Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χρυσό διπλό στο Emirates!

Χρυσό διπλό στο Emirates!

Τι και αν η Arsenal είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Premier League; Τι και αν κατά ορισμένους η κούρσα τίτλου είχε λάβει τέλος προ δύο μηνών; Η Liverpool άλωσε για δεύτερη φορά φέτος το Emirates με το ίδιο σκορ (0-2) και μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση από την κορυφή!

Για την ομαδάρα του Klopp βρήκαν δίχτυα οι συνήθεις ύποπτοι κόντρα στους Gunners, δηλαδή οι Jota και Firmino.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Mo Salah να μένει στον πάγκο, λόγω του τραυματισμού του και τον Diogo Jota να παίρνει την θέση του στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Reds στο Emirates.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα είχαν την πρώτη τους πολϋ μεγάλη ευκαιρία οι Reds με δυνατή κεφαλιά του van Dijk, που απέκρουσε ο Ramsdale, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η ομάδα του Klopp μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 10’, έχοντας όμως μονάχα ένα άστοχο σουτ του Cedric στο 23’.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την μπάλα να βρίσκεται στον χώρο του κέντρου την περισσότερη ώρα και τους Reds να αγγίζουν το γκολ στο τελευταίο του λεπτό, όταν ο Sadio Mane βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ramsdale, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Β’ Ημίχρονο: Με ένα οφσάιντ γκολ του Mane ξεκίνησε η επανάληψη, με τους Reds όμως να δείχνουν από την αρχή πως θέλουν να ψάξουν το γκολ.

Εκείνη όμως που έφτασε πολύ κοντά στο 50’ για να το πετύχει ήταν η Arsenal, η οποία παραλίγο να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κάθος του Thiago θέλησε γυρίσει την μπάλα στον Alisson και να σκοράρει με τον Odegaard, τον οποίο όμως σταμάτησε ο Βραζιλιάνος keeper με μια μεγάλη επέμβαση. Από το κόρνερ που κέρδισαν οι Gunners είχαν άλλη μια τελική με σουτ του Saka, που όμως δεν απείλησε ουσιαστικά τον Alisson. 

Αφού όμως η Arsenal δεν σκόραρε, φρόντισε να το κάνει η Liverpool στο 55’ με τον Diogo Jota! Ο Thiago επανόρθωσε για το λάθος του με μια εξαιρετική κάθετη πάσα, βρίσκοντας τον Πορτογάλο, ο οποίος νίκησε τον Ramsdale από πολύ δύσκολη γωνία για το 0-1!

Αμέσως μετά το γκολ, ο Klopp προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Salah και Firmino να περνούν αντί των Jota και Diaz. 

Δεν έχει όμως μόνο ο Diogo Jota πελατειακές σχέσεις με την Arsenal, αλλά και ο Bobby Firmino, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά, για να κάνει τη ζημιά! 

Στο 62’ ο Mo Salah είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, μετά από πίεση ψηλά των Reds, η οποία μπλοκαρίστηκε από την άμυνα των Gunners, με τους φιλοξενούμενους όμως να επιμένουν και τον Robertson να κάνει την σέντρα, για τον Firmino, ο οποίος χρειάστηκε ένα μόνο άγγιγμα, για να κάνει το 0-2!

Μετά το 0-2, η Arsenal προσπάθησε να πάρει ορισμένα μέτρα στο γήπεδο και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει πραγματικά την εστία του Alisson, με εξαίρεση ένα πλάγιο σουτ του Martinelli στο 87’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago (Jones 89′), Mane, Diaz (Salah 54′), Jota (Firmino 54′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Konate, Gomez, Keita, Oxlade-Chamberlain, Minamino

Arsenal: Ramsdale, Cedric, White, Gabriel, Tierney, Partey, Xhaka, Saka, Odegaard, Martinelli, Lacazette

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στη Nottingham Forest για το FA Cup.

Ξανά γκολ κόντρα στην Arsenal ο Diogo Jota.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com