Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/4/1972 Κόκκινη «πρωινή» νίκη επί Coventry City (vid)

Σαν σήμερα: 8/4/1972 Κόκκινη «πρωινή» νίκη επί Coventry City (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα κερδίσουν την Coventry City στο Anfield για το πρωτάθλημα και θα πιάσουν κορυφή στην βαθμολογία, για μερικές ώρες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί λόγω διεξαγωγής του Grand National (Εθνική Ιπποδρομία) που διεξάγεται στο Aintree του Liverpool και οι Κόκκινοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, για να συνεχίσουν να είναι στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου.

Στο 21’ ο Brian Hall θα δώσει την ασίστ στον Kevin Keegan για να βάλει μπροστά στο σκορ τους Reds, με τους Sky Blues να ισοφαρίζουν στο 54’ με τον Emie Hunt.

Στο 67’ οι Κόκκινοι θα κερδίσουν πέναλτι, με τον Tommy Smith να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να σημειώνει το 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο John Toshack στο 85’ από ασίστ του Ian Callaghan.

Με τη νίκη τους αυτή οι Reds θα ανέβουν για λίγες ώρες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας στραβοπάτημα της Derby County, που φιλοξενούνταν από την Shefield Utd στο Bramall Lane, κάτι που δεν έγινε τελικά καθώς τα «Κριάρια» κέρδισαν τις «Λεπίδες» με το εμφατικό 4-0.

Έτσι οι Κόκκινοι στο τέλος της ημέρας βρέθηκαν στην 3η θέση, πίσω από την 2η Leeds Utd που επίσης κέρδισε εκτός έδρας την Stoke City 3-0.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το πρωί Σαββάτου παρακολούθησαν 50.628 θεατές και διαιτητής ήταν ο H.P. Hackney.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ από το παιχνίδι εκείνο:

Σαν σήμερα: 8/4/1972 Κόκκινη «πρωινή» νίκη επί Coventry City
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com