Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ιστορία των αναμετρήσεων της Liverpool με την Villarreal

Η ιστορία των αναμετρήσεων της Liverpool με την Villarreal

Η Liverpool αναμετράται με την Villarreal στο πλαίσιο των ημιτελικών του UEFA Champions League και το liverpool.gr παρουσιάζει τις προηγούμενες μάχες μεταξύ των δύο ομάδων.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Η Liverpool αγωνίζεται στο 13ο ημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/UEFA Champions League, αφού αύριο υποδέχεται στο Anfield την άσημη Villarreal. Οι Ισπανοί είναι η έκπληξη της διοργάνωσης, αφού η αρμάδα του ειδικού στους αγώνες νοκ-άουτ, Unai Emery, μετά τη κατάκτηση του Europa League, πέταξε έξω τις Juventus και Bayern Munich στο δρόμο για το Παρίσι. Η Liverpool, πολύ πιο έμπειρη σε αυτές τις συνθήκες, απέκλεισε Inter και Benfica  και τώρα καλείται να αποκλείσει και τους Ισπανούς για το έβδομο τρόπαιο. Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλο παρελθόν, με μόνο δύο επίσημες αναμετρήσεις μεταξύ τους.

Τσάμπα ήττα και δουλειά εν όψη Anfield

28 Απρίλη του 2016 γράφει το ημερολόγιο. Μεγάλη Πέμπτη για τους Ορθόδοξους και οι ημιτελικοί του UEFA Europa League κλέβουν το ενδιαφέρον. Στο Ceramica, η μικρή ισπανική πόλη Villarreal υποδέχεται τη μεγάλη Liverpool, με τους οπαδούς να δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, με εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Hillsborough.

Το ματς ήταν επίσης καλό. Η ομάδα του Jurgen Klopp επιχείρησε αρκετές φορές να ανοίξει την άμυνα του Κίτρινου Υποβρύχιου, με τον Firmino να πετυχαίνει το δοκάρι μετά από πλασέ μέσα από τη περιοχή. Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία του νυν ποδοσφαιριστή των Ισπανών, Alberto Moreno, χάθηκε στη κόντρα και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς πάει για λευκή ισοπαλία, η άμυνα της Liverpool «έσβησε», o Suarez γύρισε στον Lopez ο οποίος έδωσε τη νίκη με 1-0 στο 92ο λεπτό.

Άλλη μια μεγάλη βραδιά στο Μέρσισαϊντ

Επτά βράδια αργότερα, η Liverpool χρειαζόταν μια ακόμη Ευρωπαϊκή ανατροπή. Έχοντας κάνει ένα «θαύμα» απέναντι στη Dortmund στο προηγούμενο γύρο, οι Reds τώρα θα έπρεπε να βρουν λίγη από τη μαγεία του Anfield για να βρεθούν στο τελικό της Βασιλείας. Οι παίκτες βρήκαν το κόσμο τους έτοιμο, αφού παρά το ότι το παιχνίδι γινόταν για το Europa League, εκείνοι διψούσαν για ευρωπαϊκή διάκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά. Μόλις στο 7ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Ισπανών, ο Firmino έκανε τον γύρισμα, ο Sturridge μάλλον… κατάφερε να χάσει τη προβολή, όμως για καλή του τύχη, αυτό αιφνιδίασε τον Bruno ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το ημίχρονο βγήκε με λιγοστές φάσεις, με τον Adam Lallana να χάνει την μεγαλύτερη λίγο μετά το μισάωρο. Στην επανάληψη, η γενική υπεροχή των Reds συνεχίστηκε και στο 63′ ο Lallana έδωσε στον Firmino, αυτός με μια περίτεχνη προσπάθεια κράτησε τη μπάλα στη κατοχή του, πέρασε στον Sturridge, με τον Άγγλο φορ να πλασάρει, τη μπάλα να βρίσκει τα δύο δοκάρια και να καταλήγει στα δίχτυα. Η Villarreal τώρα έψαχνε εκείνη το γκολ που θα της ξαναέδινε το σκορ πρόκρισης και θα μπορούσε να το βρει αν στο 77′ ο διαιτητής έδινε πέναλτι κατά το Moreno, όταν ο πρώην μπακ της Sevilla έκανε ανόητο μαρκάρισμα στη μεγάλη περιοχή των Reds. Αντί να γίνει το 2-1, ο Lallana έκανε το 3-0, όταν ο Firmino μπήκε στη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Sturridge δεν την βρήκε γεμάτα, αλλά ο χαφ των Κόκκινων με τη πλάτη στο τέρμα αντέδρασε γρήγορα και έγραψε το τελικό 3-0.

Ένα φιλικό και ένα κέρασμα στους μπλε

Η Villarreal πρώτη φορά πάτησε στο Λίβερπουλ το 2005, όταν για το τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, υπέταξε την Everton με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) και της χάλασε τα όνειρα για τη πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008 σε μια φιλική αναμέτρηση στο Ceramica, με το τελικό 0-0 να μην διασκεδάζει τα πλήθη ιδιαίτερα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com