Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χωρίς τους Reds του Klopp, ο πρωταθλητής στην Premier League θα ήταν δεδομένος

Χωρίς τους Reds του Klopp, ο πρωταθλητής στην Premier League θα ήταν δεδομένος

Όταν o Jurgen Klopp ανέλαβε την Liverpool, το 2015, ήταν ήδη πολύ δημοφιλής και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους Άγγλους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης του νησιού.

Οι λόγοι περισσότερο από προφανείς, καθώς ήταν γενικά παραδεχτό από όλους ότι επρόκειτο για έναν ειλικρινή, δυναμικό, εξαιρετικά ευφυή άνθρωπο, με τρομερή αίσθηση του χιούμορ και παθιασμένο με την δουλειά του.

Την τριετία 2015-2018, η Liverpool του Klopp παίζοντας επιθετικό, γρήγορο και διασκεδαστικό ποδόσφαιρο, ενθουσίασε τους λάτρεις της Premier League. Ωστόσο, λόγω της ευάλωτης αμυντικής της γραμμής, δεν ήταν σε θέση να κατακτήσει κάποιο τίτλο, οπότε ήταν εύκολο για πολλούς, εκτός από τους άμεσους αντιπάλους, να την θεωρήσουν, προσωρινά, ως δεύτερη ομάδα τους.

Το 2018, η έλευση των Alisson και Virgil van Dijk, θωράκισε τα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα η Liverpool, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κατακτήσει τόσο το Champions League όσο και την Premier League. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Reds έμοιαζαν ασυναγώνιστοι και έσπαζαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τη χρονιά 2019-20, η Λίβερπουλ πέτυχε 26 νίκες και μία ισοπαλία σε 27 παιχνίδια, έχοντας προβάδισμα 25 βαθμών στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όσο η κυριαρχία της μεγάλωνε, τόσο αυξανόταν το μίσος και η ζήλια των υπολοίπων. Οι κατηγορίες για θεατρινισμούς των επιθετικών της έγιναν συχνές, παρά το γεγονός ότι η Liverpool κερδίζει στατιστικά λιγότερα πέναλτι, σε σύγκριση με τα τάκλιν του αντιπάλου στο κουτί, από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο κορυφαίας κατηγορίας.

Κυκλοφόρησαν ακόμη και γελοίες διαδικτυακές φήμες ότι οι παίκτες έκαναν χρήση αναβολικών, καθώς οι Reds κατάπιναν χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Περιέργως, οι συγκεκριμένες φήμες καταλάγιασαν κατά τη διάρκεια του πρωτοφανούς σερί τραυματισμών την περασμένη σεζόν!

Διαδικτυακά, οι ήττες και οι ισοπαλίες της Liverpool εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με χαρά. Όχι μόνο από εφήβους με φωτογραφίες του Neymar στο προφίλ τους, αλλά και από διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Μετά την ήττα από την Leicester City, συγκεκριμένος αγγλικός ραδιοφωνικός σταθμός αφιέρωσε μια ολόκληρη ώρα για να «γιορτάσει» το αποτέλεσμα, επιδεικνύοντας πρωτοφανή «ευχαρίστηση» για το άστοχο πέναλτι του Salah και για το γεγονός ότι οι Reds έμειναν πίσω από τη Manchester City στην κούρσα του τίτλου.

Παρεμπιπτόντως, ο Klopp αποδέχτηκε την ήττα, λέγοντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα ότι η Leicester άξιζε να κερδίσει, με βάση την κακή μας απόδοση και δεν κρύφτηκε πίσω από φτηνές δικαιολογίες.

Παρά το γεγονός αυτό, οι κατά καιρούς αναφορές του σε κακώς έχοντα του ποδοσφαίρου στο νησί, αποτέλεσαν την ιδανική αφορμή για τους επικριτές του να τον κατηγορήσουν πως δεν ξέρει να χάνει. Απίστευτο και όμως αληθινό!

Ο Klopp, ως προπονητής της Liverpool καλείται συχνά να σχολιάσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνητικά όργανα και επηρεάζουν τις διοργανώσεις στις οποίες αγωνίζεται η ομάδα του και απαντά όπως αυτός κρίνει.

Πότε αμφισβητώντας το τρελό πρόγραμμα, όπου οι ομάδες παίζουν στις 26 και 28 Δεκεμβρίου, πότε ρωτώντας γιατί οι αγγλικές ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πέντε αλλαγές εν μέσω πανδημίας, ενώ αυτές στην Ευρώπη μπορούν και πότε απευθύνοντας παράκληση στη FIFA να χρησιμοποιεί την λογική, για τον προγραμματισμό διεθνών τουρνουά και φιλικών αγώνων.

Σχολιάζει ακόμη πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, και παρόλο που δεν χρησιμοποιεί την μητρική του γλώσσα, διατυπώνει πιο εύγλωττες απαντήσεις από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να ενοχλεί όσους έχουν στραφεί εναντίον της Liverpool, οι οποίοι απλώς συμβουλεύουν τον Γερμανό να «ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο».

Η ουσία είναι πως χωρίς την Liverpool του Κlopp, η Premier League θα ήταν τόσο μονόπλευρη και βαρετή όσο η Bundesliga, όπου η Bayern Munich στέφεται κάθε χρόνο πρωταθλήτρια, επειδή έχει τα περισσότερα χρήματα, τους καλύτερους προπονητές και τους καλύτερους παίκτες.

Η ανωτερότητα της City του Pep Guardiola είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Pep δημιούργησε, εν μέρει λόγω της ιδιοφυίας του και εν μέρει λόγω των δισεκατομμυρίων που δαπανήθηκαν υπό την καθοδήγησή του, μια κατάσταση όπου οποιαδήποτε συγκομιδή κάτω από 90 βαθμούς δεν οδηγεί στον τίτλο.

Την σεζόν 2018 – 19, η Liverpool μάζεψε 97 βαθμούς και τερμάτισε δεύτερη, αλλά τουλάχιστον οι Reds παρείχαν ανταγωνισμό στην ομάδα που μάζεψε 100 βαθμούς την προηγούμενη σεζόν.

Ο πρωταθλητής τόσο στην Bundesliga όσο και στην Ligue 1 είναι σχεδόν δεδομένος. Αν δεν συμβεί μια μεγάλη έκπληξη, η PSG θα κερδίσει τον τίτλο. Το ίδιο και η Bayern στη Γερμανία. Ωστόσο, χωρίς την παρουσία της Liverpool του Klopp, η City θα είχε κερδίσει με άνεση τους τέσσερις προηγούμενους τίτλους της Premier League.

Οι Reds επέστρεψαν στις νίκες την Κυριακή.

Η ομάδα του Guardiola έχει μεγάλο προβάδισμα απέναντι μας, αυτή τη σεζόν, αλλά η Liverpool εξακολουθεί να έχει εξαιρετική απόδοση, περνώντας σαν σίφουνας με 5-0 από το Old Trafford, με 4-1 από το Goodison Park και κοιτώντας στα μάτια την City στο Anfield.

Μπορούμε να τους ξεπεράσουμε; Είναι απίθανο, αλλά όχι ακατόρθωτο για την αρμάδα του Klopp, γι’ αυτό θα πρέπει να απολαύσουμε τη διαδρομή και να θυμόμαστε ότι αυτή η ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ικανή να κερδίσει άλλο ένα Champions League ακόμα κι αν η Premier League φαντάζει ανέφικτος στόχος.

Ο Guardiola και o Klopp δεν ανταγωνίζονται με ίσους όρους. Το πιο απλό παράδειγμα περί τούτου; Η απόκτηση του Jack Grealish για 100 εκατομμύρια λίρες το καλοκαίρι, όταν ουσιαστικά δεν τον χρειάζονταν καν.

Συνεπώς, οποιαδήποτε επιτυχία σημειώσει η Liverpool σε βάρος της City θα πρέπει να θεωρηθεί ως μεγαλύτερο επίτευγμα, παρόλο που το αφήγημα στις μέρες μας παρουσιάζει την City σχεδόν ως το θαρραλέο αουτσάιντερ!

Έπειτα τι να πει κανείς για το «δημοσιογραφικό μένος» της περασμένης Δευτέρας, αναφορικά με τα «παράπονα» ομάδων της Premier League στην EFL για τα «ψευδώς θετικά» τεστ covid-19 στην Liverpool; Γεγονός για το οποίο έκανε λόγο ο ίδιος ο Jürgen Klopp! Υπάρχει άραγε επαρκής δικαιολογία για όλο αυτό το μένος;

Ίσως γιατί η Liverpool είναι ένας μεγαλύτερος σύλλογος με πιο αφοσιωμένους, θορυβώδεις, ενθουσιώδεις και επομένως ίσως πιο «ενοχλητικούς» οπαδούς; Ίσως γιατί το ειδικό βάρος της φανέλας της και οι επιτυχίες που κουβαλά στην πλάτη της αποτελούν ακόμα και σήμερα φόβητρο για τους αντιπάλους;

Εάν οι άλλοι οπαδοί επικεντρώνονταν στις ομάδες τους και τραγουδούσαν λιγότερο για την επισιτιστική φτώχεια και για το πώς οι Scousers είναι θύματα, τα γήπεδα θα είχαν λιγότερο τοξικό κλίμα και οι οπαδοί θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν κάτι καλό, όπως όταν «ξήλωσαν» την European Super League σε 48 ώρες.

Μέσα ενημέρωσης όπως το talkSPORT, η Daily Mail και πολλά άλλα που δεν χρειάζονται αναφορά, δεν κάνουν τίποτα για να προωθήσουν αυτό το πνεύμα και απλώς δημιουργούν ή αναπαράγουν άνευ περιεχομένου ιστορίες, όταν ειλικρινείς και αυθεντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως ο Klopp, καταθέσουν τις απόψεις τους απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Tο σίγουρο είναι πως χωρίς ομάδες όπως την Liverpool του Klopp, οι οποίες αποδίδουν αντιστρόφως ανάλογα με την ικανότητα δαπανών τους, το ποδοσφαιρικό προϊόν του μεγάλου νησιού θα ήταν εντελώς μπαγιάτικο.
Ίσως να εκτιμήσουν περισσότερο τον Γερμανό όταν τελικά φύγει από την Premier League, αλλά ο επόμενος αποδιοπομπαίος τράγος θα βρεθεί αναμφίβολα.

Οι Reds του Klopp κρατούν ζωντανή τη μάχη του τίτλου.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com