καθώς και τα επίπεδα δύναμης, ύπνου και άγχους, για να προβλέψει πιθανούς τραυματισμούς και να προβεί σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της απόδοσης των παικτών και τη μείωση των ποσοστών τραυματισμών.
Είναι ένα εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται εύκολα στο NFL, το NBA και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Zone7 ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της έχει βοηθήσει άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους (π.χ. Rangers F.C.) να μειώσουν τα ποσοστά εμφάνισης τραυματισμών έως και 50%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα παιχνίδια και οι τίτλοι κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Αν και δε μπορεί κανείς να καταλήξει σε ένα οριστικό συμπέρασμα με δεδομένα μόνο μιας σεζόν, η Liverpool, τη φετινή χρονιά, έχει αποφύγει τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι Joel Matip, Naby Keita, Thiago και Joe Gomez, για παράδειγμα, έχουν αποφύγει τα συνεχή τσιμπήματα στους μυς και ήταν άμεσα διαθέσιμοι, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Liverpool και Zone7 πρόκειται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για άλλα δύο χρόνια, με μια συμφωνία, η οποία πλέον θα καλύπτει, εκτός από την ανδρική, την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα και την ομάδα των under-23s.

Μετά τη neuro11 και τον προπονητή των πλαγίων άουτ Thomas Gronnemark , η Liverpool προσθέτει στην φαρέτρα της ακόμα ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην προσπάθεια της να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Επέκταση της συμφωνίας ανάμεσα στη Liverpool και την Zone7
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com