Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Javier Mascherano σε Steve Bennett: «Δεν είμαι βρώμικος παίκτης».

Javier Mascherano σε Steve Bennett: «Δεν είμαι βρώμικος παίκτης».

Το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί στο Anfield ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Με προπονητές τους Sir Kenny Dalglish & Ian Rush η ομάδα των Liverpool Legends θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα των Barcelona Legends, της οποίας ο προπονητής θα είναι ο Albert Ferrer.

Ανάμεσα στις κορυφαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα δώσουν το παρών τους σ΄ αυτήν την εκδήλωση είναι οι Steven Gerrard, Gaizka Mendieta, Edgar Davids, Steve McManaman, Javier Saviola και Luis García.

Ένας αγαπημένος παίκτης των οπαδών των Reds, ο οποίος φόρεσε την φανέλα και των δύο ομάδων είναι ο Javier Mascherano. Στα 3,5 χρόνια που πέρασε στο Anfield κατέγραψε 139 συμμετοχές με την famous Red shirt, σημειώνοντας και 2 γκολ.

Σαν σήμερα το 2008, ο Javier Mascherano αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο Old Trafford» σε ένα απόγευμα, το οποίο αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Liverpool του Rafa Benitez, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τη Manchester United.

Ένα απίστευτο γκολ του Wes Brown στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε το προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Μόλις δέκα λεπτά αργότερα ο Mascherano, αποβλήθηκε δεχόμενος τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα την ψυχολογική κατάρρευση των Reds.

Ο διαιτητής Steve Bennett είχε μόλις κιτρινίσει τον Fernando Torres για διαμαρτυρία, αφού ο Ισπανός επιθετικός είχε παραπονεθεί για τον μη καταλογισμό δύο φάουλ από τον Paul Scholes και τον Rio Ferdinand διαδοχικά. Και παρόλο που είδε τον συμπαίκτη του να προειδοποιείται για την ίδια παράβαση, ο Mascherano προχώρησε στην αμφισβήτηση της απόφασης του διαιτητή, ενέργεια που τον οδήγησε να λάβει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο, το περιστατικό δεν πέρασε χωρίς περαιτέρω διαμάχες. Ο Mascherano έχασε εντελώς την ψυχραιμία του και συνέχισε να διαμαρτύρεται στον Bennett, προτού τελικά οδηγηθεί εκτός γηπέδου από τους συμπαίκτες του Steven Gerrard και Xabi Alonso, αλλά και από τον Rafa Benitez.

Από εκείνο το χρονικό σημείο το απόγευμα της Liverpool έγινε χειρότερο. Η ομάδα του Sir Alex Ferguson έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά σφράγισε τη νίκη της με τα γκολ των Cristiano Ronaldo and Nani.

Ο Mascherano παραδέχθηκε την κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά από την FA και δέχθηκε ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών στην Premier League, καθώς και πρόστιμο 15 000 λιρών. Αν και ο Αργεντινός διεθνής επέμεινε στην αθωότητά του, μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα.

«Δεν ξέρω γιατί αποβλήθηκα», είπε. «Όταν ο διαιτητής μου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και με απέβαλε, δεν το πίστευα».

«Ρώτησα τον διαιτητή τι συνέβαινε. Δεν έβρισα, δεν ήμουν επιθετικός και δεν τον προπηλάκισα», δήλωσε τότε στη Liverpool Echo.

«Το μόνο που έκανα ήταν να τον ρωτήσω τι συνέβαινε, τίποτα άλλο. Λυπάμαι τους συμπαίκτες μου, γιατί αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα. Αυτό έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για εμάς

Ο Rafa Benitez έβαλε πλάτη στον παίκτη του, αν και παραδέχτηκε ότι ο Mascherano είχε αντιδράσει με λανθασμένο τρόπο.

«Ο παίκτης ξέρει ότι έχει κάνει ένα λάθος, αλλά σε αυτό το επίπεδο δε γίνεται να αποβληθεί ένας παίκτης απλώς και μόνο επειδή «ρώτησε». Το βρίσκω πολύ δύσκολο να το καταλάβω», δήλωσε το αφεντικό της Liverpool.

«Αντέδρασε με αυτό τον τρόπο επειδή έμεινε έκπληκτος. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Ωστόσο, έκανε λάθος πλησιάζοντας τον διαιτητή».

«Ο Ryan Babel άκουσε τα πάντα και μου είπε ότι ο Mascherano απλώς ρωτούσε γιατί είχε τιμωρηθεί ο Fernando Torres. Ξέρει ότι έκανε ένα λάθος, αλλά σε ένα μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβω».

Η Liverpool έκανε έφεση, αλλά τελικά απορρίφθηκε. Πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα του Benitez έτρεξε ένα σερί πέντε νικών, αλλά η ήττα αποτέλεσε το τελευταίο χτύπημα στις ελπίδες του συλλόγου για κατάκτηση του τίτλου, με τους Reds να ολοκληρώνουν τελικά τη σεζόν στην τέταρτη θέση.

Στην απολογία του, μετά την αποδοχή της κατηγορίας για ανάρμοστη συμπεριφορά από την FA, ο Mascherano είπε: «Δεν είμαι βρώμικος παίκτης. Ζητώ συγγνώμη από όλους. Έκανα ένα λάθος και μετανιώνω για αυτό».

«Δεν συνηθίζω να δείχνω ασέβεια προς τους διαιτητές, δεν μου αρέσει αυτό και μπορώ μόνο να υποθέσω ότι η υψηλή ένταση του αγώνα, κόντρα στη Manchester United, επηρέασε τη συμπεριφορά μου εκείνη την ημέρα».

Ο Javier Mascherano μαρκάρει τον Wayne Rooney το 2007.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com