Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κοιτάζουμε το score tree των Reds, αλλά δεν χάνουμε το δάσος (Μέρος 2ο)

Κοιτάζουμε το score tree των Reds, αλλά δεν χάνουμε το δάσος (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Θάνος Πανάγος, φίλος του site μας, της Λέσχης μας και μέλος στο γκρουπ μας στο facebook

Όσοι έδωσαν σημασία στο score tree που δημοσιεύσαμε τον Οκτώβριο (https://www.liverpool.gr/?p=100491) και ακολούθησαν τα μοτίβα που αναδείξαμε θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι: Το σχήμα εξέλιξης του σκορ που εμφανιζόταν στους αγώνες της Liverpool στην αρχή της περιόδου, παραμένει σταθερό μέχρι σήμερα με εντυπωσιακή πιστότητα: Από τους 25 αγώνες που ακολούθησαν προηγηθήκαμε στους 19, δηλ., σταθερά 3/4. Το Βetfury.io (https://betfury.io/?r=617d16b155d029531b90e734) στο οποίο τοποθετώ εγώ τα στοιχήματα μου μας έδινε σταθερά 1.33 – 1.4 να προηγηθούμε. Αυτό απλά σημαίνει, ότι αν κάποιος έπαιζε τυφλά €50 το πρώτο γκολ της Liverpool σε κάθε έναν από τους 25 αυτούς αγώνες, θα είχε επιστροφή €1282,5 για €1250 στοίχημα. Προφανώς, τα €32 δεν είναι κέρδος άξιο λόγου. Όμως, όπως είχα γράψει τότε, βάσει του 75%, το 1.33 είναι μια «Δίκαιη απόδοση». Δίκαιη απόδοση σε βάθος χρόνου σημαίνει ακριβώς αυτό: επιστροφή του κεφαλαίου σου. Απλά, είμαστε έτσι σε θέση να γνωρίζουμε ποιες αποδόσεις να αποφεύγουμε και ποιες συνιστούν ευκαιρία.

Εν πάσει περιπτώσει, το κύριο θέμα μου δεν είναι το στοίχημα, αλλά αφενός η δύναμη των μαθηματικών και αφετέρου η αγωνιστική συνέπεια της ομάδας. Το πως θα τα αξιοποιήσει κανείς αυτά, για να κερδίζει στο στοίχημα ή για να κάνει τον έξυπνο στο καφενείο ή τί, είναι προσωπικό θέμα.

Στο δια ταύτα, η Liverpool είναι απίστευτα «βαρετή» φέτος όσον αφορά την εξέλιξη του σκορ. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν την περίοδο 2019-20, οπότε και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τότε, απλά δεν έχανε: νίκες με 1 γκολ, στις καθυστερήσεις αν χρειαζόταν, και μηδέν στην άμυνα. Φέτος αποδίδει ακόμη καλύτερα αφού δεν σταματάει να πιέζει και να σκοράρει. Και όχι, αν και έχασε 7 βαθμούς σερί στο τέλος του 2021, σε καμία περίπτωση δεν έκανε κοιλιά. Έπαιξε 4 αγώνες μέσα σε δύο εβδομάδες, τρεις εκτός έδρας, δύο ντέρμπι στο Λονδίνο, και από άποψη απόδοσης δεν έπεσε χαμηλότερα από 1.55 xG. H δε εξέλιξη του σκορ ήταν κοντά στο μοτίβο της χρονιάς: Θα προηγηθεί, και θα δυσκολευτεί μόνο αν το σκορ γίνει 2-1 ή 1-1.

Εν συντομία, τι βλέπουμε (και έτσι θα συνεχίσει για τους 5 αγώνες που απομένουν): 75% πιθανότητα να προηγηθεί, και αν συμβεί αυτό 80% πιθανότητα να το διπλασιάσει. Στο 2-0 τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα (αναλογικά), αφού υπάρχει 20% πιθανότητα να μειώσει ο αντίπαλος. Στο 2-1 υπέρ της, είναι πιο πιθανό να δεχθεί δεύτερο γκολ, παρά να βάλει τρίτο. Το σκορ όμως που φωνάζει «ντέρμπυ!, ντέρμπυ!» είναι το 1-1. Σχεδόν πάντα θα φτάσει εκεί με ανατροπή του 0-1, αλλά υπάρχουν 1 στις 3 πιθανότητες να ξαναδεχθεί γκολ (το χειρότερο ποσοστό πιθανοτήτων εις βάρος της). Και όπως είπαμε, ακόμη και στο 2-1 υπέρ της, υπάρχει πολύ περιθώριο για λεξοτανιλ. Θέλετε όμως να δούμε σε ποιους αγώνες φέτος εμφανίστηκε το 1-1; Κατά σειρά Chelsea, Brentford (εκ), City, West Ham (εκ), Tottenham (εκ), και City. Και να μην ήξερες με ποιον παίζεις δηλαδή, έλεγες «Τοπ 3», είχες 50% πιθανότητες να βγεις σωστός.
Από εκεί και πέρα, άξια λόγου πιθανότητα είναι να περιμένεις ότι το 3-0 θα γίνει 4-0 (60%) και τελείως αυτοκτονικό να περιμένεις ότι το παιχνίδι θα λήξει 0-0 ή ότι η Λίβερπουλ δεν θα σκοράρει: Άσφαιρη ήταν μόνο στον αγώνα στο Λέστερ, όπου τα xG ήταν 2.7-0.6 υπέρ μας!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com