Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το γκολ του Mane έκανε τη διαφορά

Το γκολ του Mane έκανε τη διαφορά

Νέα νίκη για την Liverpool και μάλιστα πολύ σημαντική! Οι Reds επικράτησαν με 1-0 της West Ham και μείωσαν ξανά στους 3 πόντους την απόσταση από την κορυφή.

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Sadio Mane.

Α’ Ημίχρονο: Με οχτώ αλλαγές από τον αγώνα της Τετάρτης και τον Naby Keita να ξεκινά τελικά βασικός παρατάχθηκαν κόντρα στη West Ham οι Reds.

Η Liverpool παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό του αγώνα με τον Mo Salah, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Fabianski, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο Αιγύπτιος είχε καλή στιγμή και στο 4’ με πλασέ, το οποίο όμως κόπηκε από τον Dawson.

Διπλή ευκαιρία είχαν και στο 12’ οι Reds, αρχικά με το σουτ του Diaz που σταμάτησε ξανά στον Dawson και στη συνέχεια με εκείνο του Salah που κατέληξε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ που έκανε ο Antonio πάνω στην κίνηση, το οποίο δυσκόλεψε τον Alisson, με τον Βραζιλιάνο να απομακρύνει εν τέλει σε κόρνερ, ενώ η προσπάθεια του Soucek στο 17’ δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Στο 22’ ο Antonio απείλησε ξανά την Κόκκινη εστία με ένα εκτός περιοχής σουτ, με τον Alisson να αποκρούει και πάλι.

Με την συμπλήρωση 27 λεπτών αγώνα, η Liverpool ήταν όμως εκείνη που άνοιξε το σκορ! Ο Trent Alexander-Arnold βρήκε τον Sadio Mane με μια πολύ έξυπνη σέντρα και ο Σενεγαλέζος πετάχτηκε πριν τον Dawson, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Καλή ευκαιρία για το 2-0 είχε η Liverpool στο 33’ με φάουλ του Trent που πέρασε λίγο εκτός εστίας του Fabianski. Το φάουλ κέρδισε ο Luis Diaz με ένα εκπληκτικό σόλο, ξεκινώντας πίσω από το κέντρο.

Οι Reds συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 37’, όταν οι Fabinho και Trent συνεργάστηκαν εξαιρετικά, για να φτάσει η μπάλα στον Diaz, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, με τον Creswell να απομακρύνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και στη συνέχεια να μην μπορεί ο Salah να κάνει το 2-0 από κοντά!

Η Liverpool παραλίγο να πληρώσει τις χαμένες ευκαιρίες της στο 38’, όταν ο Lanzini βγήκε σε θέση τετ α τετ και προσπάθησε να κρεμάσει τον Alisson, με τον Trent να διώχνει, τον Alisson να σταματά αμέσως μετά τον Bowen και τον Trent να διώχνει ξανά τη μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή από το σουτ του Vlasic! Μια απίστευτη προσπάθεια από τον Trent Alexander-Arnold.

Οι Hammers είχαν μια ακόμη ευκαιρία από το κόρνερ που κέρδισαν από τη συγκεκριμένη φάση, ωστόσο η κεφαλιά του Soucek πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Alisson.

Β’ Ημίχρονο: Στην αγκαλιά του Fabianski κατέληξε η εκτός περιοχής προσπάθεια του Trent στο 50’, ενώ αρκετά εκτός εστίας έφυγε το εκτός περιοχής σουτ του Keita στο 57’.

Πολύ κοντά στο 2-0 έφτασε η Liverpool με το εξαιρετικό πλασέ του Luis Diaz, με τον Κολομβιανό που πραγματοποίησε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση με τα Κόκκινα.

Οι ευκαιρίες των Reds δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στο 66’ και στο 67’ ήταν η σειρά του Mo Salah να γίνει απειλητικός με δύο εκτός περιοχής προσπάθειες, ωστόσο ο Fabianski μπόρεσε να μπλοκάρει. 

Όποιος δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες του συνήθως το πληρώνει και παραλίγο να ισχύσει κι για την Liverpool αυτό, όταν ο Lanzini κατέβασε την μπάλα σε εξαιρετική εντός περιοχής θέση και απέφυγε τον Trent, αλλά το τελείωμα του ήταν πάρα πολύ κακό.

Μια ανάσα από το 2-0 έφτασε ο εξαιρετικός, Luis Diaz και στο 75’ με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε εστία.

Η πρώτη κίνηση από πλευράς Liverpool έγινε στο 79’ με τον Diogo Jota να περνά αντί του Mo Salah, ενώ στο 89’ ο Milner πήρε την θέση του Keita. 

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν με τους Hammers να προσπαθούν να πιέσουν για την ισοφάριση, αλλά να μην βρίσκουν κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τους Reds να έχουν τρεις τελικές στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους Mane, Diaz και Jota, χωρίς κάποια να απειλήσει ουσιαστικά τον Πολωνό keeper των Hammers.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Keita (Milner 90′), Salah (Jota 79′), Diaz (Jones 90+5′), Mane

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Elliott, Origi, Minamino

West Ham: Fabianski, Dawson, Zouma, Cresswell, Johnson, Soucek, Lanzini, Fornals (Chesters 90+3′), Bowen (Benrahma 53′), Vlasic (Noble 61′), Antonio

Έμειναν στον πάγκο: Areola, Diop, Fredericks, Masuaku, Kral, Okoflex

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Inter στο Anfield.

Με γκολ του Mane πήραν τη νίκη οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com