Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Chelsea – Liverpool (preview)

Chelsea – Liverpool (preview)

Chelsea και Liverpool διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Wembley για τον 150ο τελικό του FA Cup το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:45 ώρα Ελλάδος.

Οι δύο ομάδες συναντιώνται σε τελικό μετά από δέκα χρόνια, με τους Μπλε του Λονδίνου να είχαν επικρατήσει το 2012, ενώ αναμετρήθηκαν και στον τελικό του Carabao Cup τον Φεβρουάριο, με την Liverpool να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι.

Οι Reds στοχεύουν στην πρώτη τους κατάκτηση μετά το 2006 και η Chelsea από το 2018.

Η Liverpool βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, αφού τον τελευταίο μήνα έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Champions League και έχει μόνο νίκες και μια μόνο ισοπαλία.

Από την άλλη, η ομάδα του Tuchel επηρεάστηκε σαφώς από τις διοικητικές εξελίξεις και τον αποκλεισμό από την Real Madrid, έχοντας ηττηθεί το τελευταίο διάστημα από Arsenal και Everton και μη καταφέρει να κερδίσει παιχνίδια που είχε προηγηθεί, όπως εκείνα με Manchester United και Wolves.

Οι Reds δεν μπορούν να υπολογίζουν μόνο στον Fabinho που τραυματίστηκε στο Villa Park, ενώ κανονικά διαθέσιμος θα είναι ο Naby Keita.

Για την Chelsea εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Kante και Kovacic.

Για την Liverpool το κενό του Fabinho θα καλύψει ο Henderson, ο οποίος θα συνθέσει μαζί με τους Thiago και Keita την τριάδα του κέντρου.

Φαβορί για το κέντρο της άμυνας είναι ο Ibrahima Konate, αντί του Joel Matip και σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως οι Mo Salah, Sadio Mane και Luis Diaz θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα.

Αν οι Reds επικρατήσουν, θα είναι ο δεύτερος φετινός τους τίτλος, μετά το Carabao Cup.

Chelsea εναντίον Liverpool στο Wembley για τον τελικό.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Craig Pawson.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com