Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Δεν θα μπορούσα να ήμουν περισσότερο περήφανος!»

Klopp: «Δεν θα μπορούσα να ήμουν περισσότερο περήφανος!»

Περήφανος και πολύ χαρούμενος δήλωσε για τους ποδοσφαιριστές του ο Jürgen Klopp μετά την επικράτηση επί της Chelsea στα πέναλτι και την κατάκτηση του FA Cup το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Γερμανός αναφέρθηκε φυσικά αρχικά στους παίκτες του:

“ Είμαι πραγματικά περήφανος για τους παίκτες μας. Είναι τέρατα νοοτροπίας! ”

“ Αλλά υπήρχαν και τέρατα νοοτροπίας στα χρώματα της Chelsea – ήταν ένα πέναλτι που έκρινε τον αγώνα. Η Chelsea έπαιξε εξαιρετικά, αλλά στο τέλος πρέπει να υπάρχει ένας νικητής και αυτός ήμασταν εμείς σήμερα. ”

“ Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τα παιδιά μου, το πόσο πάλεψαν, το πόσο σκληρά αγωνίστηκαν, παρότι κάναμε μια αλλαγή νωρίς. ”

“ Ήταν κάτι το εξαιρετικό, ήταν ένα απίστευτο, έντονο παιχνίδι κόντρα στην Chelsea – θα άξιζε το τρόπαιο αν το είχε κερδίσει, όπως στο Carabao Cup – τόσο μικρά είναι τα περιθώρια. ”

Για το έκτο του τρόπαιο στον σύλλογο:

“ Ξέρω ότι η ομάδα μου γνωρίζει ακριβώς τι πιστεύω για εκείνους, αυτό είναι το πιο σημαντικό [πράγμα]. Αυτό είναι και πάλι ένα τρόπαιο για ολόκληρο τον σύλλογο – φυσικά για την ομάδα, αλλά και για ολόκληρο τον σύλλογο.”

“ Είδαμε ήδη πριν από το παιχνίδι τι σημαίνει για τους ανθρώπους μες επειδή το ξενοδοχείο μας είναι αρκετά κεντρικό, τους είδαμε όλους να κάνουν πάρτι ήδη από σήμερα το πρωί. Όταν μπήκαμε στο γήπεδο και κοιτάξαμε όλα τα πρόσωπα, όπως όταν φτάσαμε στο λεωφορείο, μπορούσαμε να δούμε τι σημαίνει για τον κόσμο. Στο γήπεδο με την απόδοση είδατε τι σημαίνει για τους παίκτες. ”
“ Είναι το παιχνίδι νούμερο 60 ή κάτι τέτοιο σε μια πολύ, πολύ έντονη σεζόν, και το να κάνουμε μια εμφάνοση σαν αυτή είναι απολύτως απίστευτο. Αλλά το πιο σημαντικό – πραγματικά το πιο σημαντικό – πρέπει να δώσω τον σεβασμό στην Chelsea. ”

“ Τι ομάδα, τι απόδοση, τελικά όλοι ξέρουμε ότι η διαδικασία των πέναλτι είναι τύχη. Αλλά το ξανακάναμε. Συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία – τέσσερα παιδιά, το όνομά τους είναι Neuro11. ”

Ήρθα σε επαφή μαζί τους πριν από δύο χρόνια νομίζω. Ένας από αυτούς είναι νευροεπιστήμονας και είπε, «Μπορούμε να προπονήσουμε πέναλτι». ‘Πραγματικά?’ Είπα, «Ακούγεται ενδιαφέρον, έλα.». Γνωριστήκαμε, δουλέψαμε μαζί και αυτό το τρόπαιο είναι προφανώς και για αυτούς, όπως ήταν το Carabao Cup. ”

Για τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του:

“ Η καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι να κερδίζεις αγώνες ποδοσφαίρου, για να είμαι ειλικρινής. ”

“ Ο Robbo είχε μια κράμπα, οπότε αυτό είναι προφανώς φυσιολογικό και απολύτως εντάξει. Ήμουν έκπληκτος που περισσότεροι παίκτες δεν είχαν κράμπα, για να είμαι ειλικρινής, μετά από αυτό που έπρεπε να κάνουμε απόψε. ”

“ Έτσι, πριν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, ποτέ δεν ξέρετε πόσο μεγάλη είναι. Αισθάνεται τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορούμε πραγματικά να το γιορτάσουμε επειδή παίζουμε την Τρίτη. ”

Σκέφτομαι, «Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;» Είναι μια τόσο φανταστική διοργάνωση, μια τόσο φανταστική περίσταση και μετά περιορίζεις τη γιορτή – ΟΚ, προφανώς όχι για τον κόσμο, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει – αλλά για την ομάδα βάζοντας ένα παιχνίδι την Τρίτη. ” Είπε ο Klopp.

“ Δεν έχω ιδέα τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά αύριο το πρωί μάλλον θα πάρω περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των παικτών και μετά θα δούμε. ”

Για τον Luis Diaz πρόσθεσε:

“ Τι αγόρι, τι ιστορία, τι παίκτης – αλλά έπρεπε να είχε σκοράρει! Νομίζω ότι συμφωνούμε, μάλλον συμφωνεί. Αλλά η ταχύτητα που έχει είναι τρελή. ”

“ Για να μην ξεχνάμε, έπαιξε στην πλευρά των Chalobah και Reece James. Η μεγάλη ευκαιρία που είχε στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω ότι ήταν πάσα από τον Trent – αν θέλετε, μπορούμε να μιλήσουμε και για την απόδοσή του, παρεμπιπτόντως – και έπρεπε να σκοράρει εκείνη τη στιγμή με την ποιότητά του. Ετσι είναι. Αλλά τι παίκτης. Είναι εξαιρετικός. Είναι ένα φανταστικό αγόρι. ”

Που τοποθετεί την ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου:

“ Δεν χρειάζεται να πάρω αυτή την απόφαση και δεν χρειάζεται να το κρίνω και να το σκέφτομαι. Άλλοι άνθρωποι πρέπει να το κάνουν αυτό. Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο, για να είμαι ειλικρινής. ”

“ Απολαμβάνω τη στιγμή με αυτά τα αγόρια. Είμαστε τόσο απίστευτα δεμένοι ο ένας με τον άλλον και με τους οπαδούς μας, είναι καθαρή χαρά να είμαστε μέρος αυτού του συλλόγου αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολλά να έρθουν και πολλά ματς να παίξουμε, όλοι το ξέρουμε αυτό. ”

“ Αλλά για απόψε αποφάσισα να το πάρω αυτό και απλώς να απολαύσω αυτή τη στιγμή και να μην σκέφτομαι την επόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Γιατί είναι πραγματικά ξεχωριστό, είναι πραγματικά ξεχωριστό. ”

“ Φανταστείτε, σαν 20 χρόνια μπροστά και μετά κοιτάζετε πίσω… Ο Jordan Henderson είναι πιθανότατα τότε σχολιαστής ή ίσως ούτε καν αυτό πια γιατί πίστευε ότι αυτό δεν έχει νόημα πια, οπότε σε 20 χρόνια νομίζετε ότι είναι ο αρχηγός της ομάδας της Liverpool που κατάφερε κάτι μοναδικό –ελπίζουμε να μην είναι μόνο η φετινή γιατί ίσως μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά, κάτι που θα είναι εντελώς γελοίο– αλλά ήταν ο πρώτος αρχηγός που κέρδισε τέσσερα τρόπαια, για παράδειγμα. ”

“ Δεν τελειώνουμε. Αλλά δεν χρειάζεται να αποφασίσουμε πού θα κατατάξουμε αυτή την ομάδα. ”

Για την διεκδίκηση του quadruple: 

“ Δεν είμαι 100% εκατό στο θέμα, αλλά επιτρέψτε μου να το πω έτσι, η City αυτή τη στιγμή έχει τρεις βαθμούς παραπάνω από εμάς και επτά γκολ [προηγείται διαφορά τερμάτων] και τώρα κερδίζει αύριο, με όλο τον σεβασμό στη West Ham. ”

“ Φυσικά η Ham μπορεί να κάνει ένα τεράστιο παιχνίδι και να κερδίσει– αλλά κερδίζει αύριο με 4-0, μετά είναι έξι βαθμοί πριν ξεκινήσουμε κόντρα στη Southampton και μετά πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια μας, πρέπει να χάσουν ένα παιχνίδι. Είναι ανόητο. Ας δούμε λοιπόν τι θα γίνει αύριο. ”

“ Αν χάσουν από τη West Ham, τότε αρχίζω να σκέφτομαι. Αλλά αν δεν το κάνουν, τότε θα το κρίνουμε και θα πάμε από εκεί. ”

“ Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν στην Premier League, στο δεύτερο μέρος της, τα αγόρια μου ήρθαν ισοπαλία με την Chelsea, τη City, την Tottenham και κέρδισαν όλα τα άλλα παιχνίδια – Εντάξει, προφανώς θα ακολουθήσουν δύο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ένα τρελό δεύτερο μέρος της σεζόν. ”

“ Θα δούμε τι θα συμβεί. Σήμερα είχαμε τον τελικό του FA Cup και φυσικά πήραμε το μετάλλιο του νικητή και ένα υπέροχο t-shirt. Αυτό είναι αρκετό για τη στιγμή. ”

Για το χαμένο πέναλτι του Mane:

“ Το πέναλτι του είναι 50% δική μου ευθύνη, γιατί πρέπει να αφήνω τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν. Του είπα όμως: «Γνωρίζει ακριβώς τι θα κάνεις, οπότε κάνε το αντίθετο». Έχω συνειδητοποιήσει αρκετές φορές στη ζωή μου πως το καλύτερο είναι να μη μιλάω! ”

“ Κερδίσαμε όμως και αυτό σημαίνει τα πάντα για εμάς. ”

Η Liverpool σήκωσε το FA Cup.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com