Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Jota την έστειλε ξανά στο Wembley!

Ο Jota την έστειλε ξανά στο Wembley!

Ξανά στο Wembley η Liverpool! Οι Reds πέρασαν με 0-1 από την έδρα της Nottingham Forest και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του FA Cup για πρώτη φορά από το 2015!

Ο Diogo Jota σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

Στα ημιτελικά οι Reds θα τεθούν αντιμέτωποι με την Manchester City στις 16-17 Απριλίου.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Elliott και Τσιμίκα να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα και τον Bobby Firmino στο κέντρο της επίθεσης παρατάχθηκαν οι Reds στο City Ground.

Οι Reds μπήκαν με διάθεση να δημιουργήσουν ευκαιρίες κει είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 14’ με εκτός περιοχής σουτ του Κώστα Τσιμίκα, το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Horvath, ενώ ο keeper της Forest μπλόκαρε στα σταθερά το μακρινό σουτ του Joe Gomez στο 17’.

Άστοχο για την Liverpool ήταν και το σουτ του Fabinho από καλή εντός περιοχής θέση στο 19ο λεπτό. Παρόμοια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Lolley για τη Forest που δεν απείλησε τον Alisson.

Τεράστια ευκαιρία έχασαν οι Reds στο 27’, όταν ο Firmino βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Horvath, όμως δεν τον πλάσαρε σωστά, μη καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Β’ Ημίχρονο: Με τη συμπλήρωση 53 λεπτών αγώνα, η Liverpool απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με ένα αδύναμο πλασέ του Jota, το οποίο μπλόκαρε ο Horvath, όπως έκανε και στο αμέσως επόμενο λεπτό με το σουτ του Ox, που πρώτα είχε κοντράρει.

Σε 4 αλλαγές προχώρησε ο Jürgen Klopp στο 63’, με τους Luis Diaz, Jordan Henderson, Thiago Alcantara και Taki Minamino να αντικαθιστούν τους Oxlade-Chamberlain, Elliott, Keita και Fabinho. 

Μια ανάσα από το 1-0 έφτασε η Forest στο 76’, όταν ο Zinckernagel τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά για λίγο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Reds.

Αφού η Nottingham Forest δεν σκόραρε στο 76’, φρόντισαν να το κάνουν οι Reds στο 79’! Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα με το δεξί, για να γράψει το 0-1 ο Jota με ένα εξαιρετικό τελείωμα!

Η Forest προσπάθησε να αντιδράσει και ζήτησε αρχικά πέναλτι στο 85’ για ανατροπή του Yates από τον Alisson, το οποίο όμως δεν δόθηκε. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89’ με κεφαλιά από πολύ καλή θέση, η οποία όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Alisson.  

Μια τελευταία ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Cafu κοντρόλαρε σε πλάγια εντός περιοχής θέση και προσπάθησε να νικήσει τον Alisson από δύσκολη γωνία, δίχως όμως επιτυχία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Gomez, Konate, Van Dijk, Tσιμίκας, Fabinho (Henderson 64′), Oxlade-Chamberlain (Thiago 63′), Keita (Minaimno 64′) ,Elliott (Diaz 64′), Jota, Firmino

Subs not used: Adrian, Matip, Beck, Jones, Origi

Nottingham Forest: Horvath, Worrall, Figueiredo, Yates, Spence, Garner, Colback, Lolley, Johnson, Zinckernagel, Davis

Επόμενος αγώνας για τους Reds σε 13 ημέρες κόντρα στη Watford.

Ο Diogo Jota ξανά έδωσε τη λύση.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com