Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κόκκινη κυριαρχία και πρόκριση στον τελικό!

Κόκκινη κυριαρχία και πρόκριση στον τελικό!

Η Liverpool κέρδισε με 3-2 την Manchester City στο Wembley, έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια!

Δίχτυα για τους Reds βρήκαν οι Ibrahima Konate και Sadio Mane!

Στον τελικό της διοργάνωσης, οι Reds θα βρουν απέναντι τους την Chelsea ή την Crystal Palace.

Ήταν η πρώτη νίκη της Liverpool επί της Manchester City από τον Νοέμβριο του 2019.

Α’ Ημίχρονο: Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση του Etihad και τον Luis Diaz να ξεκινά στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν οι Reds στο Wembley.

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με ακριβώς αντίστροφο τρόπο από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, αφού η Liverpool σκόραρε με την πρώτη της φάση στο ματς και με το πρώτο λάθος της Manchester City!

Οι Reds πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 9’ με ακόμη μια δυνατή κεφαλιά του Ibrahima Konate, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Andy Robertson και έκαναν το 2-0 στο 17’ με τον Sadio Mane, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Steffen, τον πίεσε και με τάκλιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, η Liverpool χτύπησε ξανά για το 3-0 και πάλι με σκόρερ τον Sadio Mane! Thiago και Trent συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σηκώνει για τον Sadio και ο τελευταίος με ένα τέλειο τελείωμα να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς στο 45’!

Ήταν ένα πολύ καλό πρώτο μέρος από τους Reds, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν όλες τις ευκαιρίες τους, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν καθόλου από το σύνολο του Pep Guardiola.

Β’ Ημίχρονο: Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, αφού η Manchester City κατάφερε να μειώσει το σκορ μόλις στο 47’, με τον Jack Grealish, ο οποίος έλαβε την πάσα του Gabriel Jesus και πλασάρε σωστά για το 1-3. 

Ο Sadio Mane προσπάθησε στο 51’ να σκοράρει το τρίτο του προσωπικό τέρμα, ωστόσο το τελείωμα του ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Steffen να μπλοκάρει σταθερά. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της City με τον Jesus να φτάσει κοντά στο γκολ, με τον Alisson να απομακρύνει όμως σε κόρνερ. 

Ο Βραζιλιάνος keeper των Reds πραγματοποίησε ακόμη μια τεράστια επέμβαση στο 7οο λεπτό, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Gabriel Jesus και νίκησε τον συμπατριώτη του, απομακρύνοντας ξανά σε κόρνερ. 

Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε και η Liverpool δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Zinchenko θέλησε να κάνει δώρο στους Reds το γκολ, όμως το σκάψιμο του Mo Salah δεν κατέληξε στα δίχτυα του Steffen.

Αμέσως μετά την ευκαιρία του Mo, ο Henderson πέρασε αντί του Keita. 

Τελική είχαν και στο 80’ οι Reds με ένα σουτ του Luis Diaz πάνω στην κίνηση που μπλόκαρε ο Steffen. 

Στο 85’ οι Reds συνέχισαν τις αλλαγές τους, με τους Firmino και Jota να αντικαθιστούν τους Luis Diaz και Sadio Mane, με τον μοναδικό επιθετικό των Reds που συνέχισε στον αγώνα, τον Mo Salah να σουτάρει πάνω στον Steffen ορισμένα δευτερόλεπτα αργότερα. 

Με την έναρξη των καθυστερήσεων, η Manchester City φρόντισε να βάλει φωτιά στο ματς, αφού ο Bernando Silva μείωσε σε 2-3 από κοντινή απόσταση, μετά την πολύ καλή κίνηση του Mahrez και το σουτ από πλάγια απόσταση.

Στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, οι Cityzens μπόρεσαν να βρουν τρεις ευκαιρίες, με εκείνες των Fernandinho και Mahrez να καταλήγουν αρχικά κόρνερ και την τελευταία του Sterling να μπλοκάρεται από τον Alisson.

Το σύνολο του Guardiola δεν μπόρεσε να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όπως όμως ούτε και εκείνο του Klopp, παρά τις δύο ευκαιρίες που είχε στο 94’ με τους Salah και Firmino, με τον Steffen να μπλοκάρει σταθερά τη δεύτερη και μεγαλύτερη. 

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago (Jones 87′), Keita (Henderson 73′), Salah, Diaz (Firmino 84′), Mane (Jota 84′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Τσιμίκας, Matip, Gomez, Milner

Manchester City: Steffen, Cancelo, Stones, Ake, Zinchenko, Fernandinho, Bernardo, Foden, Grealish, Jesus (Mahrez 73′), Sterling

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τρίτης στο Anfield κόντρα στην Manchester United.

Σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Ibrahima Konate.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com