Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στα 80 εκ. λίρες το κόστος για την επέκταση της Anfield Road Stand

Στα 80 εκ. λίρες το κόστος για την επέκταση της Anfield Road Stand

Η Liverpool εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφορικά με το σχέδιο επέκτασης της Anfield Road Stand, καθώς το συνολικό κόστος του έργου των 7000 θέσεων αναμένεται πλέον να ανέλθει στα 80 εκατομμύρια λίρες.

Ο σύλλογος ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο Jurgen Klopp τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο του έργου σε μια επίσημη εκδήλωση στο γήπεδο.

Το 2019 ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε περίπου στις 60 εκατομμύρια λίρες, αλλά ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί από τότε, κατά ένα τρίτο, στα 80 εκατομμύρια λίρες.

Η Liverpool σκοπεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά του γηπέδου της στις 61 000 θέσεις, έως το καλοκαίρι του 2023.

Τον περασμένο μήνα οι καταιγίδες Franklin και Eunice απείλησαν να καθυστερήσουν την πρόοδο των εργασιών, ενώ η συνεχιζόμενη προσπάθεια για κατάκτηση και των τεσσάρων τροπαίων από τους Reds έκανε τη δουλειά για τους εργολάβους (Buckingham Group) δυσκολότερη από ό,τι αρχικά αναμενόταν, ως αποτέλεσμα του βεβαρημένου αγωνιστικού προγράμματος.

Η εν λόγω κατασκευαστική εταιρεία είχε αναλάβει και την ανακαίνιση του Riverside Stand στο Fulham’s Craven Cottage, αλλά υπάρχει αποδοχή εντός του Ομίλου Buckingham ότι το συγκεκριμένο έργο του 2018 ωχριά μπροστά στο έργο της επέκτασης του εμβληματικού Anfield.

Ο διευθύνων σύμβουλος Andy Hughes, με δηλώσεις του στην Liverpool Echo, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως τώρα στο έργο των 80 εκατομμυρίων λιρών:

«Προφανώς έχει γίνει ήδη πολλή δουλειά. Είχαμε κάποιες κακές καιρικές συνθήκες, τελευταία, οπότε το να συνεχίσουμε να είμαστε σε καλό δρόμο, μετά τον χειμώνα, είναι καλά νέα».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι συνέπειες της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προκαλέσει κάποια ανησυχία για το έργο, αλλά ο Όμιλος Buckingham δεν αναμένει προβλήματα στην παράδοση των προμηθειών από την Ανατολική Ευρώπη και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων συνεπεία της ασταθούς φύσης του πολέμου της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Επιπρόσθετα, όσοι εμπλέκονται στο έργο, αναμένουν μεγάλη πρόοδο πριν το καλοκαίρι.

Ο κ. Hughes πρόσθεσε: «Μπορείτε πραγματικά να δείτε το έργο τώρα, όταν έρχεστε από το Stanley Park και πρέπει να πω ότι το βλέπω κάθε εβδομάδα και είναι πολύ εντυπωσιακό».

«Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες! Θα είναι ένα πολύ μεγάλο έργο για τους οπαδούς και μέχρι το καλοκαίρι θα δείτε σημαντικές αλλαγές και θα έχετε πλήρη εικόνα της κατασκευής».

Η Liverpool αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα των χορηγιών ονομασίας και θα μπορούσε να επιδιώξει την ανάκτηση εσόδων μέσω της ατομικής χορηγίας για κάθε σαλόνι φιλοξενίας οπαδών στη νέα κερκίδα.

«Δεν έχουμε αποφασίσει πώς να προχωρήσουμε με το συγκεκριμένο θέμα», δήλωσε ο κ. Hughes.

«Υπάρχουν προφανώς ευκαιρίες για χορηγίες ονομασίας σε ορισμένα σαλόνια φιλοξενίας, επομένως εξακολουθούμε να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Στα 80 εκ. λίρες το κόστος για την επέκταση της Anfield Road Stand
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com