Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αναμένεται σημαντική αύξηση της εταιρικής αξίας της Liverpool

Αναμένεται σημαντική αύξηση της εταιρικής αξίας της Liverpool

Οι αναλυτές της πλατφόρμας Football Benchmark πρόκειται να δημοσιεύσουν τις εταιρικές τους αποτιμήσεις για τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη, ως μέρος της ετήσιας έκθεσής «European Elite» για το 2022, η οποία παρέχει πληροφορίες για τις αξίες των μεγαλύτερων συλλόγων της Γηραιάς ηπείρου.

Η αξία της επιχείρησης (Enterprise value – EV) είναι ο τύπος που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της συνολικής αξίας μιας επιχείρησης, των καλών και των κακών μερών της, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των μετοχών και του καθαρού χρέους της. Είναι το άθροισμα της αγοραίας αξίας των ιδίων κεφαλαίων και του καθαρού χρέους των ιδιοκτητών, μείον τα μετρητά και τα ταμειακά ισοδύναμα και η οποία εκλαμβάνεται ως η θεωρητική τιμή σε περίπτωση εξαγοράς της.

Οι αναλυτές της Football Benchmark χρησιμοποιούν το EV ως μέτρηση, καθώς επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ συλλόγων με διαφορετικές δομές χρέους και μετοχών. Πράγματα όπως η κερδοφορία, η δημοτικότητα, οι αθλητικές δυνατότητες, τα δικαιώματα μετάδοσης και η ιδιοκτησία γηπέδου αποτελούν μέρος της μεθοδολογίας.

Στην έκθεση αναφοράς ποδοσφαίρου του 2021, η Liverpool είχε το πέμπτο υψηλότερο EV στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πίσω από τις Bayern Munich, Manchester United και Real Madrid, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μείωση στο EV των Reds, η οποία προκλήθηκε εν μέρει από τον αντίκτυπο της πανδημίας στα οικονομικά του συλλόγου, με το EV της Liverpool να πέφτει από 2,66 δισ. ευρώ (2,26 δισ. £) σε 2,28 δισ. ευρώ (1,93 δισ. £).
Η μείωση αυτή καταγράφηκε στις οικονομικές καταστάσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλη την Ευρώπη, την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς η πανδημία οδήγησε στο κλείσιμο των γηπέδων για τους φιλάθλους, επηρέασε τις εμπορικές συμφωνίες, προκάλεσε πραγματικό χάος στον τομέα της διαχείρισης των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης και επέφερε ύφεση στην μεταγραφική αγορά, με τις ομάδες να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα σε νέους παίκτες λόγω της οικονομική αβεβαιότητας.

Η έκθεση για το 2022, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την εβδομάδα του τελικού του Champions League, είναι πιθανό να αντικατοπτρίζει την έναρξη της ανάκαμψης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τον αντίκτυπο του COVID-19, καθώς οι οπαδοί επέστρεψαν στα γήπεδα σε όλη την ήπειρο, για μια ολόκληρη σεζόν, οι προσοδοφόρες συμφωνίες τηλεοπτικής μετάδοσης ενεργοποιήθηκαν ξανά και η μεταγραφική αγορά άρχισε να ανακάμπτει.
Η έκθεση θα αποκαλύψει το EV της Liverpool σύμφωνα με την έρευνα της Football Benchmark, οπότε είναι πιθανό να δούμε ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με το σημείο που ήταν πριν από 12 μήνες, αφού οι ιδιοκτήτες, Fenway Sports Group, κατάφεραν καλύτερα από τους περισσότερους μεγάλους συλλόγους να περιορίσουν τον αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας και επιπρόσθετα η ομάδα του Jurgen Klopp συνέχισε να καταγράφει επιτυχίες στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός το οποίο έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητα και το μέγεθος του συλλόγου παγκοσμίως.

Ο Andrea Sartori, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Football Benchmark δήλωσε σχετικά στο Sky Sport (Italia):
«Από την 1η Ιανουαρίου 2021, το EV της Liverpool αποκάλυψε μια σχετικά μικρή μείωση – 14 τοις εκατό, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία. Πράγματι, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο σύλλογος κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες του. Επιπλέον, εάν καταφέρουν να συνεχίσουν να πετυχαίνουν θετικά αθλητικά αποτελέσματα, θα μπορούσαν επίσης να συνεχίσουν να αναπτύσσονται εκτός γηπέδου. Συγκεκριμένα, βλέπω αρκετές ευκαιρίες για αυτούς από την εμπορική πλευρά όπου υπάρχει χώρος για ανάπτυξη».

Αναμένεται σημαντική αύξηση της εταιρικής αξίας της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com