Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έπιασε την United σε ημιτελικούς η Liverpool

Έπιασε την United σε ημιτελικούς η Liverpool

Η πρόκριση της Liverpool επί της Benfica την Τετάρτη, μετά την ισοπαλία με 3-3 , ήταν ένα ακόμη ιστορικό βήμα προς την επιδίωξη των Reds για ένα απίθανο, εγχώριο και ευρωπαϊκό quadruple αυτή τη σεζόν.

Αλλά εκτός από τις μελλοντικές φιλοδοξίες, το αποτέλεσμα εξασφάλισε ότι η Liverpool έσπασε ήδη ένα ρεκόρ αυτή τη σεζόν – πετυχαίνοντας ένα κατόρθωμα που έκανε μόνο ένας άλλος αγγλικός σύλλογος.

Η Liverpool έφτασε πλέον στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου/Champions League για 12η φορά, απόδοση από κοινού-ρεκόρ για αγγλική ομάδα. Κανένας αγγλικός σύλλογος δεν έχει φτάσει στα ημιτελικά περισσότερες φορές – η Manchester United είναι ισόβαθμη στη 12η θέση, σύμφωνα με την στατιστική εταιρεία Opta Joe.

Είναι η πρώτη φορά από τη νικηφόρα πορεία της κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018/19 που η Liverpool έφτασε σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να επαναλάβει το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά.

Η Liverpool πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το τρομερό «κίτρινο υποβρύχιο» της Villarreal που σημείωσε μια πρόκριση-σοκ επί της Bayern Munich στον προηγούμενο γύρο, ενώ η Manchester City που κυνηγά τον τίτλο της Premier League θα πρέπει να ξεπεράσει τη Real Madrid για να φτάσει στον φετινό τελικό.

Ενώ η Manchester United έχει φτάσει ισάριθμες φορές στους ημιτελικούς, η ομάδα του Merseyside είναι αυτή που τελικά σημείωσε μεγαλύτερη επιτυχία στο τελικό στάδιο.

Η Liverpool έχει χάσει μόνο δύο από τους προηγούμενους 11 ημιτελικούς του Champions League, και τελικά κέρδισε τη διοργάνωση έξι φορές – επίδοση ρεκόρ για αγγλικούς συλλόγους.

Η United, από την άλλη, έχει καταφέρει να μετατρέψει τους 12 ημιτελικούς της σε μόνο πέντε τελικούς, κερδίζοντας τρεις από αυτούς.

Με νικητές του Champions League ήδη στην ομάδα, η Liverpool θα είναι σίγουρα ανάμεσα στα φαβορί για να πάει να σηκώσει το τρόπαιο ξανά στο τέλος της σεζόν.

Στόχος το Παρίσι για τη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com