Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/1/1978 Γεννιέται ο Jamie Carragher (vid)

Σαν σήμερα: 28/1/1978 Γεννιέται ο Jamie Carragher (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα, στο Bootle του Merseyside, ο διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, πρώην αμυντικός και θρύλος της Liverpool, ο James Lee Duncan Carragher.

Λόγω της περιοχής που γεννήθηκε και μεγάλωσε, παρακολούθησε το FA’s school of excellence στο Lilleshall, σε νεαρή ηλικία και παρ’ όλο που δήλωνε οπαδός της Everton, το 1988 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Liverpool, εμφανιζόμενος όμως συχνά με την φανέλα του άσσου της Everton, Graeme Sharp!

Εξ αιτίας της σωματοδομής του στην εφηβεία του (μικρόσωμος), δυσκολεύτηκε να βρει χρόνο συμμετοχής στις μικρές Ομάδες αλλά τον βοήθησε στην εξέλιξή του, το γεγονός ότι ο θρύλος των Reds και Διευθυντής της Ακαδημίας Steve Heighway, τον τοποθέτησε στο κέντρο αλλάζοντας του θέση και δίνοντας του την ευκαιρία να βελτιωθεί. Ο Jamie Carragher μαζί με τον Michael Owen ήταν ενεργό μέλος της Ομάδας των Νέων που κατέκτησαν τον αντίστοιχο τίτλο του FA Youth Cup to 1996.

Από κει και πέρα ανέβηκε βήμα βήμα μέχρι την πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Ιανουαρίου του 1997 απέναντι στην Middlesbrough, για τον θεσμό του FA Cup. Τρεις ημέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League απέναντι στην West Ham, μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι. Στις 18 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι με την Aston Villa, σκοράροντας μάλιστα το πρώτο του γκολ με κεφαλιά μπροστά από το Kop!

Από κει και έπειτα τα άλλα είναι ιστορία. Δεκαεπτά (17) χρόνια, 737 εμφανίσεις και 5 γκολ, ο μικρός Evertonian μεγάλωσε και έγινε ένας θρύλος των μεγάλων αντιπάλων της ομάδας που στήριζε ως παιδί! Ο Jamie τελείωσε την καριέρα του ως ο δεύτερος στη λίστα σε συμμετοχές με την famous Red shirt, ενώ το βιογραφικό των τίτλων του περιέχει: 1 Champions League (και τι Champions League!!!), 1 κύπελλο UEFA, 2 UEFA Super Cups, 2 League Cups, 1 FA Cup και 2 FA Charity Shields. Μαζί με τον Steven Gerrard, o Jamie αποτέλεσε το ένα μέλος του ζευγαριού που σημάδεψε την περασμένη δεκαετία για τους Reds και σίγουρα είναι για πάντα στην καρδιά των Red fans.

Happy Birthday Legend Carra!!! YNWA!!!

Απολαύστε παρακάτω 2 video με τον τεράστιο Carra!!!

Σαν σήμερα: 28/1/1978 Γεννιέται ο Jamie Carragher
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com