Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Τσιμίκας έστεψε κυπελλούχο Αγγλίας τη μεγάλη Liverpool!!!!

Ο Τσιμίκας έστεψε κυπελλούχο Αγγλίας τη μεγάλη Liverpool!!!!

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγυρίζει το εύστοχο πέναλτι απέναντι στην Chelsea για να δώσει το FA Cup στην Liverpool.

Νικήτρια του FA Cup για το 2022 η μεγάλη Liverpool, με νικητήριο πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα!! Liverpool και Chelsea έμειναν ξανά στο 0-0, με τους Reds να επικρατούν ξανά στα πέναλτι, με 6-5 αυτή τη φορά!

Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι παρά το 0-0 και οι Reds με τον Έλληνα Θεό κέρδισε το δεύτερο φετινό της τρόπαιο!

Η Liverpool κέρδισε την Chelsea για τρίτο συνεχόμενο τελικό στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από το Uefa Super Cup το 2019 και το Carabao Cup φέτος.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Ibrahima Konate να ξεκινά στο κέντρο της άμυνας και τους Mane, Diaz και Salah να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα ξεκίνησαν οι Reds στο Wembley.

Μόλις στο 4’ είχαν τις πρώτες τους στιγμές στο ματς οι Reds, αρχικά με το εξαιρετικό γύρισμα του Diaz και στη συνέχεια με κεφαλιά του Salah που έφυγε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία είχε η Liverpool ακριβώς τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Luis Diaz πάτησε περιοχή και πλάσαρε, με τον Mendy να τον σταματά και στη συνέχεια της φάσης, τον Keita να πλασάρει αλλά να μη βρίσκει εστία.

Η Chelsea βρήκε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 22’ με πλασέ του Pulisic στο 22’, το οποίο κατέληξε ελάχιστα έξω από δεξί δοκάρι του Alisson.

Οι Μπλε πλησίασαν πολύ στο γκολ και στο 28’, όταν ο Marcos Alonso, μετά από πάσα του Pulisic, βρέθηκε απέναντι από τον Alisson, αλλά νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Liverpool με την συμπλήρωση μισής ώρας στον τελικό, αφού ο Mo Salah ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Diogo Jota να παίρνει τη θέση. Μια μεγάλη απώλεια για τους Reds.

Σπουδαια ευκαιρία είχε η Liverpool και στο 45ο λεπτό, όταν ο Robertson σέντραρε από τα αριστερά και ο Jota βρήκε την μπάλα με προβολή, στέλνοντας την όμως πάνω από τα δοκάρια του Mendy.

Β’ Ημίχρονο: Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Chelsea έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αρχικά με τον Alonso, του οποίου η προσπάθρια έφυγε ελάχιστα άουτ και αμέσως μετά, με τον Pulisic, τον οποίο σταμάτησε ο Alisson!

Οι ευκαιρίες των Μπλε συνεχίστηκαν και στο 48’ όταν το φάουλ του Alonso από πλάγια θέση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Alisson!

Η Liverpool είχε την ευκαιρία στο 51’ να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Robertson δεν βρήκε καθόλου καλά τη μπάλα. Ακριβώς στο επόμενο λεπτό, ο Luis Diaz έκανε άλλη μια εξαιρετική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Το γκολ για την Liverpool δεν ήρθε ούτε στο 60’, όταν ήταν η σειρά του Jota να σκοράρει από καλή εντός περιοχής και να μην βρει τελικά εστία, ενώ πέντε λεπτά αργότερα μπλόκαρε ο Mendy την προσπάθεια του Keita.

Απάντηση από την Chelsea δεν θα μπορούσε να μην έρθει και έτσι και έγινε στο 68ο λεπτό, με πλασέ του Pulisic, χωρίς όμως ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Alisson. Καλύτερο ήταν το εκτός περιοχής πλασέ του Diaz στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως και αυτό έφυγε εκτός.

Στο 74’ ο Klopp προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον James Milner να περνά αντί του Naby Keita. 

Το πολυπόθητο γκολ για τους Reds δεν ήρθε ούτε στο 83’, όταν ο Luis Diaz βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε σωστά, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Mendy! 

Νέο δοκάρι είχε η ομάδα του Klopp στο αμέσως επόμενο λεπτό, αυτή τη φορά με τον Milner να σεντράρει και τον Robertson να πλασάρει πάνω στο δοκάρι.

Η Liverpool είχε καλή ευκαιρία και στο 90ο λεπτό, όταν ο Luis Diaz έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε πριν πατήσει περιοχή, μη βρίσκοντας όμως και πάλι εστία. Ήταν και η τελευταία ευκαιρία της κανονικής διάρκειας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

Η παράταση ξεκίνησε με αλλαγή για την Liverpool, καθώς ο Joel Matip πήρε την θέση του Virgil van Dijk, ενώ στο 98’ αντικαταστάθηκε και ο Luis Diaz από τον Bobby Firmino.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ήταν η Chelsea εκείνη που είχε το πάνω χέρι, αλλά όχι και τις ευκαιρίες, καθώς έγινε απειλητική μόνο με μια τελική του Mount.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, πέρασε στο ματς και ο Κώστας Τσιμίκας, παίρνοντας φυσικά την θέση του Andy Robertson.

Στο 30λεπτο της παράτασης οι ομάδες έδειξαν να είναι εξαντλημένες και χωρίς ενέργεια, μη καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τον τελικό να οδηγείται στα πέναλτι, όπως και εκείνος του Carabao Cup.

ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 ο Alonso

1-1 ο Milner

Δοκάρι ο Azpilicueta

2-1 ο Thiago

2-2 ο James

3-2 ο Firmino

3-3 ο Barkley

4-3 ο Trent

4-4 ο Jorginho

Έπιασε ο Mendy το πέναλτι του Mane

5-4 ο Ziyech

5-5 ο Jota

Έπιασε ο Alisson το πέναλτι του Mount

6-5 ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ και το σήκωσε η Liverpool!!!

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk (Matip 91′), Robertson (Τσιμίκας 111′); Henderson, Thiago, Keita (Milner 74′); Salah (Jota 33′), Diaz (Firmino 98′), Mane

Πάγκος: Kelleher, Gomez, Jones, Origi

Chelsea: Mendy; Chalobah (Azpilicueta 106′), Silva, Rudiger; James, Jorginho, Kovacic (Kante 66′), Alonso; Pulisic (Loftus-Cheek 106′,Barkley 119′), Mount, Lukaku (Ziyech 85′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τρίτης στην έδρα της Southampton.

Νικήτρια του FA Cup η Liverpool!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com