Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απόδραση με Keita από το St James’ Park!

Απόδραση με Keita από το St James’ Park!

Η Liverpool έχασε τα άχαστα, αλλά έφυγε με το διπλό από το St James’ Park, χάρη στο γκολ του Naby Keita! Οι Reds επικράτησαν με 0-1 εκτός έδρας της Newcastle και ανέβηκαν -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Premier League.

Πολύτιμο διπλό για τους Reds που πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζουν να διεκδικούν το quadruple.

Α’ Ημίχρονο: Με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στη Villarreal και τον James Milner να ξεκινά στον χώρο του κέντρου παρατάχθηκαν οι Reds στο James’ Park.

Πριν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, οι Reds είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με ένα εντός περιοχής σουτ του Jota που έφυγε ψηλά. Μόλις δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Klopp απείλησε ξανά με μια προσπάθεια του Keita μόλις έξω από την περιοχή, η οποία κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Burn, το οποίο όμως δεν δόθηκε ποτέ από τον Marriner.

Οι Reds συνεχίσαν το καλό τους ξεκίνημα στο ματς και στα επόμενα λεπτά, ανοίγοντας το σκορ στο 19’ με τον Naby Keita! Ο Naby τροφοδοτήθηκε από τον Henderson, έπαιξε το 1-2 με τον Jota, πάτησε περιοχή, απέφυγε και τον Dubravka με εξαιρετική κίνηση και στη συνέχεια πλάσαρε σωστά για το 0-1!

Πολύ καλή ευκαιρία για το δεύτερο γκολ έχασαν οι Reds στο 34’, όταν οι Diaz, Jota και Mane έφυγαν στην κόντρα, με τον Κολομβιανό να πασάρει στον Sadio, αλλά το πλασέ του τελευταίου να μπλοκάρεται εύκολα από τον Dubravka. Ένα τρίλεπτο αργότερα, το απευθείας φάουλ του Henderson έφυγε αρκετά ψηλά.

Οι Κόκκινες ευκαιρίες δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού η επόμενη δημιουργήθηκε από σέντρα του Henderson στο 41’, με τον Jota να πιάνει την κεφαλιά στη συνέχεια και να υποχρεώνει τον Dubravka σε μια μεγάλη απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης (μετά από το κόρνερ), ο Milner είδε την προσπάθεια του να καταλήγει εκτός.

Β’ Ημίχρονο: Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά πως ήθελαν να πιέσουν για την ισοφάριση, με τους Reds να είναι όμως εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή με ένα πλασέ του Robertson που μάζεψε εύκολα ο Dubravka στο 59’.

Μια ανασα από το 0-2 έφτασε η Liverpool στο 63’, όταν ο Joe Gomez γύρισε εξαιρετικά μέσα στον περιοχή στον Sadio Mane, αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε ελάχιστα έξω! Ένα πεντάλεπτο αργότερα ο van Dijk ήταν εκείνος που επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, όμως ο Dubravka ήταν και πάλι σταθερός.

Στο 69ο λεπτό είχαμε τις δύο πρώτες Κόκκινες, με τους Henderson και Mane να παραχωρούν τις θέσεις τους, στους Salah και Fabinho.

Ο Salah αμέσως μόλις μπήκε στο ματς, βρήκε τον Diaz με μια καταπληκτική μπαλιά, ο οποίος έκοψε προς τα μέσα και σούταρε, με τον Burn να προλάβει να απομακρύνει πριν τον Salah.

Στο 72’ ήταν η σειρά του Mo Salah να γίνει απειλητικός με ένα εντός περιοχής πλασέ που σταμάτησε και αυτό στον Dubravka, όπως και το δυνατό σουτ του Diogo Jota μερικά δευτερόλεπτα αργότερα!

Στο 78’ οι Reds έκλεισαν τις αλλαγές τους, με τον Thiago να περνά αντί του Milner. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Liverpool έχασε μια ακόμη ευκαιρία, ξανά με τον Diogo Jota, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Dubravka με το δυνατό σουτ του.

Το 0-2 για τη Liverpool δεν ήρθε ούτε στο 84’, όταν ο Luis Diaz πέρασε τον Krafth και πλάσαρε, με τον Dubravka να αποκρούει ξανά και τον Marriner να υποδεικνύει άουτ. 

Η σειρά του Alisson να παρέμβει ήρθε στο 87ο λεπτό, όταν δήλωσε παρών για να σταματήσει την εκτός περιοχής προσπάθεια του Guimaraes. Η συγκεκριμένη ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, αφού ο Salah δεν πλάσαρε ποτέ σε τετ α τετ στο 89’.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Henderson (Fabinho 69′), Milner (Thiago 78′), Keita, Jota, Diaz, Mane (Salah 69′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Τσιμίκας, Konate, Alexander-Arnold, Jones, Elliott

Newcastle: Dubravka, Krafth, Burn Schar, Targett, Shelvey, Joelinton, Guimaraes, Almiron, Saint-Maximin, Willock

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τρίτης στην έδρα της Villarreal.

Ο Naby Keita σημειώνει το 0-1.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com