Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Salah θα καθορίσει την σχέση των οπαδών και της FSG

Ο Salah θα καθορίσει την σχέση των οπαδών και της FSG

Ο Mo Salah έχει επανειλημμένα δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης ότι το μέλλον του είναι στα χέρια του συλλόγου. Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, καθώς στην πραγματικότητα, ο Αιγύπτιος μπορεί να βάλει την υπογραφή του, όποτε το θελήσει.

Ο Salah σίγουρα επιθυμεί να παραμείνει στους Reds, αλλά με την προϋπόθεση, πρώτον, να ικανοποιηθούν οι οικονομικές του απαιτήσεις και δεύτερον να λάβει πειστικές διαβεβαιώσεις από την διοίκηση για το μέλλον της ομάδας.
«Θέλω να μείνω, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Είναι στα χέρια τους», είπε ο Salah στο GQ. «Ξέρουν τι θέλω. Δεν ζητάω τρελά πράγματα».
«Το θέμα είναι ότι όταν ζητάς κάτι, να σου δείχνουν ότι μπορούν να σου το παρέχουν – θα έπρεπε – επειδή εκτιμούν όλα όσα έκανες για την ομάδα».
«Είμαι εδώ για πέμπτη χρονιά τώρα. Ξέρω πολύ καλά τον σύλλογο. Αγαπώ τους οπαδούς. Οι οπαδοί με αγαπούν. Η διοίκηση είναι ενήμερη για την κατάσταση. Είναι στα χέρια τους».

Τον Οκτώβριο, έστειλε το ίδιο μήνυμα:
«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα πολύ να μείνω μέχρι την τελευταία μέρα της ποδοσφαιρικής μου καριέρας, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό, δεν είναι στο χέρι μου. Εξαρτάται από το τι θέλει ο σύλλογος, όχι από εμένα», είπε στο Sky Sports.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα θέση του Salah, ως του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, η διαπραγματευτική θέση του ατζέντη του είναι πολύ ισχυρή.
Προφανώς, απαιτεί πολλά χρήματα, αλλά δεδομένου ότι η απαίτηση του φέρεται να είναι παρόμοια με τον μισθό που λαμβάνει ο Kevin de Bruyne (400,000 λίρες την εβδομάδα), είναι σχετικά λογική.

Η Telegraph τονίζει πως αυτή η απαίτηση είναι και η αιτία για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των δύο μερών. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η Liverpool δεν μπορεί να προσφέρει στον Salah αυτά που ζητάει και ο παίκτης έχει ξεμείνει από τρόπους για να πείσει την FSG»
Προσωπικά, αυτή η δικαιολογία δεν με πείθει. Οι ιδιοκτήτες και οι χρηματοδότες της Liverpool, έχουν τη δύναμη να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Mo, εάν φυσικά τις αποδεχθούν.

Το επερχόμενο καλοκαίρι, ο Salah θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η Liverpool θα βρεθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Paris Saint-Germain, η οποία πρόκειται να χάσει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη και μάλιστα χωρίς το παραμικρό κέρδος.
Επιπλέον, τα συμβόλαια των Mane και Firmino λήγουν το 2023, και συνεπώς ο αποχωρών αθλητικός διευθυντής Michael Edwards και ο αντικαταστάτης του Julian Ward έχουν να πάρουν κάποιες σοβαρές αποφάσεις.

Το δίλημμα κατά πόσο θα προσφέρουμε στον Bobby και τον Sadio νέα συμβόλαια ή αν θα τους παραχωρήσουμε για να χρηματοδοτήσουμε το νέο αίμα στην επίθεση, είναι λογικό να τεθεί, αλλά στην περίπτωση του Salah δεν έχει καμία απολύτως βάση.
Οι επιδόσεις του με την κόκκινη φανέλα είναι εκπληκτικές:
Έχει σκοράρει 148 γκολ σε 229 παιχνίδια, αγωνιζόμενος στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης. Έχει κερδίσει δύο Χρυσά Παπούτσια στην Premier League και αυτή τη σεζόν βρίσκεται σε καλό δρόμο για ένα τρίτο. Έδωσε 48 ασίστ, επίδοση πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Harry Kane, του Sergio Aguero ή οποιουδήποτε άλλου κορυφαίου επιθετικού της Premier League.

Είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης στο νησί και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Μπορεί να δημιουργήσει στιγμές απαράμιλλης ιδιοφυΐας. Το μοναδικής ομορφιάς γκολ του εναντίον της Manchester City το φθινόπωρο, αποτελεί μέχρι στιγμής την κορυφαία φάση αυτής της σεζόν.
Το γεγονός ότι ο Salah δεν έχει ανανεώσει ακόμη γίνεται ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από τον σύλλογο αναφέρει ότι το συμβόλαιό του αποτελεί προτεραιότητα αυτής της μεταγραφικής περιόδου, υποδηλώνοντας ότι δεν θα γίνει κάποια μεταγραφή, σε μια περίοδο κατά την οποία η ομάδα μας συνεχίζει να πλήττεται από τραυματισμούς και τον COVID-19 και έχει δύο απουσίες βασικών παικτών στο AFCON.

Η FSG δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα τολμηρή στη μεταγραφική αγορά και από πολλές απόψεις, είναι εξαιρετικά τυχερή που έχει στο τιμόνι τον Jurgen Klopp, μια προπονητική ιδιοφυΐα η οποία έχει δημιουργήσει μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης, με μικρό ρόστερ και με περιορισμένο προϋπολογισμό.
Ο Γερμανός μας οδήγησε στη δόξα του Champions League και της Premier League, αλλά ένας απλός προπονητής δεν θα μπορούσε να το κάνει κάτω από τους οικονομικούς περιορισμούς της FSG.
Και είναι αυτή η έλλειψη φιλοδοξίας στη μεταγραφική αγορά που έχει απογοητεύσει πολλούς οπαδούς των Reds.

Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες έχουν υποπέσει σε αρκετά «επικοινωνιακά» λάθη τα τελευταία χρόνια:
Μεταξύ άλλων, η απόλυση προσωπικού κατά τη διάρκεια του αρχικού lockdown, η προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος της πόλης και η συμμετοχή στην European Super League.

Ωστόσο, υπάρχει μια συλλογική αίσθηση ότι αυτές οι αποφάσεις αμερικανικού τύπου franchise είναι βάσιμες από επιχειρηματική σκοπιά και μπορούν να αντισταθμιστούν με την επέκταση του Anfield, το νέο προπονητικό κέντρο και την πλήρη αφοσίωση στον Klopp.
Αυτό το καλό εναντίον του κακού έχει δημιουργήσει έναν (σε μεγάλο βαθμό διαδικτυακό) διαχωρισμό μεταξύ των Reds. FSG in ή FSG out;
Δεν υπήρξε οπαδική αντίδραση στην πώληση των Luis Suarez και Coutinho, καθώς ήθελαν να φύγουν και άσκησαν πίεση στον σύλλογο για να τους παραχωρήσει.

Στην πραγματικότητα, η πώληση του Coutinho ήταν μια απίστευτα έξυπνη κίνηση, λαμβάνοντας υπόψη το μνημειώδες ποσό της μεταγραφής του, το οποίο στη συνέχεια μας επέτρεψε να αποκτήσουμε τους Alisson και Virgil van Dijk, καθιστώντας τους προσωρινά τον πιο ακριβό τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό, αντίστοιχα, στον κόσμο.

Εάν η Liverpool δεν πραγματοποιήσει καμία μεταγραφή αυτόν τον Ιανουάριο, το οποίο φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο και στους τελευταίους μήνες της σεζόν παραμείνει άλυτο το θέμα με τον Salah, η ένταση θα μετατραπεί σε πραγματικό θυμό προς την FSG, καθώς ο παίκτης έχει επανειλημμένα ανακοινώσει την πρόθεσή του να μείνει.
Τότε ίσως οι οπαδοί να δώσουν την απάντηση στο δίλημμα: FSG in ή FSG out;…….

Ο Salah θα καθορίσει την σχέση των οπαδών και της FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com