Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Guardiola: «Θαυμάζω τη Liverpool»

Guardiola: «Θαυμάζω τη Liverpool»

Τον θαυμασμό του για τη Liverpool εξέφρασε ο Pep Guardiola, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει του καθοριστικού αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Etihad Stadium.

Ο Καταλανός ρωτήθηκε αν ο αγώνας θα κρίνει τον πρωταθλητή:

“ Δεν το ξέρω. Θα είναι τεράστιοι οι τρεις βαθμοί, αλλά παραμένουν επτά αγώνες. Είναι όμως σημαντικός αγώνας, φυσικά και είναι. ”

Για τον Jürgen Klopp:

“ Ο Klopp είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα στην καριέρα μου. ”

“ Δεν έγινα προπονητής ποδοσφαίρου, για να γίνω ο καλύτερος. Ευχαριστώ πολύ τον Jürgen για το κοπλιμέντο του, αλλά δεν είμαι ο καλύτερος. ”

“ Έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές. Ο Jose Mourinho είναι επίσης ένας συναρπαστικός προπονητής και είχαμε την αντιπαλότητα στη Barcelona. Σε πέντε χρόνια εδώ, έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές με τον Klopp, όλες τις φορές που παίζουμε οι ομάδες ήταν κοντά. Τον αντιμετώπισα και όσο βρισκόμουν στο Μόναχο. ”

“ Στο πως στήνουμε τις ομάδες μας εδώ ήμασταν κοντά πολλές φορές. Κάθε σεζόν, εκτός από τη χρονιά που το πήραμε με 100 πόντους και τη χρονιά που το πήραν εκείνοι με 99, ήμασταν αρκετά κοντά. ”

Για τη Liverpool και τον αγώνα πρόσθεσε:

“ Θαυμάζω αυτό που κάνουν, πόσο καλοί είναι. Απολαμβάνω αυτή την πρόκληση. ”

“ Αυτό το είδος παιχνιδιού είναι καλό για το ποδόσφαιρο και είναι ένα μεγάλο τεστ. Ανυπομονώ. Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τα αδύνατα σημεία τους και να τα εκμεταλλευτούμε. Τους αντιμετωπίσαμε πολλές φορές και ήταν όλα κλειστά παιχνίδια. ” Είπε ο Guardiola.

“ Ξέρουμε ότι θα αμυνθούμε σε κάποια σημεία και θα καθίσουμε πίσω. Όχι επειδή θέλουμε, αλλά σχεδόν αδύνατο να μην συμβεί. Κάνουν το γήπεδο μεγαλύτερο και υψηλότερο, ποιοτικοί στο κέντρο. Πριν από τέσσερα, πέντε χρόνια ήταν πιο άμεσοι στο παιχνίδι τους. ”

“ Τώρα έχουν μια καλή ανάπτυξη, με τους Alisson και Matip και τον Thiago που γυρνά προς τα πίσω. Απειλούν από τα άκρα με τον Alexander-Arnold που παίζει σαν σε προπόνηση. Είναι καλοί στις στημένες φάσεις, κάθε κόρνερ αποτελεί και μια απειλή. Είναι καλός και ο εκτελεστής τους, αλλά και οι κινήσεις τους στην περιοχή. ”

“ Όταν θα θυμάμαι την περίοδο μου εδώ στη Manchester City, όταν θα έχω αποσυρθεί και θα παίζω γκολφ, θα σκέφτομαι πως η Liverpool ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος μου. ”

Για τα επιτεύγματα των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια:

“ Όταν συγκεντρώνεις 100 πόντους και 98 πόντους, χρειάζεσαι κάποιον να σε πιέσει από πίσω για να είσαι τόσο κοντά. Πρέπει να κάνεις άλλο ένα βήμα. Νομίζω ότι η Liverpool (το κάνει αυτό), γνωρίζοντας τον σύλλογο και τον πρόεδρό μας, θέλουμε να αναπτυχθούμε. ”

“ Τα μεγαλύτερο εύσημα που δίνω είναι η συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Και οι δύο είχαν τέσσερα ή πέντε χρόνια. Γι’ αυτό ο Federer, ο Nadal, ο Djokovic ήταν στην κορυφή για τόσο καιρό. Φτάνουν σε αυτά τα στάδια και κερδίζουν τίτλους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς. ”

Έπειτα ρωτήθηκε πως θα προσεγγίσει η ομάδα του τον αγώνα:

“ Θα προπονηθούμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε στον αγώνα να καθίσουμε πίσω για 90, για να κρατήσουμε το μηδέν. ” Είπε αστειευόμενος ο Καταλανός.

“ Όχι, ποτέ στη ζωή μου δεν παίζω για ισοπαλία, παίζουμε για να είμαστε ο εαυτός μας. Προετοιμαζόμαστε διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. ”

Jürgen Klopp και Pep Guardiola στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com