Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η άδικη αντιμετώπιση του Mo Salah από τους διαιτητές

Η άδικη αντιμετώπιση του Mo Salah από τους διαιτητές

Αποτελεί κοινή διαπίστωση, των οπαδών των Reds, ότι ο Mohamed Salah κερδίζει ελάχιστα πέναλτι παρά το γεγονός ότι, σχεδόν κάθε σεζόν, είναι ο παίκτης της Premier League με τα περισσότερα αγγίγματα της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή.

Ένας γρήγορος ντριμπλέρ, εξαιρετικός με και χωρίς τη μπάλα και ένας παίκτης που κανένας αντίπαλος αμυντικός δεν θέλει να τον αφήσει να κινηθεί πίσω από την πλάτη του. Ωστόσο, ο Αιγύπτιος δεν παίρνει σχεδόν τίποτα από τους διαιτητές.

Ο Paul Tomkins, μέσα από την ιστοσελίδα του The Tomkins Times, παρουσίασε στις αρχές του μήνα ένα εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο ενδεικτικό της άνισης αντιμετώπισης που τυγχάνει ο Salah, από τους διαιτητές, σε σύγκριση με σχεδόν όλους τους άλλους παίκτες της Premier League, με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε μια γραφική παράσταση, η οποία απεικονίζει τον αριθμό των ελεύθερων λακτισμάτων που κερδήθηκαν (από επιθετικούς με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Αιγύπτιο) σε σχέση με τον αριθμό των αγγιγμάτων της μπάλας στην περιοχή της επίθεσης, ανά 90 λεπτά, τη σεζόν 2019 – 2020. Σχεδόν το ίδιο ακριβώς μοτίβο παρατηρήθηκε το επόμενο έτος, επομένως το γράφημα ισχύει και για τη σεζόν 2020 – 2021.

Στη γραφική παράσταση ο κάθετος άξονας παρουσιάζει τον αριθμό των αγγιγμάτων της μπάλας, από τον κάθε παίκτη, στην επίθεση, ανά 90 λεπτά και ο οριζόντιος παρουσιάζει τη συχνότητα με την οποία κερδίζει φάουλ ένας παίκτης (λεπτά ανά φάουλ). Τα ονόματα των παικτών βρίσκονται σε γαλάζιους κύκλους, των οποίων το μέγεθος εξαρτάται από τον αριθμό των φάουλ που κερδίζει ο παίκτης (όσο μεγαλύτερος είναι ο κύκλος τόσο περισσότερα κερδισμένα φάουλ). Στη μέση της γραφικής παράστασης, με μπλε διακεκομμένη γραμμή, βρίσκεται η διάμεσος (median), δηλαδή ο μέσος αριθμός κερδισμένων φάουλ. Αριστερά της διαμέσου βρίσκονται τα ονόματα των παικτών, οι οποίοι κερδίζουν περισσότερα φάουλ από τον μέσο αριθμό και δεξιά της διαμέσου τα ονόματα αυτών, οι οποίοι κερδίζουν λιγότερα φάουλ από τον μέσο αριθμό.

Όπως φαίνεται στην παράσταση, κανένας από τους παίκτες δεν ξεπερνά την γραμμή «ένα κερδισμένο φάουλ ανά 80 λεπτά», με τον Jack Grealish, μάλιστα, να βρίσκεται στη θέση «ένα κερδισμένο φάουλ σε λιγότερο από κάθε 20 λεπτά». Το εκπληκτικό γεγονός, όμως, είναι το ότι ο Salah δεν βρίσκεται καν στην παράσταση αυτή (!) για καμία από τις δύο χρονιές (2019 – 2020 και 2020 – 2021).
Για να τον τοποθετήσουμε στην παράσταση, για την χρονιά 2019 -2020, θα πρέπει να την επεκτείνουμε κι άλλο προς τα δεξιά όπου θα τον συναντήσουμε στη θέση «ένα κερδισμένο φάουλ ανά 120 λεπτά»

Παρόμοιο μοτίβο εμφανίζεται και την επόμενη σεζόν (2020 – 2021).

Ενώ ορισμένοι παίκτες κέρδιζαν ένα ελεύθερο λάκτισμα κάθε 20 λεπτά, ο Salah χρειαζόταν να παίξει 120 λεπτά, στα γήπεδα της Premier League, για να κερδίσει μόνο ένα!

Αυτή τη σεζόν βρίσκεται στη θέση «ένα κερδισμένο φάουλ κάθε 100 λεπτά», γεγονός το οποίο εξακολουθεί να είναι απαράδεκτο, καθώς πρόκειται για ένα παίκτη που σπανίως δέχεται κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Αρκετοί λιγότερο ταλαντούχοι, λιγότερο επιδέξιοι, λιγότερο γρήγοροι και λιγότερο αφοσιωμένοι Άγγλοι παίκτες κέρδισαν ελεύθερα λακτίσματα με 5 φορές ή 6 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συχνότητα του Salah, μεταξύ 2019 και 2021, και το μοτίβο αυτό φαίνεται να συνεχίζεται κι αυτή τη σεζόν.

Η άδικη αντιμετώπιση του Mo Salah από τους διαιτητές
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com