Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp ετοιμάζει τον «νέο Trent Alexander-Arnold»?

Ο Klopp ετοιμάζει τον «νέο Trent Alexander-Arnold»?

Η συμφωνία με την Fulham για την μεταγραφή του Fabio Carvalho στην Liverpool τελικά δεν ολοκληρώθηκε, προς μεγάλη απογοήτευση των οπαδών των Reds.

Παρόλα αυτά υπήρξε μια απρόσμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, για παραχώρηση του Neco Williams με τη μορφή του δανεισμού, στην ομάδα του Λονδίνου.

Ήταν επιθυμία του Jurgen Klopp και έδωσε το πράσινο φως για αυτήν τη μετακίνηση ή μήπως ήταν αποτέλεσμα κακού χειρισμού από μέρους της διαπραγματευτικής ομάδας;

Υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις. Από τη μια, εάν αντικρίσουμε το θέμα μεσοπρόθεσμα, η Liverpool είναι απίθανο να έχει τελειώσει με το θέμα Carvalho και η διατήρηση καλών σχέσεων με την Fulham σίγουρα θα αποτελέσει υποβοηθητικό παράγοντα, όταν οι Reds θα καταβάλουν προσπάθεια να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθούν ξανά στο δικαστήριο.

Ομοίως, μακροπρόθεσμα, οι καλές σχέσεις με την ομάδα του Λονδίνου μόνο όφελος θα επιφέρουν για την Liverpool, δεδομένου της ύπαρξης ενός προφανούς εργοστασίου ταλέντων στο Craven Cottage.

Η τροπή που πήραν τα γεγονότα στην απόκτηση του Harvey Elliott προφανώς άφησε μια ξινή γεύση και η περίπτωση του Neco ίσως να βοηθήσει στην κατασκευή γεφυρών μεταξύ των δύο συλλόγων.

Υπάρχει και η ανθρώπινη πτυχή της συγκεκριμένης μετακίνησης.

Ο Klopp, ο οποίος παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στους παίκτες του, γνωρίζει ότι o Williams έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του μια πιθανή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Εθνική Ουαλίας, ανάλογα με την έκβαση των playoffs. Ο Ryan Giggs έχει επανειλημμένα τονίσει στον προπονητή της Liverpool ότι για να εξασφαλίσει ο Neco τη θέση στην ενδεκάδα της εθνικής του ομάδας πρέπει να αγωνίζεται σε τακτική βάση. Με τον Alexander-Arnold βασικό και αναντικατάστατο στην πρώτη ομάδα, ο δανεισμός του Neco στην Fulham είναι μια πράξη προς όφελος του Ουαλού.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα όμως, αποτελεί το γεγονός ότι ο Klopp με το να επιτρέψει στον Williams να φύγει αποκαλύπτει και τη γνώμη του για τον Conor Bradley. Άλλωστε, εάν ιεραρχήσουμε τους καθαρόαιμους δεξιούς μπακ στην Liverpool, ο Conor είναι η επόμενη επιλογή.

Ενώ ο Κlopp μπορεί να βασιστεί στον James Milner όποτε χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του δανεισμού του Williams, η μετακίνηση του Ουαλού στην Fulham μπορεί να οδηγήσει και σε μια οριστική αποχώρηση του το καλοκαίρι, αφήνοντας τον Bradley, ως αδιαμφισβήτητη δεύτερη επιλογή.

Δύο χρόνια νεότερος από τον Williams, ο Βορειοϊρλανδός έχει επίσης την τιμή να είναι ήδη διεθνής. Αν και βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από τον Neco, έχει περισσότερη ποδοσφαιρική εμπειρία από ό,τι θα περίμενε κανείς για ένα έφηβο.

Συγκριτικά, όταν ο Williams πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση για την Liverpool, δεν είχε ακόμη συμμετάσχει στην Εθνική Ουαλίας. Ο Neco, επίσης, 18 ετών εκείνη την εποχή, ήταν ακόμη πιο ανώριμος ποδοσφαιρικά από ό,τι είναι τώρα ο Bradley και όμως ο Klopp τον χρησιμοποιούσε σποραδικά για να ξεκουράσει τον Alexander-Arnold.

Εξάλλου, με τον Alexander-Arnold, η Liverpool έχει μια θέση στην βασική ενδεκάδα κλειδωμένη για τουλάχιστον μια δεκαετία. Ο Trent, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρόκειται να γίνει ο επόμενος ήρωας του Anfield, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Ο Klopp έχει περιορισμένες επιλογές όταν πρόκειται για το backup του Trent. Οι πολλά υποσχόμενοι παίκτες της Ακαδημίας αποτελούν την πιο ρεαλιστική επιλογή.

Στο πρόσωπο του Bradley, ο Klopp ξέρει ότι έχει βρει έναν παίκτη με ακριβώς μια τέτοια προοπτική, ακόμη και με μεγαλύτερες δυνατότητες από τον Williams. Σίγουρα δεν έχει απογοητεύσει τον προπονητή της Liverpool, στις μέχρι σήμερα εμφανίσεις του, τόσο στο FA Cup εναντίον της Shrewsbury όσο και στο Carabao Cup.

Εξακολουθεί να είναι ένα ακατέργαστο ταλέντο, αλλά έχει κάνει αρκετά για να αποδείξει στον Klopp ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του όποτε χρειάζεται.

Ο Klopp ετοιμάζει τον «νέο Trent Alexander-Arnold»?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com